Медведев поиска удължаване на президентския мандат

В момента държавният глава и парламентът имат четиригодишен мандат
5 ное 2008 12:53,
7
Медведев поиска удължаване на президентския мандат
Снимка: БГНЕС

Руският президент Дмитрий Медведев предложи днес в първото си обръщение към нацията от избирането му за президент през март президентският мандат да бъде удължен от четири на шест години, предаде АФП.

Медведев изрази желание „да бъде увеличен мандатът на конституционните правомощия на президента и на Държавната дума, съответно на шест и пет години“.

В момента президентът и парламентът имат четиригодишен мандат.

Освен това той заяви, че ще промени избирателния закон в полза на малките политически партии. „Смятам, че партиите, получили между пет и седем процента, трябва да имат гарантирани едно или две места в парламента“, заяви руският държавен глава, цитиран от Ройтерс.

„Така ще можем да предложим парламентарно представителство на малките партии, представляващи интересите на значителна част от населението“, завърши Медевдев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
ех ех,да не би лошо да притежаваш качества като уважение към другите. Не мисля за ненормално,да избереш наследник или последовател на идеите,след като можеш най добре да прецениш,качества на човека,защото от години работят в екип. Аз виждам напредък и добри неща от действия на правителство в Русия,след толкова войни и разрухи,бедност и глад,с гордо дигната глава гледаме напред,а не назад,но не забравяме и история велика,в това число и спечелената свобода на Българи.
5
0
 
0
 
! Отговори
ЧВОР ЗА ЯГОДКА преди 15 години
............ АМА ТОЯ ПУТКИНОВ ОЛИГАРХ НЕ СТРУВА И ПЕТ СТОТИНКИ , ЩОМ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В МЕТРЕСА НА *** И КЕГЕБИСКАТА ВОЕННА ХУНТА !
4
0
 
0
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 15 години
Медведев може да предизвика възхищение само у хора с многонисък интелектуален потенциал...А иначе не може да се отрече,че главата му е голяма,но само поразмер...
3
0
 
0
 
! Отговори
ягодка преди 15 години
За да бъдеш президент се изисква огромен акъл,Медведев го притежава на сто процента. Лесно ние да приказваме,а един работен ден на президента е толкова натоварен психически,не е за всеки. Това да не седиш по кръчми цял ден и хора да играеш. Уважавам нашият президент и му се възхищавам.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма да те оставят да повдигаш самочувствието на подгласниците си.То така по цял свят ще започнат да си вдигат годините.
1
0
 
0
 
! Отговори
chiva преди 15 години
стига лакомия бе хора. Иска 6 години да ***. И аз искам , ама няма.