Как изгорих тялото на диктатора Хитлер

Шофьорът Кемпка разказва за последните му часове
26 яну 2010 07:07,
300
Как изгорих тялото на диктатора Хитлер
Снимка: БГНЕС

Книга, в която са публикувани спомените на последния шофьор на Хитлер - Ерих Кемпка, разказва как той е запалил трупа на бившия диктатор, след като се е самоубил.

Разказите му, които излизат в книга днес, са опит да се разсеят всички митове, че Хитлер е успял да преживее войната, посочва британският таблоид "Дейли мейл".

Кемпка си спомня, че е видял за последен път Хитлер на 29 април 1945 г., и въпреки че го познавал от 13 години, не си е давал сметка, че се готви да се самоубие.

На втория ден, след като съветските войски се приближили към бункера му, разположен в центъра на Берлин, Кемпка получил позвъняване от един от помощниците на Хитлер - Ото Гюнше, който поискал от него да се сдобие спешно с 200 литра бензин.

В момента, в който пристигнал на мястото, където се укривал Хитлер, Гюнше заявил пред Кемпка, че диктаторът се е застрелял, а неговата любима Ева Браун е отровена.

Тогава именно Кемпка разбрал за какво му е необходим толкова много бензин - Хитлер настоял тялото му да бъде изгорено.

Двата трупа били извадени от бункера и залети с бензин, а самият Кемпка запалил парче плат с "кибрит, който поисках от Гьобелс, за да запаля телата им",  казва той пред изданието.

Впоследствие, останките на Хитлер и Браун били погребани близо до бункера.

Ерих Кемпка е роден през 1910 г. и произхожда от семейство на полски имигранти. Става шофьор на Хитлер на 20 години. След приключването на войната се предава на съюзническите войски и прекарва известно време в затвора в Берхтесгаден, откъдето впоследствие е освободен през 1947 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
0
 
1
 
! Отговори
анатоли преди 14 години
А за кръвосмешенията нещата са други. Просто алчността им ги е карала да го правят. За да не избяга богатството на фамилията при някой друг. Брат прави секс със сестра си. Затова сега гените на евреите са изродени. Затова са с изкривени челюсти, гърбави или недъгави. Съвременната медицина им е наляла мозък в главата да не го правят, но някои все още спазват традициите за кръвосмешение.
284
0
 
0
 
! Отговори
анатоли преди 14 години
Преди години евреите са се сношавали с братятя и сестрите си. Да бъдеш хомосексуален при евреите е вид престиж. Често в синагогите стари евреи спят с малки момчета и при тях това е напълно нормално. Въпрос на чест е при тях момчетата да научат тайните за секса от други мъже именно в синагогата, понеже това ги доближава до Бог.
283
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Явно че има много невежи мнения за Хитлер. Никой не се ражда нацист, убиец или БАРБАР. Измененията в ума стават в детството и от обстоятелствата. Също никой не става известен от самосебе си, а винаги другите правят някого известен !!!
282
0
 
1
 
! Отговори
До 280 преди 14 години
Това са просто думи! В нациска Германия никога не имало колективизация и масова национализация на частния сектор. Абсурдно е да се говори за наченки комунизъм в нациска Германия. Хитлер е мечтал да възтанови величието Германската империя /Третия райх/. Хитлер е мечтал за империя, сравнима с Британската империя, той не е мечтал нито да смачка империалисти /та той си е бил империалист/ и капиталисти, нито да даде власта на селско-роботническата класа и тем подобни комустически идеали и цели.
281
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 14 години
До 279! Много си прав, аз вярвам че Палестинската кауза е справедлива и заради израелските престъпления в Газа много нормални хора по света започват да изпитват антисемитски чуства към евреите!
280
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Класифицирането на националсоциалистите като крайно десни е по инерция, заради расистките и антисемитските им изтъпления. По същество националсоциализмът си е разновидност на сталиновия и лениновия социализъм, затова и двамата диктатори са били в особено топли отношения преди нахлуването на Хитлер в СССР. И за да не каже някой, че говоря празни приказки, ще цитирам няколко точки от програмата на НСГРП(всъщност то и името и е типично Национал-социалистическа германска работническа партия?!?!) Програмата я има в "Майне Кампф", всеки който се интересува може да я прочете!7. Прехраната на гражданите да е първостепенно задължение на държавата. В случай че държавните ресурси се пренатоварят, хората, които не са германски граждани да бъдат изключени от държавните привилегии.10. Всеки гражданин да работи за общото благо.13. Всички големи тръстове да бъдат национализирани.14. Разпределяне на печалбите във всички по-големи икономически предприятия15. Достатъчна осигуровка за старини.17. Реформа в собствеността върху земите и край на спекулациите със земи. Може ли някой да отрече, че така поставените цели са абсолютно социалистически?!?!? На моменти се чудя, дали чета "Майне Кампф" или някой от тезисите на КПСС! Така че, дори и идеологически разликата между двете партии е минимална!
279
0
 
2
 
! Отговори
До 275 преди 14 години
Никога няма да подкрепя еврейската каузата, поради наглостта и цинизма който демострира Израел в Палестина - не може един народ да се изкарва мъченик, да демострира пред цял свят колко е изтрадал и в същото време да провежда откровен геноцид над друг народ.
278
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
а ти къде ще гориш а рая ли
277
0
 
0
 
! Отговори
хрус хрус преди 14 години
Този Хитлер на снимката прилича на комплексиран чирак от квартална бакалница,ял много бой от баща си като малък!
276
0
 
0
 
! Отговори
До 220 преди 14 години
Разликата между комунизъм и социализъм е огромна! Социална политика проваждат дори и ДЕСНИТЕ ПАРТИИ /това е неизбежно/, а националистическите партии са крайно десни за разлика от крайно левия комунизъм - тоест това са диаметрално различни политически движения. Да Хитлер и бил диктатор /фюрер/, но той за разлика от Ленин идва на власт напълно законно! И още нещо не Германия започва ВСВ, а Британската империя и Франция - Хитлер дори е искал да сключи стратегически съюз с Англия.
275
0
 
0
 
! Отговори
Еврейка преди 14 години
Казвате,че евреите управляват света? *** такива,това изобщо не е вярно,познавам мои сънароднички,които са служили в казармата,защото службата е по задължение дори за жените в Израел,но няма нищо сращно-службата за жените е много лека.Ние управляваме само нашата държава,американците си управляват Америка,разбрахте ли,***?!
274
0
 
0
 
! Отговори
Самозванеца преди 14 години
Никога неможете да сте сигурни кой какво е направил нужни са поне 2 *** да затвърдят тезата или да са били очевидци на нещо за да е сигорно наистина, че е било така, говоря общо.Имам още много да уча а вие ако си мислите че знаете достатъчно това е огромен проблем :)Никога не бъдете сигорни или "Око да види Ръка да пипне" иначе невярвам :)
273
0
 
0
 
! Отговори
Алтайски ариец преди 14 години
Не ме изхвърляйте от форумчето, моля, скъпи мои модераторчета. Все пак се храните от тази работа!
272
1
 
0
 
! Отговори
Алтайски ариец преди 14 години
Във Федерална Република Германия всеки, който пропагангира фашизъм, който използва фашистка символика, се наказва със затвор. В Република Франция всеки, който публично отрича съществуването на Холокоста, също получава ефективна присъда. В Ръ Бъ всяко *** с размътен мозък може да пише и говори всичко. Ето на това викаме "демокрация"!
271
0
 
0
 
! Отговори
Еврейка преди 14 години
Цъкайте ми минуси,фашисткокомунистически ***,не ми пука! Обаче тоя на снимката не прилича на Хитлер,защото истинския Хитлер е бил много по грозен!
270
0
 
0
 
! Отговори
H.Himmler преди 14 години
HEIL *** i ytre 27-mi da pikaq na svetovnia den na xolokosta i 300 xilqdite izbiti evrei
269
0
 
0
 
! Отговори
Еврейка преди 14 години
ВСИЧКИ ФАШИСТИ И КОМУНИСТИ ДА ГОРЯТ В АДА!!! ДОЛНА ***!!!
268
0
 
0
 
! Отговори
Borko преди 14 години
Nai -Zlovestite figuri na 20 vek i za VSICHKI VREMENA sa Lenin-Stalin i Mao,obsto NAD 150 000 000 /150 MILIONA/Dushi sa zertvite na TEZI REPUBLIKANSKO-KOMUNISTICHESKI ***...Pred TIAH i *** dori e edin Kloun,niakakav Dreben Diktator,,..Po zestokost TE GO NADMINAVAT do 100-200 PATI REALNO...Ako se prieme za Umishleno Unistozeni Hora pri NAZIONAL-SOZIALISTITE okolo 300 000 Dushi kato razdelim Dvete Chisla ste poluchim 500....t.e.Republikanskite Ubiizi Lenin-Stalin iMao SA 500 PATI PO-OPASNI
267
0
 
0
 
! Отговори
МилеКитич преди 14 години
в сравнение с другаря Висарионивич, на който видимо се възхищаваш, некои дела на нацистите, могат да ти се сторят като пета детска градина. не искаш да сравняваш, тогава не искай да пишеш. липсата на осведоменост не оправдава 200 реда в стил "аз не знам *** са ми казали , че"...иначе статията рулира. поляк , запалил хитлер. а един арменец си изпуснал портфейла. евреин се навел , взел го и си му го върнал
266
0
 
1
 
! Отговори
dvstr преди 14 години
Т'ва сигурно е 564891-тия човек, който твърди, че е замесен в смъртта/погребението/изгарянето на Хитлер. Утре може и аз да напиша некоя книга.