9 причини постоянно да сте разтревожени

Страх от загуба на контрол
21 май 2024 13:51, Михаела Лазарова
5
9 причини постоянно да сте разтревожени
Снимка: Istock

Всеки се тревожи от време на време, а според едно проучване от 2020 г., 59% от анкетираните съобщават за ежедневно чувство на безпокойство. Независимо дали се подготвяте за важна презентация на работното място или пък преминавате през трудни лични промени, нормално е от време на време да имате безсънни нощи.

Прекаленото безпокойство обаче може да ви затрудни да се наслаждавате на живота. Но първо да изясним някои причини, поради които се тревожим. Според експерти в областта има три основни причини:

Вашата естествена алармена система ви предупреждава за потенциална опасност

Вашите тела са създадени да ви защитават и когато усетите заплаха (реална или не), към мозъка се изпраща сигнал за стрес. В ежедневието това може да се прояви под формата на безпокойство. И въпреки че може да бъде полезно в някои случаи, това често се превръща в постоянен цикъл, който може да бъде трудно да се спре.

Страх от загуба на контрол

Въпреки че хората може да се тревожат поради голямо разнообразие от причини, това идва най-вече от позицията на страх – страх да не бъдат осъдени или страх да не се случи нещо, което не могат да контролират.

Прекалена загриженост

Тревожните хора може да имат проблеми да се въздържат от прекомерно много тревожни мисли.

Ако искате да освободите живота си от безпокойството и да научите как да спрете да се тревожите, вижте в следващите редове как можете да направите това.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Свободно време.
Уроци за любовта, които повечето жени научават късно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Трифон преди 1 седмица
1. ДФЗ не са ви превели субсидията още и нямате пари за нова кола, споко ще преведат.2. СЕУ не бачка и трябва да шофирате 200км и да отрепете 1 ден с лелите от ОСЗ да чертаете през ИСАК - споко, направете им комплименти и аператив и ще има субсидия и за догодина.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ние се успокаяваме с целувка!
3
6
 
2
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 седмица
През х*я ми е за бъдещето :) Но жените се страхуват много, не могат да спят, въртят се, драма е. То са сълзи, то са депресии.. Хормоните не прощават, ние имаме само един хормон и мислим за три неща- ядене, спане и кекс :D
2
3
 
5
 
! Отговори
Видял преди 1 седмица
Особено в България, с тази инфлация в евро а заплащане в левове. Ако нямаш акъл няма да се притесняваш за нищо. Или ...другият вариант е отиваш където не се притесняваше за пари - Северна Америка, Австралия и си спокоен. Там пък други тревоги има човек ...
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всеки нормален човек се страхува за бъдещето!