Русия удари хипермаркет в Харков, има загинали

Предполага се, че в магазина е имало над 200 души
25 май 2024 19:49, Александър Попов
147
Русия удари хипермаркет в Харков, има загинали
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че над 200 души може да са били в супермаркет нападнат от Русия в североизточния град Харков.

„Към момента знаем, че повече от 200 души може да са били вътре в хипермаркета“, каза Зеленски в Telegram, след като официални лица казаха, че най-малко двама души са били убити от два управляеми бомбени удара, които предизвикаха огромен пожар.

„Русия нанесе нов брутален удар на нашия Харков - в строителен хипермаркет - в събота, точно в средата на деня“, пише той. По думите на държавния глава всички служби са на място - спасяват хора и потушават пожара, обхванал напълно помещенията, 10 хиляди квадратни метра.

Съобщава се и за 11 ранени. Кметът на Харков Терехов каза, че има голям брой изчезнали хора. Очевидно атаката е била насочена към търговския център, където е имало много хора. По-късно кметът на Харков информира, че в Харков има още един – удар в централния парк. Информацията за пострадали и щети се изяснява.

Президентът на Украйна призовава партньорите да предоставят на Украйна системи за противовъздушна отбрана и модерна авиация.

„Ако Украйна разполагаше с достатъчно системи за противовъздушна отбрана и съвременна бойна авиация, подобни руски удари щяха да станат просто невъзможни и затова ние се обръщаме към всички лидери, към всички държави: имаме нужда от значително укрепване на противовъздушната отбрана и достатъчно възможности за унищожаване на руските терористи“, подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: войната в Украйна
Още от Свят
Русия е превзела още едно селище в Донецка област
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И негасената вар се запали та не може да я угасят 16 часа! Айде стига с тиа опорки на пропагандата! И двете страни хитреят и крият военно оборудване в цивилни обекти
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Нане ВутеТова са били само кофи с латекс, да знаеш! Руснаците ще си харчат високоточните ракети за стрителни супермаркети? Звучи логично! И достоверно! Като химическото оръжие на Садам. И атаките с газ на Асад.
129
1
 
3
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
информацията е напълно подвеждаща, с оглед автора й и русофобския сайт, на който е публикувана. руските военни са ударили по търговски център, който украинците, по стара традиция, са превърнали в склад за боеприпаси и команден център, а информацията за това е получена от руснаците, живеещи в Харков. ясно е за каква постоянна дезинформа-ция и лъжа става дума, която например при агент мълдер и подобни нему хваща декиш.
128
1
 
7
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
Строителния хипермаркет е бил склад на ВСУ и команден център. И е гръмнат с високоточна ракетка.
127
8
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 3 седмици
Раша ще загуби, защото си хаби ракетите за глупости. Докато Нато удря танкери, рафинерии, кораби, самолети.
126
1
 
9
 
! Отговори
Нане Вуте преди 3 седмици
Само един интересен факт: на видеото от пожара се чуват взривове , а на същото видео , но показано от зеления взривовете ги няма!!! Що бе?? Нали е " просто магазин "???
125
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Понеже Путин е бил сигурен, че в хипермаркета има 200 души нацисти и е решил да ги обезвреди...Това са "основателните" руски причини да съсипват Украйна вече над 2 години!
124
7
 
11
 
! Отговори
Кирил Петков Харвард преди 3 седмици
- Русия е една бензиностанция с ракети!
123
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
браво
122
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна. Зеленски: "И запомнете:Една бяла ракета - ние настъпваме.Две бели ракети - отстъпваме.Сто и ***"десет бели ракети - взривен е склада за бели ракети!"
121
2
 
6
 
! Отговори
ЕМИ ТАКА Е преди 3 седмици
Те ги фърлат към фронта *** те - с чипове от съдомиялни бомбите се насочват сами към молове. Те още си мислят, че ще ги продават.
120
11
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До 123: драги путлероджендър, питаш защо има вторични взривове в строителен хипермаркет, получаваш отговор които не отговаря на ислямската ти пропаганда от телеграма и започваш да спасиш други фантасмагории които си погълнал с белина и Комсомолеца днес. Искаше отговор, получи го, можеш ли да го оспориш? Не, тогава замълчи и не замърсявай интернет пространството с присъствието си! Поредната ви путлероджендърска пропаганда отече в канала!
119
5
 
15
 
! Отговори
Парадокс преди 3 седмици
Руснаците са завидяли на многообразието от тоалетни чинии в строителния магазин. Друго правдоподобно обяснения е, че някоя "високоточна" ракета е паднала на няколко километра от целта. Не им е за пръв път.
118
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До радослав, да и затова след някой думнати бункери с Искандери обявяват как натовски офицери са починали я от катастрофа с хеликоптер , я от мечка стръвница или са паднали от джет хаха.
117
11
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До Банкеръ: лесно когато в магазина има бой, лакове, газови бутилки и куп други неща които редовият путиноислямист не е виждал на живо. А ти си банкер колкото Путин е мъжът във връзката си със Ким Чен Ун.
116
2
 
12
 
! Отговори
Банкеръ преди 3 седмици
Интересно как има вторични взривове в магазин за цимент и керемиди.Да не би да е имало муниции на склад между керемидите.
115
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
аиде да се исясним стига повече българи да умират за македония =това е прокълнато блато толкованаши са загинали да го бранят.а там върла невблагодарност=ми боли ме *** за братчедите да се оправят мие да не сме маика тереза
114
4
 
12
 
! Отговори
Урки - терористи. преди 3 седмици
сега реват за складовете
113
11
 
9
 
! Отговори
Путлеристан преди 3 седмици
Егати отвратителната държава терорист
112
11
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 3 седмици
До 112: Абе вие капейки влизали ли сте в строителен хипермаркет? Знаете ли,че там има и газови бутилки, дървен материал, бой, лакове и куп други неща които могат да доведат до вторични експлозии? Или вие с вашите 2 капейки няма за какво да влизате там защото дори кламер не може да си позволите?