Абхазия и Южна Осетия се отцепват?

Руският президент призна, че е малко вероятно двете сепаратистки републики да останат в Грузия
15 авг 2008 16:29,
24
Абхазия и Южна Осетия се отцепват?
Снимка: БГНЕС

Руският президент Дмитирй Медевдев заяви, че е "малко вероятно" Южна Осетия и Абхазия да продължат "да живеят в една държава с грузинците".

"За съжаление след това, което се случи, е малко вероятно южноосетинците и абхазците да могат да живеят в една държава с грузинците", заяви Медевдев след среща с германския канцлер Ангела Меркел.

Руският президент каза още, че Русия няма нищо против присъствието на международни мироопазващи сили, но предупреди, че абхазците и осетинците имат доверие само на руснаците.

На свой ред Меркел заяви, че действията на Русия срещу Грузия са били "непропорционални".

"Руските войски трябва да се изтеглят от централните райони в Грузия", допълни германският канцлер.

Меркел заяви, че решението на конфликта трябва да включва спазване на териториалната цялост на Грузия.

Тя увери, че няма нужда от промяна на позицията за членството на Грузия и Украйна в НАТО.

"Грузия и Украйна могат да станат членове на НАТО, ние заявихме, че те могат да се присъединят, ако желаят това и тази позиция остава непроменена", каза тя.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
STOJAN преди 15 години
SVETA LIKUVA ! IMA SILA , KOJATO MOJE DA SPRE AGRESIJATA NA ZAPADA ! RUSIA NJAMA NAKADE DA OTSTAPVA . NATO SHTE SI SCHUPI GLAVATA KAKTO MNOGO DRUGI PREDI TJAH . RUSIA E OTNOVO SPASITELJAT NA SVETA . JALKO , CHE BALGARIA OTNOVO E V LAGERA NA AGRESORA . SIGUREN SAM OBACHE , CHE AKO STANE NAPECHENO , ATLANTICITE OTNOVO SHTE SE PREBOJADISAT !
22
0
 
0
 
! Отговори
ИВО преди 15 години
Прав си 19ти те са мръсни шпиони на КГБ. Ти нали беше там ?! Видял си всичко!!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е така, между 10 и 12 часа вечерта грузинците започнаха обстрела и то с 'град', и това въобще не бе изненада за западната преса, почти веднага имаше видео репортаж на сайта на 'ВВС' от позициите на грузинците. Много ефектен репортаж 27 установки 'град' стрелят едновременно, цялото небе пълно с летящи ракети, а града свети като факла в далечината. И това през нощта, за 5-те мин. в репортажа стрелбата не спря. сигурно са мислели че правят заря, само тази гледка е достатъчна, да разбереш че има много убити...
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Veche i amerikancite vzeha da comentirat che Abhazia i Iujna Osetia sa otdeleni ot Gruzia i niama kak da budat vurnati! A i naselenieto na tezi oblasti iska da e nezavisimo ot Gruzia i e na stranata na Russia.Kato dobavim che v dvete oblasti veche niama gruzinci - Gruzia moje da zabravi za tiah.
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Гледайте го... Истината е, че войната започна през нощта на 7 срещу 8, така че няма начин детенцето да е било бомбардирано през деня на 7-ми. Освен това сутринта на 8-ми на всички цивилни е осигурен коридор да напуснат града и остават само т.нар. "опълченци". В същото време руснаците навлизат през границата и тогава се започва използването на тежка и реактивна артилерия. Така че през деня на 8-ми детето вече е пътувало и изобщо не е имало шансове да седи в кафе в центъра, понеже на всички е било ясно, че са в състояние на война. Колкото до 7-ми, тогава е имало само престрелки между съседни грузински и осетински села по повод на това, че осетинците са застреляли грузински полицай, а тези неща се случват редовно от дълго време насам. Руснаците постоянно подкокоросваха осетинците, и сега избраха точно откриването на олимпиадата за да си разиграват коня.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Otdavna Rusia triabva6e da gi priznae
17
0
 
0
 
! Отговори
денис преди 15 години
точно си го е казал човека, за да има ефект от военна намеса, естествено че трябва да е непропорционална. или предлагате да са направили преброяване на грузинците и да пуснат тяхната бройка без един спецназовци за да са джентълменски нещата??? е те тогава щеше да стане клане. жал ми е за грузинците, крайно време е да се вдигнат и да разкарат тоя наакашвили. пародийна държава ги направиха, както и украинците, както и нас. дано не ни стига същото. не са рекли янките, не сме хукнали и ние да бомбим някого. на гоце, серго, мони, мони и компания и намигане не им трябва. а е показателно и на какво е способна профи армията по американски образец, да ни е честита, имаме си я вече и ние. стрелял съм с град и знам ко прави. да пуснеш такова нещо срещу цивилно население е ... демокрация май излезе накрая.
16
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Гледайте го! /Fox News: 12 Year Old Girl Tells the Truth about Georgia/. То е показателно за много неща! А всъщност ето горе долу за какво става дума. 12 годишната Аманда Кокоева гостувала при роднини за месец и половина в Южна Осетия. Според думите и на 7 август е била в кафене, когато започнали да падат бомбите и тя се изплашила много. През Северна Осетия стига до москва и от там се прибира в Сан Франциско. Леля и Лора, емигрирала в САЩ преди десет години, е с нея и разсказва как тя и е позвънила от Южна Осетия и накратко и е обяснила, че бомбардировките продължават, че домовете наоколо горят и че тя не знае кои от близките и са живи. Момичето е очевидец, търсят го за интервюта, но тук се получава засечка. То спокойно разсказва за преживяното, но в един момент казва: "Но преди да разсказвам нататък, искам да заявя - ние бягахме от грузинските войски, които бомбардираха нашия град, не от руските войски. Аз искам да кажа благодаря на руските войски. Вие ни помогнахте." И следват едни лъскави гадни опити на водещия да спаси зрителите от истината. Но се намесва и лелята: "Да, това е било ужасно, Аз искам да кажа по телевизията, аз искам всички да знаят кой е виновен за всичко това, кой е виновен за конфликта. Тази война започна господин Саакашвили и той е агресор...два дена моя народ, осетинския народ, го убиваха, бомбардираха - убити са 2000 човека.../прекъсвания и гримасничания от водещия/...моят дом в Южна осетия...ние можем да обвиняваме само един човек...и грузинското правителство...аз не обвинявам грузинския народ, аз обвинявам грузинското правителство...то трябва да подаде оставка."Както казваше още навремето Солженицин, гнусотата на методите се разпространява в гнусотата на резултатите. Затова Русия става по-приемлива, защото тя се отдалечава, макар мъчително и с много лутания, от гнусотата на методите на СССР, доката голяма част от Запада все повече усвоява и прилага фарисейско-талмудистките методи, които пук си бяха навремето основна част от комунизма.
15
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 15 години
:D от сърце се смея на 11 и 13 коментари :))
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Eee,тези руски *** няма отърване от тях ,тъкмо ги изхвърлихме от телевизията,сега пък през нета с пишат глупостите..
13
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 15 години
били непропорционални действията на руснаците...?Ами действията на НАТО в Косово дали бяха пропорционални...?Не съл ни най малко русофил, но ако искаш да спечелиш една война се подхожда с непропорционални сили, за да имаш просто техническо и числено превъзходство!така че за пропорционалност ...това са врели некипели на дипломатите!Трянва да се признае че от Путин, Русия се променя с часове!Дали това ни изнася е друг въпрос!
12
0
 
0
 
! Отговори
Алик преди 15 години
Поднимется РоссияВновь командуют сбор это значит: пора.Нас, как пальцы, собрали в единый кулак.Вновь вставать в полный рост и горланить Ура!.Наше дело в сердцах у врагов сеять страх.Припев:Поднимется Россия и окрепнет,А мы свой долг ей отдадим сполна,Ведь нас уже не двое и не десять Встат за нами новая волна.Мы по тропам звериным бесшумно идм.Мы в степи, и в пустыне, и в белых снегах Мы везде, словно дома, нормально живм.Будем мы со щитом, а враги на щитах.ПрипевКто придт к нам с мечом примет смерть от меча.Русь Святая на этом стояла всегда.Славу дедов теперь нам нести на плечах,И от этой судьбы не уйти никуда.Припев (2 раза)Встат за нами новая волна!
11
0
 
0
 
! Отговори
Кумчо Вълчев преди 15 години
След като Абхазия и Южна Осетия искат да напуснат Грузия, защо ние да не кандидатстваме за освободените места? Ще си имаме образцова демокрация, всеки ще се наслаждава на човешките си права и най-вече ще имаме един добър, човечен и предвидлив в решенията си президент.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мм-да, интересно клипче... 12-годишното момиченце си седяло в кафето посред бял ден, когато внезапно коварните грузинци ги засипали с ракети "Град" най-вероломно и то посред нощ... Но не ми били коварните и вероломни грузинци, най-ми бил сам Саакашвили, нажимал на гашетку и смеялся истерически... Аха, видело го е детето, какво...
9
0
 
0
 
! Отговори
Кажа ли Не Давам преди 15 години
МММЪ много важно,че китки , пустинни бодилаци и др. незнайни1кама сутра четът.що не ви достигна сулукът на олимпиадата,да си сбъднете мерака на демокрацийката.Я па тоя,не е саму,щом иска от само книги да му даде,че нещо да остане.Дай,че ако умреш.Голяма обида.така книги не се искат.
8
0
 
0
 
! Отговори
1234 преди 15 години
ха-ха, гледах клипчето по youtube. Колко е вярна приказката, че първата жертва във всяка война е истината.
7
0
 
0
 
! Отговори
Редакцията преди 15 години
Видях веднъж Дмитирй Медевдев и се засмях ама втори път като го прочетох това МЕДЕВДЕВ и реших да го изкоментирам. Ако някои от вас ги чете тия мнения, трябваше отдавна да сте направили нещо по въпроса, текстове, заглавия - аматьорска работа..или поне НЕПРОФЕСИОНАЛНА
6
0
 
0
 
! Отговори
нн преди 15 години
1, ние нали сме в нато...и каква ни е ползата!русия показа,че няма да остави сънародниците си да умират,а от нато не може да се очаква такова нещо
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да се готвят нашите ,,тероризирани ,, турци и роми !Новата дипломатка на УСА е вече у нас !НЯМА ЛАБАВО !
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
az gledah snosti dvamata po CNN i Gorbata i Kashkawala.Gorbi si pee negovite perestroini psalmi, no kazi i dosta jaki nesta, dokata Kashakawala e nekulturen, holericen i mendatoren. postoianno mahase s pryst, licno napadase i lyzese.