Масоните по света- независими и самостоятелни

Към днешна дата в целия свят вече функционират над 70 Висши масонски съвета
12 юни 2008 17:30,
19
Масоните по света- независими и самостоятелни
Висшите съвети във всяка страна са напълно самостоятелни. Снимка: wikipedia

Към днешна дата в целия свят вече функционират над 70 Висши масонски съвета.

Най-младият от тях е естонският, който преди дни прие решение да обяви своята самостоятелност от финландската ложа и да се превърне в напълно независима организация.

В началото на този месец в естонския театър NO99 гостуваха свободни зидари от 23 Висши съвета на масоните- от Америка до Русия, за да проследят официалната церемония по освещаване на Висшия съвет на Естония.

Висшите съвети във всяка страна са напълно независими и самостоятелни, не съществува единен световен център, съобщи пресаташето на естонските масони Урмас Карилеът.

Естонската преса припомня, че първият Висш масонски съвет е създаден в САЩ през 1801 година.

В момента в Естония има около 300 свободни зидари, мнозинството от тях живеят в Талин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Тиква преди 15 години
Нещо старо - масонтството, изкривено през нещо ново - българския хайлайф, представено чрез изграден вече респект и случайно попаднали "братя". И точно "случайните братя", опиянени от достъпа си до това общество, демонстрират "тайната" на тайната.
17
0
 
0
 
! Отговори
Ами... преди 15 години
Ако масоните бяха читави и добронамерени, нямаше да стоят в тъмнина. В историята хора напуснали масонството и свидетелствали за порочните, сатанински практики на обществото, са били убивани (както се изисква от 'братята' според клетвата им). В Щатите дори хората се усещат по едно време, след като са написани една-две книги от бивши масони, и е създадена Антимасонска партия. Но за кратко. И тя бива инфилтрирана.Ако масоните нямаше какво да крият, те щяха да допускат най-обикновени хора и до най-висшите си събрания--журналисти да кажем--за да могат хората сами да се уверят за какво става дума. Това веднага ще им гарантира пред света чисто (или опетнено) име. Самият факт, че не го правят означава, че се опасяват хората да не разберат с какво всъщност се занимават. Единствената причина да крият делата си е, че тези дела са зли.Такива статии са евтина промасонска пропаганда.
16
0
 
0
 
! Отговори
MrHard преди 15 години
w taq sekta prenasqt li se devstvenici w jertwa na ezi4eski idoli? :)))))))
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Малцина са хората, които знаят истината за масоните, другите стоят в невидение.....
14
0
 
0
 
! Отговори
bul преди 15 години
Масони, тамплиери и други подобни, са най-гнусната твар на планетата.
13
0
 
0
 
! Отговори
BG® преди 15 години
Как може да изказваш такова мнение, като сам доказваш, че не си запознат с масонството. Писнало ми е от такива като теб, които говорят някакви детски приказки, научени наизуст!!! ТИ нито имаш представа какво е ЮДАЙЗЪМ, нито ХРИСТИЯНСТВО, нито МАСОНСТВО, а от тук стигам до извода, че не разбираш от политика и въобще не познаваш историята!!! Така че, я по-добре продължавай да се зомбираш и да си живееш жалкия мизерен и безсмислен живот!
12
0
 
0
 
! Отговори
atmosphere преди 15 години
номер 11,манипУлирам се пише...пък и съществуват от 200 години,което не е много,но не е и малко...и това,че не знаеш за някое съществено събитие,което е станало в името на зидарите, не значи,че няма такова ;)
11
0
 
0
 
! Отговори
aaa преди 15 години
християнството е започнало като секта на юдеизма. после се е превърнало в удобно средство за управляване и маниполиране на хората с добро или зло, както му дойде настроението на Папата.Масонството е нещо подобно, за момента все още девствено течение - поне на мен не са ми известни странни събития, извършени в името на зидарите! Дали организацията ще се справи с придобиването на сила само времето ще покаже.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всички такива организации са обречени на неуспех. Пример е ТСС - Тун Съветски Съюз - опит за неформален съюз между някои бивши републики от СССР и Източния Блок, включително и България.
9
0
 
0
 
! Отговори
abc преди 15 години
Малко пояснение за начина, по който масоните възприемат света:Всеки индивид създава реалността според способностите/знания/енергия си и възможностите/силата си. Зидарите са организация, която обединява множество хора, тоест концентрира, координира и направлява усилията им. Те се опитват да промени света по определен начин, който смятат за добър. До колко успяват е спорен въпрос, но имат известно влияние тук там.Дали са добри или лоши е много субективен въпрос и нека всеки сам прецени.
8
0
 
0
 
! Отговори
Da! преди 15 години
Автора да не е гледал въпроснич филм и да се е надъхал?
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ритуалите им хич не са тайни, има ги по нета. Глупости на търкалета... И много много бизнес интереси. И всички други хора за тях са "профани". Тъй че у лево и да си...
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Цитат от филма Zeitgeits, в който се разкрива глобалното влияние на масоните"Бил Хикс завършва шоуто си така:Животът е като разходка в увеселителен парк. Влизаме и си мислим, че е реалност, защото такава е силата на съзнанието. Разходката върви надолу, нагоре, наоколо. Има разочарования, изненади и всичко е много ярко оцветено и много шумно, и много забавно за известно време. Някои от нас се разхождат от дълго време и започват да си задават въпроса: реално ли е, или е просто разходка? А други хора си спомнят отговора,идват при нас и ни казват: "Хей, не се притеснявай, не се страхувай никога, защото това е просто пътуване... " И тогава ние убиваме тези хора. "Накарайте го да млъкне! Вложил съм много в това пътуване. Накарайте го да млъкне! Вижте бръчките ми от грижите, голямата ми банкова сметка, семейството ми.Това трябва да е реалноста." Това е просто пътуване. Но ние винаги убиваме тези добри хора, които се опитват да ни го кажат. Не сте ли забелязали? И оставяме демоните да се вихрят. Но няма значение, защото това е просто пътуване. И можем да го променим, когато поискаме. Всичко е само избор. Без усилие, без работа, без разход на пари. Просто избор - сега. Между страха и любовта."
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
freemason - a member of a widespread secret fraternal order pledged to mutual assistance and brotherly lovemason - a craftsman who works with stone or brickСегааа ... какво казваш за "свободните зидари" ? Нещо ремонтче ви тресе всички с тия "зидари".
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Добре, а имат ли връзка с ТСС? малка подсказка - ТСС = Тун Съветски Съюз.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не вярвам.
2
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 15 години
Как ще са измислица бе пич.. те са абсолютно официални и не се крият. Масоните са известни в целия свят и не е тайна, че съществуват.Нарича се "тайна организация", защото външни хора не знаят какви са им ритуалите и практиките. Но за никого не е тайна, че съществуват.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Според мен това е измислица, също като изчезващите кораби. Няма такова нещо, приказки за пораснали деца са това. Простотии.