Руски газ - руска власт

Полша и Украйна искат да строят петролопровод, който да заобикаля Русия
15 апр 2008 09:42,
4
Руски газ - руска власт
Важно е кой върти кранчето. Снимка: EFE

Полша и Украйна подписаха споразумение да започнат проучвания за строеж на петролопровод, от Каспийско към Балтийско море, който да заобикаля Русия.

„Техническите и икономическите заключения ще ни позволят да уточним участието на Полша, Украйна, Азербайджан и другите страни в строежа на нов петролопровод в Украйна“, съобщи украинският президент Виктор Юшченко.

Той присъства на подписването на споразумението заедно с полския си колега Лех Качински. Първите резултати от техническата експертиза ще бъдат съобщени през май в Киев.

През октомври 2007 г. президентите на Азербайджан, Грузия, Литва, Полша и Украйна подписаха във Вилнюс първо споразумение във връзка с проекта.

Петте страни от бившия комунистически блок са заинтересовани от строежа на петролопровод, който да заобикаля Русия.

По този начин те искат да разнообразят доставките си и да избегнат натиска на Русия в енергийната област. Според полския президент целта е да се създаде „ново енергийно пространство“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Тия си правят сметка без кръчмар
2
0
 
1
 
! Отговори
ПОТРЕБИТЕЛ НА РУСКИ преди 16 години
Каква е разликата между Япония и Русия? Японските граждани живеят в благоденствие,въпреки,че държавата им няма никакви природни богатства.Руските граждани живеят при пълна мизерия при условие,че страната изобилства от всякакви природни богатства.Духовните им богатства също са под запрещение- цензура и информационно затъмнение.Но който желае има право да се захласва по Путин и Путинова Русия.
1
1
 
0
 
! Отговори
РУСКИ ПАТРИОТ преди 16 години
ЩЕ ТРЯБВА ДА ВИ МАЧКАМЕ!