Караницата между Москва и Лондон продължава

Великобритания ще изгони руските шпиони от страната си, Москва нехае
20 яну 2008 12:06,
15
Караницата между Москва и Лондон продължава
В MI5 се чудят какво да правят с руските шпиони. Снимка: АП

Правителството на Великобритания може да изгони няколко десетки руски шпиони в момент когато ескалира напрежението в отношенията с президента Владимир Путин.

Това пише днес британският вестник „Мейл он Сънди“.

Според изданието това щял да бъде отговорът на Лондон на затварянето на регионалните поделения на Британския съвет в Санкт Петербург и Екатеринбург и на опитите за сплашване на сътрудници на дипломатическата мисия и на съвета, както и на отказа на президента Путин да предаде главния заподозрян за убийството на бившия офицер от КГБ Александър Литвиненко.

По информация на вестника списъкът с имената на 34 руски шпиони, работещи под прикритието на дипломатическия статут, вече бил подготвен със съдействието на службата за сигурност МИ-5.

Сред тях бил ръководителят на външнополитическия отдел на посолството Александър Стерник и старшият съветник в посолството Андрей Прицепов.

Уайтхол и британското правителство обаче още се колебаели дали повторението на масовото експулсиране от 1971 г., когато премиерът Едуард Хийт изгони 105 съветски шпиони, ще е разумна стъпка.

„Мейл он Сънди“ цитира неназован източник, според когото експулсираните руски агенти ще бъдат заменени с други и на МИ-5 ще се отвори работа, за да ги идентифицира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
Nema da kaja koj zapali POJARa...tuj shte da e samo ot tezi geogravski shirini...aman ot kompleksari, sega shte pochnat edni Ruski i USA nukove posred Bruksel, Paris, Viena i Berlin... mani-begaj-mani ;)))Trebe da ima k'vo da se gasi...ej, zatova sa horata s ednoimenna profesia, barem tebvashe da se pokaje, che i voennite ponaznajvat ot ikonomika, za vojan ne si i pomislili mishkite slushateli ama nejse shte im se otvori rabota....za glavnokomadvashtite da ne govorim...shto kumur se videli da se samozapalva... ;)))
13
0
 
0
 
! Отговори
Striker преди 16 години
Хахаха, евала Даскалеску! И аз съм на това мнение!
12
0
 
0
 
! Отговори
Stoyan преди 16 години
Англия не може да се мери с руснаците по военна сила, но зад тях стои САЩ и вероятно затова са толкова "смели" англичаните.Не мога да не си спомня и в какво са специализирани английските тайни служби - в убийствата на жени - пример - убийството на принцеса Диана в парижкия тунел ! Лошото е че французите се съгласиха да го прикрият....
11
0
 
0
 
! Отговори
rowena преди 16 години
Шпионите не бяха ли тайни агенти излиза че са местна атракция на Лондон и всички там ги знаят:)))))))))))
10
0
 
0
 
! Отговори
rowena преди 16 години
за Литвиненко намеквам не за 30 руски шпиони които Лондон щял да гони. Много интересно ако дейтвително има такива защо са си мълчали до сега в Лондон и чак сега ги гонят. Или тези са само удобно набедени за такива?!Може би англичаните къткат руските шпиони до момента в който няма какво повече да изкопчат от тях чрез водка:)
9
0
 
0
 
! Отговори
rowena преди 16 години
...може!Ако почнат и да се удрят през масата вече ще е лошо но чак до там заради един двоен агент няма да стигнат.
8
0
 
0
 
! Отговори
momi4e преди 16 години
nomer 4-ri,kvo se vprayaga6 tolkova?kvo te interesuva?
7
0
 
0
 
! Отговори
Лъчо преди 16 години
Ти внимавай да не се задавиш с повече отколкото можеш да отхапеш, приятелю ;)
6
0
 
0
 
! Отговори
pisalka преди 16 години
Луговой е избран за депутат. Ще го правят председател наруско-британския парламентарен комитет за приятелство.
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Даскалеску - внимавай да не се задавиш от злоба
4
0
 
0
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
пък срам нямат .Да изгонят *** на Любимия Всесветския Добър и Човеколюбив Убиец Путин .Той е слънце за всички българи , и особено за Гоце , Серго Пора , и особено за персоналния ми *** - куката .Вместо да се радват , че тия дни *** отпра един здрав ....АЕЦ на 7 милиона баламурници , англичаните го гледат на въпреки . Не ги е срам !Виж , ние , като ни е.ат , викаме ,,Да живей ! " , нали кука ;-)
3
0
 
0
 
! Отговори
Stefan преди 16 години
Нима само 34, :)))) , че аз само знам 10. :)))) ...
2
0
 
0
 
! Отговори
Lili преди 16 години
Редактираха го вече. На всеки може да се случи. Добре че си четат коментарите.
1
0
 
0
 
! Отговори
Maya преди 16 години
Какво означава "не хае"?