Украйна: Русия изнудва с ядрените учения

Това се превърнало в практика на путинския режим
Обновена: 6 май 2024 16:00 | 6 май 2024 16:00, Александър Попов
90
Украйна: Русия изнудва с ядрените учения
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна разкритикува плановете на Русия да проведе учения за използване на тактически ядрени оръжия, наричайки това "изнудване", предаде Ройтерс.

По-рано днес руското министерство на отбраната съобщи, че ще има такива маневри в близко бъдеще. Обявените тактически ядрени учения ще бъдат в отговор на западните изявления за изпращане на войски в Украйна, обясни след това говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Още по темата
Говорителят на украинското военно разузнаване Андрий Юсов разкритикува руските планове като чисто и просто продължаване на изнудването с ядрени оръжия.

"Тук не виждаме нищо ново, освен информационния ефект и изявления... Ядреното изнудване е постоянна практика на режима на (руския президент Владимир) Путин", каза говорителят на украинското военно разузнаване пред националната телевизия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
16
 
! Отговори
Nuclear blast преди 1 месец
Военната хунта в Украйна, дошла на власт чрез преврат, спонсориран от неолибералните кръгове в САЩ, е към края си. Затова и напоследък е толкова креслива.
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Има - изнудва. Те затова са и създадени. Точната дума не е "изнудва" но все тая и тя става. А вие започвайте да мислите по въпроса. Показано ви е какво може да ви се случи опичайте си акъла.
1
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След тази новина на запад разко скочи търсенето на памперси