Коалицията Кощуница-Николич притеснява ЕС

Европейски лидер моли Воислав Кощуница да не прави коалиция с Томислав Николич
9 апр 2008 13:42,
Коалицията Кощуница-Николич притеснява ЕС
Вилфрид Мартенс. Снимка: romanialiberа

Председателят на Европейската народна партия(ЕНП) Вилфрид Мартенс ще замине в четвъртък за Белград, където ще се опита да убеди лидера на Демократическата партия на Сърбия - Воислав Кощуница, да остане привързан към пътя на Сърбия към ЕС.

Лидерът на европейските консерватори ще убеждава Кощуница, че в никакъв случай не трябва да прави предизборна или управляваща коалиция със Сръбската радикална партия на затворения в Хага Воислав Шешел, която в момента се ръководи от Томислав Николич.

След форум за ситуацията в Западните Балкани, който се проведе вчера в Брюксел, Мартенс подчерта, че ЕНП вярва, че Кощуница и неговата Демократическа партия на Сърбия могат да продължат да бъдат привързани към европейските ценности и към целта за присъединяване на Сърбия към ЕС.

Демократическата партия на Сърбия е асоцииран член на ЕНП. Мартенс съобщи още, че е получил мандат от ЕНП да се опита да убеди Кощуница в необходимостта Демократическата партия на Сърбия да продължи да се придържа към европейските ценности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание