Взривове в Атина, няма жертви

Една дипломатическа кола изгоря и филиал на гръцката Евробанк понесе щети в резултат на два мини атентата със самоделни бомби
20 яну 2008 15:33,
Взривове в Атина, няма жертви
Няма пострадали при взривовете в Атина. Снимка: СВ

Една дипломатическа кола изгоря и филиал на гръцката Евробанк понесе щети в резултат на два мини атентата със самоделни взривни устройства, извършени в Атина. Няма пострадали от експлозиите хора и досега никой не е арестуван, предаде АФП.

Запалителна бомба се взриви в 4 ч. през нощта в Халандри, северно предградие на гръцката столица, на място, където бе паркирана кола на дипломатическите служби на Чили.

Половин час след атентата неизвестно лице в телефонен разговор с гръцки всекидневник поело отговорност за атентата от името на неизвестното досега в Гърция движение „Бойна солидарност“.

Няколко часа преди това самоделна бомба повреди фасадата на агенция на Евробанк в Петралона, квартал близо до центъра на Атина. Евробанк е третата по значение в банковия сектор на страната.

Според гръцката полиция подобни атентати, които са често явление и предизвикват само материални щети, са дело на малки крайно леви групировки. Техни обекти обикновено са банки, обществени органи и чужди представителства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание