Спаска пред Dnes.bg: Бащата знаеше какво ще стане

Как да върна детето? То не е при мен – запита майката на Сузана
11 мар 2010 22:40,
247
Спаска пред Dnes.bg: Бащата знаеше какво ще стане
Снимка: Булфото

Днес делото продължи само 5 минути. Влязох в съдебната зала и казаха, че майката трябва да върне детето за срок от 15 дни. Кое дете? Детето не е при мен. Те ми се подиграват - това заяви в четвъртък вечерта пред Dnes.bg Спаска Митрова.

Днес съдът в македонския град Гевгели присъди малката Сузана (дъщеря на Спаска Митрова и Воислав Савич) на бащата.

Съдът постанови още Спаска да плаща по 40 евро издръжка на детето месечно.

В съдебната зала бащата (Воислав Савич – б.р.) беше без адвокат. Само един негов братовчед беше с него – Зоран Спасов от Давидово. Значи бащата предварително знаеше какво ще стане днес – заяви още Спаска Митрова.

Преди всяко дело сръбският посланик предварително отива в съда в Гевгели. Какво търси там? И днес беше в съда. Преди делото влезе вътре. Какво търси преди делото? - попита майката на малката Сузана.

В залата на съда в четвъртък са били допуснати само Спаска Митрова и нейните адвокати, заместник-председателят на ВМРО – БНД Ангел Джамбазки, Воислав Савич и неговият братовчед.

Днес делото трябваше да бъде открито. Но никой друг не допуснаха, нито медиите, а казват "открито заседание" – коментира Митрова.

Никой не каза защо детето е дадено на бащата, защо родителските права са за бащата, когато той няма никакви условия – нито жилище, нищо няма, безработен е - добави тя.

В петък Спаска ще отиде до социалните служби в Гевгелия, за да види малката Сузана за 5 часа.

Присъдата ще бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Скопие.

Междувременно българското Министерство на външните работи „с дълбока загриженост констатира, че на първа инстанция процесът по родителските права, който се води срещу българската гражданка Спаска Митрова в Македония, не е бил прозрачен“.

Той бе проведен в условията на силно негативна обществена атмосфера, част от която бяха актове на физическо насилие, задържане за продължителен период и лишаване от възможност за свиждане на г-жа Митрова с детето й, коментират от МВнР.

Още по темата

"Не приемаме последователното недопускане на представител на българското посолство в Скопие при гледането на делото предвид извънредно големия обществен интерес и в двете държави.

Очакваме на следваща инстанция съдът да вземе решение в съответствие с европейските принципи на прозрачност и обективност. В тази връзка обръщаме внимание на препоръките и изискванията, съдържащи се в годишния доклад на Европейската комисия за напредъка на Македония" - пише в изявлението на говорителя на МВнР по повод процеса срещу Спаска Митрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
1
 
0
 
! Отговори
ттт преди 14 години
Тя и Спаска сигурно отдавна съжалява,че се е доверила на България.Нашата държава се държи по унизително и от Сомалия.С поведението си не обиждаме само себе си.И искаме после уважение.
208
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Без адекватно решение по делото на Спаска Митрова, Македония ще гледа Европейския съюз през крив макарон!!! Добре е наш,те дипломати да го кажат на македонците по подобаващ начин.
207
1
 
0
 
! Отговори
Shark преди 14 години
Реалността я видяхме в репортажите за земетресенията, не че се радвам че ги е разтресло, напротив, това си е трагедия, но това е релаността в Турция - 90% живеят в кирпичени къщи и жените има са облечени с потури и забрадки.
206
1
 
0
 
! Отговори
Shark преди 14 години
Тези сериали може и да възпитават на добро, но истината е че не отразяват реалната действитерност в Турция. Такъв начин на живот там просто няма
205
2
 
1
 
! Отговори
коста преди 14 години
Македония е "тоалетната" на Сърбия. Коркото по бързо осъзнаем и преосмислим поведението си спрямо Сръбска Македония талково по добре за нас. Нужно е да имаме стратегия в това отношение която да обслужва нашите български интереси.А случаят със Спаска Митрова трябва да бъде отнесен до Европейските институции, като се впрегнат уселията на нашету представетели там.
204
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Когато не може да получи правосъдие в родината си, да го потърси в европейските съдилища! Между другото, няма да е лошо да промени леко визията и прическата си, за да буди повече симпатии и съчувствие, защото външният вид влияе на това как ще те възприемат околните...
203
1
 
2
 
! Отговори
hasan преди 14 години
гузен негонен бяга твоята работа, аз не казвам че там е хубаво, казвам че сериалите възпитават само на добро, вярно ли е ??
202
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и в момента България няма по - голям враг от ФИРОМ нито на Балканите, нито по целия свят. в тази пишман територийка всички насила ги записват като македонци по етнос и националност, дори и малкото гърци, турци, власи и ***. единствените, които се опълчиха, бяха албанците. Македония може да е била България, но БЮРМ е ВРАГ НОМЕР ЕДНИ И ТРЯБВА ДА СЕ УНИЖОЩИ!
201
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хасане, не ги гледаме тези сериали, защото са фалшиви. знаем как изглеждат пингвините и нинджите в турция, два квартала, в които се снима кино в истанбул, нямат нищо общо с грубата действителност. ататюрк не случайно биеше увитите като сърми със сопи, за да ги вкара в училище. но за съжаление умря, и нещата пак тръгнаха по старому. ти се опитваш да го правиш модерен европеец, то пак с калцуните в калта на мегданя..
200
11
 
5
 
! Отговори
hasan преди 14 години
абе направо ми писна да слушам за тая, що не говорите за листопад, за перла, все сериали дето възпитават и поучават на добродетели, стига с тая ***
199
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде стига с тази Спаска. Предложиха и да стане българка ,а тя не поиска.Занимават цяла България със Спаска ,все едно само тя има проблеми.
198
2
 
4
 
! Отговори
цитат преди 14 години
бившият външен министър от Пасок Теодорос Пангалос заяви, че проблемът на македонците от Скопие е, че са българи:Гърците трябва да разберат, че ако тези хора славяните от южна Югославия, не нарекат себе си македонци, тогава ще се разкрие ужасната реалност. Коя е ужасната реалност, която отбягват на всяка цена. Българи са. Въпросът, който трябва да си зададат хиперпатриотите гърци е дали е в наша угода държавата Скопие да се разпадне и една по-голяма България да има обща граница с една по-гол
197
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
фиромците са гадна *** ,сърбомански гъзомийници -как може една от съдийките по делото да е кума на бащата -къде по света го има това ??? Това не е държава а Маймуноландия!!!!!!!!
196
2
 
2
 
! Отговори
??? преди 14 години
Какви кьорфишеци бе момче? Дневникът на Мисирков беше публикуван още 2007 година, беше издаден и в FYROM дори. Човека ясно се обевява като българин...
195
2
 
1
 
! Отговори
Хаш преди 14 години
Стига си пускал кьорфишеци. Няма такова нещо,, за каквото говориш.
194
4
 
4
 
! Отговори
Баровец преди 14 години
Македонския въпрос е проблем на македонците и техния водач Сандо Македонски. Мен повече ме вълнува, къде ще пирувам довечера.
193
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мерси, пич, на това не бях попадал. За сметка на това "библията" на Мисирков "За македонцките работи" отдавна я имам. Абе няма да я коментирам :)
192
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
самолети и ракети, атоми да полетят!!!
191
2
 
4
 
! Отговори
Мисиркоски преди 14 години
Един от най-големите удари срещу македонизмът, е че "бащата" на Македонизмът, македонец номер 1- Кръстю(Крсте) Мисирков в своя дневник се самоопределя като БЪЛГАРИН ! Забранени са линковете, но ако пуснете в гугъл "как бащата на македонизмът се оказа българин" ще намерите и прочетете пове в статия по въпроса
190
1
 
2
 
! Отговори
KAN1952 преди 14 години
сърбоманско правителство сърбомански съд безащитни българи-македония.