Зеленски се похвали, че е свален руски изтребител-бомбардировач Су-25

Руското зло не признава Великден, заяви президентът
5 май 2024 06:01, Петър Бойчев
210
Зеленски се похвали, че е свален руски изтребител-бомбардировач Су-25
Снимка БГНЕС

Украинската противовъздушна отбрана е свалила руски изтребител-бомбардировач Су-25 над Донецка област, Източна Украйна, съобщи в традиционното си видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски:

"През изминалото денонощие руските терористи са използвали 8 ракети от различни типове и почти 70 управляеми авиационни бомби срещу пограничните ни селища и позиции на фронта. Дори навръх Великден не намалява желанието на руското зло да руши. Искам специално да поздравя 110-а механизирана бригада за това, че свали още един руски Су-25 над Донецка област".

Ройтерс уточнява, че в изнесената информация липсват повече подробности, а информацията не е потвърдена от друг източник.

Агенцията припомня, че Донецка област е една от четирите части на Украйна, които Русия обяви, че е анексирала, като отбелязва, че по-рано руският министър на отбраната Сергей Шойгу е казал, че руската армия тази година е установила контрол върху 547 квадратни километра от анексираните територии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: Великденсу-25Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Христо Ботевич Петков. Стихотворенията му са превод от руски, нали?!
125
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до сега се унищожени 82640 руски самолета, 781321 руски танка и около 4 милиарда руски войника.... поне така твърдят пияните урки....
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Василий Левский, товарищи!
123
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Zelенски на колко дози е бил когато се е хвалил? От носа излизаше ли прах? оSSраайна се превърна в колония на САЩ и като такава беше жертвана за интереса на Дедо Байдън! Шпиц командите на НАТО ловят млади мъже за да ги пратят на сигурна смърт а могилизацията върви с пълна пара а Русия подготвя калени и опитни ветерани, които ЕвроДебилнитеМекокитковиНатоДжендерЛиберали като видят ще напълнят памперсите! Руснаците с минимум жертви правят на миш-маш цялата НАТО освирепяла Наци-Орда!
122
6
 
7
 
! Отговори
Агент Купър преди 1 месец
Като малките деца,радва се.Свалил един брой изтребител и Русия вдига бялото знаме.***.Дано не пропусне да гледа парада по укротелевизията на 09.05.от 10;00часа.
121
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СУ25 е изтребител, колкото аз съм Мая Плисецкая! Иначе СУ25 не са трудни мишени за "правилните" ПВО. А самолета на снимката си прилича със СУ25 единствено по това, че и двата използват гориво за да летят. Аз разбирам неграмотноста, но мързела да напишеш в някоя търсачка "СУ25", и след това да натиснеш "снимки" - Немога да го разбера! Лъжи и пропаганда!
120
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свалили на върба,пак се и презобил с кока и. У се присъждат руски самолети )))гад наркоманска
119
7
 
9
 
! Отговори
До Укро феновете преди 1 месец
То ако е за въпрос Зеленски миналата година обеща че това лято (говорим за лято 2023г) щял да се къпе на плажа в Крим. А всъщност в момента Укро Вермахта яде як пердах на Източния фронт който се движи стабилно на Запад
118
3
 
10
 
! Отговори
Горящ Байдън преди 1 месец
Фейк нюз. Няма как да са ползвали ракети от 8 различни типа, защото ракетите на руснаците свършиха още март 2022. Най-много да има е останала някоя безаналогова лопата с чипове от украински тоалетни чинии.
117
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя сe скъса да лъже,и му верват ЕС НАТО и сащ и от партия ПП ,но лъже,сваля с голи ръце ракети ,самолети ,въртолети и потапя кораби ,тоя е като магьосник ,гаси лъжеца фашист
116
5
 
9
 
! Отговори
someone преди 1 месец
Що фашагите да не би да признават Великден?
115
8
 
20
 
! Отговори
Тиква преди 1 месец
Смях,ха ха ха,свалил на бабата хвърчилото, колко нагъл, лъжлив наркоман,бяхте такива преди,а сега още по нахални, фашаги.
114
7
 
13
 
! Отговори
Zeле преди 1 месец
утре да не риве за патрони ,стига се хвали
113
23
 
10
 
! Отговори
Правдата преди 1 месец
Слава на Украйна!!!! Престъпникът ще бъде наказан! Наглата руZка държавна върхушка рано или късно ще бъде свалена!
112
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До СПАС: ей това наркотиците не прощават дори на путлерофашистите, Путлерландия за 3 години напредна в Украйна почти толкова колкото и строежа на магистрала Хемус, с други думи още са на границата и даже самолетите им бъркат крайграничните селища и бомбят собствените си путлерофашистки села и ги денацифицират.
111
9
 
23
 
! Отговори
КИРО преди 1 месец
Великденски е прекалил с белото.
110
10
 
11
 
! Отговори
Никой преди 1 месец
... не може да свали руски самолет! Най- много пилотът да е запалил някоя цигара! Много пушат тия , Бе ?
109
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една шушумига,един клоун,един наркоман,това двуного трябва да бъде обесен на първия ел. стълб.Народа на фашистка Украйна,търпи като стар вол и гледа колко украинци си отиват от този свят,само за един ден.Кокалест народ,който ще страда,след като все още държат жив клоуна...
108
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наред е Зеленски да бъде Свален!-:)
107
9
 
22
 
! Отговори
w преди 1 месец
Това, че е изтребител дали е единствената лъжа?