Сталин може да стане и светец

Скоро ще се появят икони с новия светия, убедени са негови последователи
23 юли 2008 15:02, Красимир Ангелов
118
Сталин може да стане и светец
Новият светия Йосиф Сталин. Снимка: БГНЕС

Комунистическата партия в Санкт Петербург ще поиска от православната църква да канонизира Йосиф Сталин за светец, ако той спечели допитването за най-велика личност в историята на Русия, съобщава британският Telegraph.

Съветският диктатор, който е обвинен в избиването на 15 милиона свои сънародници по време на 31-годишното си управление, заема второ  място в интернет вота на кампанията.

“Сталин е най-голямата личност в историята на Русия”, обяви комунистическия лидер Сергей Малинкович, който е и инициатор за канонизирането на диктатора.

“В края на XXI век икона със свети Йосиф Сталин ще има във всяка православна църква", убедено заключи Малинкович.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 15 години
Все едно равин да се прекръсти...
36
0
 
0
 
! Отговори
до Ягодка преди 15 години
Мила, зле си с руския.Затова ти превеждам на най елементарен език поговорката-"*** е глупав 24 часа в денонощието и нито секунда по-малко"
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A taka, evalarka na Stomaneniq, samo takuv ni opravq ot *** v koito sme zasednali!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
ANONIMEN преди 15 години
Ленин умира от вроден сифилис, доколкото съм чел и чувал. Бавно се видиотява, а това не прилича на отравяне.
33
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
по последна статистика и исторически факти,сталин отровил ленин.хем му беше пръв приятел и като змия го убиваше бавно с прегръдката си.
32
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
и с дураками стават чудеса,понякога и на тях им просветва.есть дураки,а есть и просто мързеливци,които се правят на такива. дурак-това е много относително.
31
1
 
0
 
! Отговори
ANONIMEN преди 15 години
МАЛЕ, БРАТУШКИТЕ СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯХА.ПРИ ОНЯ СТРОЙ ХОДЕХА БЕЗ ***, СЕГА ГО ПРАВЯТ СВЕТИЯ.
30
1
 
0
 
! Отговори
човек преди 15 години
*** Сталин е най-масовият убиец в историята на човечеството, чиято жестокост няма равна на себе си. Тоя звяр е пролял толкова много невинна кръв и е избил толкова много десетки милиони невинни хора, колкото никой друг. Това изчадие адово ще ври в ада во веки веков.
29
0
 
0
 
! Отговори
до № 15 преди 15 години
Сталин е протеворечива личност и не е наша работа да му даваме отценки-това е работа на руския народ.А сега само един въпрос /без да съм историк,за което много хора във форума претендират/.Сталин поема властта в СССр през /ако не се лъжа /1923 год.Тогава на територията на СССР се водят три граждански войни, Лениновия НЭП търпи провал,страната е в разруха.А сега драги 15,ако си на мястото на Сталин, какво щеше да правиш-да развиваш гражданско общество,да отмениш смъртното наказание,да оставиш прокурори и съдии да правят каквото искат,всеки да обявява гражданско неподчинени с повод и без повод.....Не забравяй ,че тогава СССР е около 200 мил., а за територията *** и си купи глобус.Така че главата не я носи само за украшение. Эсли дурак, то навсегда-казват русите.
28
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
то памятници има,дори тук в български къщи възрастни хора свято почитат снимката му сложена на видно място.не може всеки да бъде информиран на сто процента,затова сме и хора,да научаваме един от друг,а най добре от истински исторически факти. та дори и професори най умни всички със своето мнение и статистика.
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чудя се къде им е акъла на тия откачалки......света отива на зле...
26
0
 
0
 
! Отговори
Hristo преди 15 години
Доста има писали под мене ... Аз съм против това да направят икона с неговия лик,защото Сталин не е християнин,а по всичко личи че е бил атейст.Но Йосиф Сталин е бил наистина един от най-големите в историята на света.Ако не е бил той в момента всички щяхме да сме под управата на болните фашисти.Сталин не е имал друг избор освен да стане диктатор.СССР преди Втората Световна война е била една много слабо развита и гладна държава във всяко едно отношение....грубо казано били са мишки и всеки е можел да ги мачка.Благодарение на твърдата политика на Сталин виждаме в момента коя е най-великата сила в света- Русия.А това че е бил тиранин ни се наслагва от доста медии и от хората написали световната история , които в голяма част са русофоби .... Бомбите над Хирошима от август 1945 година са взели милиони жертви и до ден днешен те имат своето отражение.Защо никой не обвинява Труман за тези негови действия и затова , че е убил толкова много невинни деца и жени ? За мене не Сталин , а именно Труман и Хитлер са болни мозъци . Но Труман е "американски герой" и него никой не го обвинява.Така,че за писалите по долу от мен искам да ви кажа почетете малко история и си помислете малко върху фактите,свалете си сините очила и забележете,че не всичко червено е лошо.Сталин наистина трябва да има паметник в Русия , но не и икона ....
25
0
 
0
 
! Отговори
M@ преди 15 години
Komunqgite ot Piter se buzikat s curkvata razbira se, te vinagi sa bili ateisti i sega nqma pri4ina da iziskvat ot pravoslavnata curkva takova ne6to, osven provokativno.
24
1
 
0
 
! Отговори
Джугашвили преди 15 години
Убедителна преднина с 509 496 гласа срещу втория (Николай II) с 446 752.
23
0
 
0
 
! Отговори
лили преди 15 години
АБЕ, ТИЯ МАЛООУМНИ ЛИ СА ??? ЗНАЯТ ЛИ КАКВО ОЗНАЧАВА СВЕТЕЦ ?? БОГОБОЯЗЛИВ ЧОВЕК СЪС СВЯТО ИЗЖИВЯН ЖИВОТ В УНИСОН С ХРИСТИЯНСКИЯ МОРАЛ , ЕТО ТОВА Е СВЕТЕЦ !!! СТАЛИН Е ЖЕСТОК ДИКТАТОР ОКЪПАН В КРЪВТТА НА МИЛИОНИ НЕВИННИ ХОРА !!! СИГУРНА СЪМ , ЧЕ ЩЕ СЕ ПЪРЖИ В АДА ПРЕЗ ВЕЧНОСТТА !!!
22
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
всеки народ винаги се управлява от някаква личност.Наистина зарад Сталин много от руските умове /както ,например създателят на "Катюша"-оръж./бяха унищожени в концлагери. За определен исторически момент желязната му дисциплина изигра своя роля, но после под влияние на Берия са допуснати непростими грешки спрямо своя народ. Например цар Борис ,ако си спомняте, също обезглавява болярите си в името на кръста, макар че християнството не приема това, но в името на бъдещето на държавата си Борис е прибегнал до саморазправа, до убийства...
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Смачкал бил държавата, хахаха, е ако една от най-мощните исторически империи ти се струва смачкана, то здраве му кажи.
20
0
 
0
 
! Отговори
kiroooooo преди 15 години
Поклон пред великия Сталин....разбира се, че заслужава всичко за което се борят братята комунисти в Русия!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
M@ преди 15 години
Mnogo tupo predstavqte novinata, vmesto da obqsnite ot kude e porodena, vie q izkarvate ot konteksta na te4a6tata v momenta anketa za istori4eska li4nost na Rusiq, kudeto Stalin za sega e na purvo mqsto, no tova e stanalo zaradi organiziraniq vot na Stalinistite, koeto ot svoq strana ne e pokazatel, tui kato do kraq na anketata ima polovin godina.
18
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
напълно съм съгласна с 14 че тези двама душевно болни и психически ненормални хора. по време на сталин видях с очи във вестника стари снимки и статистика,че майката се принуждавала да убива собствено дете да нахрани останалите,в безумие на глад. сталин умишлено изгарял цели полета с пшеница,та да мре народа от глад.