Вътрешният министър на Румъния подаде оставка

Драгнеа заявил, че парите, предоставени на неговото министерство, не са достатъчни да "гарантират сигурността на гражданите"
3 фев 2009 14:02,

Новото правителство на Румъния получи нов удар, след като вътрешният министър Ливиу Драгнеа подаде оставка, предаде Ройтерс.

Драгнеа подаде оставка късно снощи и обоснова решението си с недостатъчните средства, предоставени на неговото министерство по време на интензивните преговори в правителствената коалиция за бюджета, но политически наблюдатели считат, че оставката му има за цел да засили разрива между коалиционните партньори за постовете и следваната политика.

Увеличаващите се признаци на разногласия тревожат финансовите пазари, а икономистите предупреждават, че трудната задача да бъде засилена фискалната политика на Румъния, за да бъде предотвратена финансовата криза и рецесията тази година, изискват силна подкрепа от правителството.

"Оставката е много лоша за коалицията", заяви политическият анализатор Мирча Мариан.

"Изглежда, че този съюз е невъзможен и има малки шансове да оцелее", допълни той.

На среднощната си пресконференция снощи Драгнеа заяви, че парите, предоставени на неговото министерство, не са достатъчни да "гарантират сигурността на гражданите".

Той зае поста преди по-малко от две седмици, след като предшественикът му подаде оставка заради спор в коалицията относно назначение на високопоставен служител в тайните служби.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание