Вече 50 жертви в САЩ на снежните бури, а чакат още студ

Няколко щата се готвят за ледена вълна
20 яну 2024 12:55, Петър Бойчев
13
Вече 50 жертви в САЩ на снежните бури, а чакат още студ
Снимка БГНЕС

Голяма част от САЩ се готвят за нова ледена вълна, след като през изминалата седмица снежните бури взеха най-малко 50 жертви. Испания изпрати военни в северната част на страната, които да помогат на закъсали автомобили заради обилния сенговалеж, предаде БНР.

Силни бури връхлетяха Съединените щати през седмицата, което доведе до най-малко 50 смъртни случая. Ниските температури, снежните бури и ледът причиниха фатални катастрофи по пътищата, затвориха училища и прекъснаха електричеството на хиляди домакинства. Вчера повече от 1100 полета бяха отменени, а други 8000 бяха осъществени със закъснения.

Съобщава се за смъртни случаи в Тенеси, Пенсилвания, Кентъки, Илинойс, Канзас, Ню Хемпшир, Ню Йорк, Уисконсин и щата Вашингтон, а губернаторът на щата Орегон обяви извънредно положение.

Виелиците засегнаха тихоокеанския северозапад, Скалистите планини и части от Нова Англия - особено западен Ню Йорк, където според метеоролозите, близо 2 метра сняг е паднал в района на Бъфало за период от пет дни тази седмица.

Националната метеорологична служба предупреди за, че приближава "Нов арктически взрив от ниски температури и опасни студени ветрове в равнините и долината на Мисисипи в източната част на САЩ".

Военни са мобилизирани в Северна Испания, за да осигурят безопасността на стотици хора, закъсали по пътищата заради силната зимна буря. Около 500 превозни средства бяха блокирани снощи в километрично задръстване на пътя между градовете Сория и Агреда. Летището в Сарагоса беше временно затворено заради натрупалия се на пистата сняг. Движението беше затруднено и в други райони на Испания от снеговалежи и поледици, а в автономната област Естремадура, от проливни дъждове. Очаква се днес валежите да отслабнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: жертвиСАЩледена вълна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е от Глобалното затопляне.Нали така?
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жалките кравари мръзнат до смърт в своите картонени колибки (които дори не са техни).
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само 50 човека...Още 350 млн.трябва. - на емигрантите им е простено , та някъде 300 млн..и света ще е супер
10
1
 
9
 
! Отговори
MAGA преди 3 месеца
В Шитконго, Илинои, собствениците на четириколесни ел. тротинетки са се видели в чудото на чудесата: тротинетките им се представят много зле и са се доказали вече като крайно ненадеждни возила в сериозни студове. Ни чарджъри, ни батареи функционират както е предвидено. Ако зависи от мен, всички тротинетки трябва да се зареждат само и единствено на off-grid станции, захранвани от Михаля и бай Райко. Иначе са по-незелени от дъртата ми нафтова печка.
9
5
 
11
 
! Отговори
galyq_kozyqk69 преди 3 месеца
100% руска пропаганда! Целият свят знае, че в най-великата държава на света всички живеят толкова добре, че е невъзможно да умраат от студ, а снежинките ги ловят във въздуха!
8
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колега, бъди сигурен че ако беше толкова зле в Москва половината статии щяха да са само за това
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе сентаджиите кво стана?? Там, нещо.. Русия, мАЦква.. парно, студ а-у??? Що така мълчите.. Как така у най-великата, най-силната, най-демократичната, най-либералната, най- най- най- държава У света си позволяват да мраат от.. студ и малко снЕг???
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Чикаго, Илинойс палят релсите при изключително ниските температури, за да могат да се движат влаковете.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най-надървената страна в света с купчини замръзнали бездомници.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво става, уж се затопляше глобално, а то ледена епоха обгърна земята. Я всичко от преди ковида да се върне както беше и климата и земята да се стабилизират. Зелените явно някой ги е подвел и объркал с неверни твърдения, вече могат да си отдъхнат. Този студ е опасен за всички. Е грешките се отразяват много лошо в цял свят. :))
3
4
 
10
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
Зима е.Ако и на някои да им се струва мистериозно.Зимата е един от сезоните,а това,че в САЩ има качествена зима означава ,че хората са си запазили Природата . Да му мислим ние,че вече кокиченца не можем да видим. Всеки сезон,колкото и суров да ни се вижда,е важна рожба на Майка Природа.Затова го е създала.
2
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голяма работа още днеска 100 руснака ще заминат
1
7
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 3 месеца
даваите оръжие и пари на украина и не се боите господ си знае работата