Швейцария в Шенген от днес

Шенгенското споразумение, подписано през 1985 г. в Люксембург, вече позволява свободното пътуване без паспорт между 25 страни
12 дек 2008 10:36,
5
Швейцария в Шенген от днес
Снимка: БГНЕС

Сухоземните граници на Швейцария от днес са отворени, след като страната се присъедини към Шенгенската зона, съобщи АФП.

Паспортните проверки са отменени за всички пътници, влизащи в страната по сухоземните пътища, а за самолетните пътници това ще важи от 29 март следващата година.

Така Шенгенското споразумение, подписано през 1985 г. в Люксембург, вече позволява свободното пътуване без паспорт между 25 страни. Швейцарците гласуваха положително за присъединяването към Шенген на референдум през 2005 г.

Присъединявайки се към Шенген, Берн приема и споразумението, според което страните членки на ЕС не трябва да допускат търсенето на убежище в повече от една от страните на блока едновременно.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 15 години
Освен че вече разполагат с по-голяма база данни друго няма да се промени. Ако някой си мисли, че ще мине с чужда регистрация безпроблемно след 12.12 граница на Швейцария се лъже. Текста е толкова банален и противоречив. Досега и без това не е имало масови проверки на лични документи, и сега текста гласи че няма да има, което е абсурдно. Първо нито един митничар няма да бъде освободен и постовете няма да бъдат махнати и при съмнения (както си беше досега) ще спират за проверка, все пак Швейцария на влиза в ЕС и има лимит за пренасяне стоки и трябва да се контолира ;). Ама вие днес.бг винаги сте 100% информирани!
3
0
 
0
 
! Отговори
old man преди 15 години
Павел, прав си за пропускателния режим между Германия и Швейцрия, но в правописа имаш доста пропуски.
2
0
 
0
 
! Отговори
Pavel преди 15 години
Да ви кажа аз и до сега не съм испитвал особени трудности да вляза или изляза в Швейцария!Например границата с Германия и Франция при базел сум я минавал много *** да пазарувам в Германия че е по ефтино и никой не ме е питал кой съм и къде отивам!!!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
A ние кога ще изпълним критериите за влизане в Шенген?С това вмирисано правителство - точно никога.