Саркози праща още френски войници в Афганистан

Франция ще изпрати в източен Афганистан повече от 800 войници
3 апр 2008 18:16,
4
Саркози праща още френски войници в Афганистан
Снимка: mes24h.com

Френският президент Никола Саркози потвърди по време на срещата на НАТО в Букурещ, че Франция ще изпрати в източен Афганистан „един допълнителен батальон“ (повече от 800 войници).

„Реших френското военно присъствие в Афганистан да бъде подсилено с още един батальон в източната част на страната“, заяви Саркози в обръщение пред партньорите от Атлантическия алианс. Френският президент каза още, че очаква да бъде взето решение до края на годината за връщане на Франция във военните структури на Алианса, които страната напусна през 1966 г.

По този начин Франция окончателно се подчини на външнополитическия курс на официален Вашингтон, който отдавна настояваше за изпращане на още натовски войници в централноазиатската държава.

Междувременно социалистическата опозиция във френския парламент реагира остро, като заяви, че решението на президента да изпрати още френски войници в Афганистан е неприемливо и поради това социалистите ще поискат провеждането на вот на недоверие.

"Ние ще се отбраняваме срещу намесата на Франция в един конфликт, който няма ясна цел и смисъл", обясни мотивите на социалистите депутатът от тяхната парламентарна група Жан-Марк Айро по време на разпаления парламентарен дебат. По неговите думи Саркози е взел решението, без да информира Националното събрание.

"Той изпраща френски военни на фронта само, за да се хареса на САЩ", критикува Айро поведението на президента. Освен това обещанията на Саркози по време на неговата изборна кампания бяха точно обратните. Той твърдеше, че ще изтегли френските войници от Афганистан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ahhahahahahaa
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Откъде я извадихте тази снимка? :))
1
0
 
0
 
! Отговори
чунчо преди 16 години
Ей,много сте лоши!!!!!!!!!!!!!