15 души загинаха на Парада на любовта в Дуисбург

Хората били изпотъпкани от тълпата при масова паника
24 юли 2010 20:56,
112
15 души загинаха на Парада на любовта в Дуисбург
Снимка: БГНЕС

Най-малко 15 души загинаха, изпотъпкани при масова паника, по време на традиционния Парад на Любовта в германския гр. Дуисбург, съобщи BBC.

Около 100 души са били ранени по време на празника на техномузиката, наложило се е поне 10 от тях да бъдат реанимирани на място.

Инцидентът е станал, когато тълпата е влизала в тунел. Полицията се е опитала да спре опитващите се да влязат в зоната на фестивала, която била претъпкана.

Хората обаче се паникьосали и така се е стигнало до трагедията.

9 хеликоптера са се включили в овладяването на ситуацията. Много от пострадалите обаче са се намирали в широкия тунел и това е затруднило екипите за спешна помощ да стигнат до тях.

Според организаторите 1 млн. и 400 хиляди души са участвали в шествието, което се провежда почти всяка година.

Говорител на властите в Дуисбург съобщи, че полицията е решила да не евакуира незабавно местата на фестивала заради опасения от нови панически движения, тъй като десетки хиляди хора все още са събрани там.

"Love parade", който преди се провеждаше в Берлин, е един от най-големите техно фестивали в Европа.

Той води началото си от мирна демонстрация през 1989 г. за равни права на хомосексуалните. По-късно прерасна в масов празник на открито на клубната култура.

От 2007 г. парадът се измести от столицата заради разногласия с местните власти по отношение на сигурността и през последните години се е провеждал в няколко германски града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
9
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 13 години
а във водата на скинарчето до нея какво ли имамай заради такива като него стават трагедиите но обикновенно на тях им се разминавазатова никога няма да се оправим
78
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Германското девойче държи бирата в ръка, докато пред нея медицински работници извозват ранен/мъртъв... Определено е парад на любовта... към бирата...Жалко за загиналите... Жалко е и, че толкова се "механизираха" забавленията на хората, както и самите хора..
77
6
 
20
 
! Отговори
21 век преди 13 години
Такава трагедия може да се случи навсякъде-фестивали,стадиони, курорти и къде ли не. Тук не е местото да се разнишват въпроси колко са били гейове или хетеро. В Европа такива спорове няма. Там хората живеят,работят и се забавляват заедно. Хайде стига с прости и първобитни коментари в България. Ако някои от цивилизованият свят ги прочете ще си помисли че е попаднал в афганистански или севернокорейски форум.
76
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МИр на праха им,голяма трагедия :((((((
75
1
 
9
 
! Отговори
С.гей преди 13 години
Танчо, а на теб дали ти става?
74
8
 
1
 
! Отговори
Тан преди 13 години
Танче, какво става?
73
1
 
7
 
! Отговори
Таня преди 13 години
Браво 79,дано това помогне на *** ***.
72
1
 
12
 
! Отговори
С.гей преди 13 години
За гейовете всичко е гей парад.
71
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
The Love Parade has its roots in the spirit of a changing Europe. In 1989, it was first celebrated four months before the demolition of the Berlin Wall. It was started by the Berlin Underground under the initiative of Matthias Roeingh aka "Dr Motte" and his then girlfriend Danielle de Picciotto. It was held as a political demonstration for peace and international understanding through love and Music.en.wikipedia.org/wiki/Love_ParadeСега "ителигенцията" да прочете дали е гей парад :)
70
8
 
3
 
! Отговори
Гошко преди 13 години
Ми, Танче, ефтина държава - ефтини сайтове... А ти що дириш толкова време в тях, като го толкова снобски)))
69
1
 
6
 
! Отговори
С.гей преди 13 години
На това му викаме златен дъжд и какво викаш?
68
2
 
8
 
! Отговори
От Европа преди 13 години
До аcДобре че си билa там само случайно. Лоша новина щеше да се получи ако беше решилa да останеш. За такива като тебе няма место в цивилизованият свят.
67
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ти пикам на любовта. *** офцете прости.
66
2
 
14
 
! Отговори
Таня преди 13 години
Гошко не се заблуждавай от евтини сайтове. Прочела съм новината в поне 10-12 различни сайтове включително английски и немски и никъде не се споменава че е гей техно парад. Плюс това съм била на един от тези паради в Берлин преди години. Разбира се че има и гейове но повечето са хетеро. Тогава парадите продължаваха през целия уикенд нонстоп.
65
2
 
5
 
! Отговори
С.гей преди 13 години
Танчо, и аз съм интелигентен, моля ти се!
64
15
 
9
 
! Отговори
ас преди 13 години
И миналата година бях случайно в COLOGNE по време на гей парада им -по-отвратителна работа не бях виждала тия техно маняци са същите =тъкмо загледаш някой мъжкар и хоп зад него 3 *** го прегръщат ХИТЛЕР БИ СЕ ОБЪРНАЛ В ГРОБА= СЕГАШНИТЕ ГЕРМАНЦИ СА АЛКОХОЛИЗИРАНИ И АСОЦИАЛНИ -ОСТАНАЛИТЕ ТУРСКИ ПОТОМЦИ УЖАС =ТАМ ВИДЯХ ЖЕНА ДА ЗАПРЕТНЕ ПОЛА И ДА ПИКАЕ НА УЛИЦАТА-ТИПИЧНА НЕМСКА КРАВА
63
3
 
8
 
! Отговори
отвратена преди 13 години
До 67 : Малеее, просълзих се че чак ми иде да те...., кой си ти БЕ
62
10
 
3
 
! Отговори
Гошко преди 13 години
Таня, във три други новинарски сайта пише, че това е техно гей парад. Така че и гражданите могат да се заблудят.
61
8
 
2
 
! Отговори
Тан преди 13 години
еее айде не с лошо Пазарджик е прекрасен град, сега се сетих, че на 27 мога да отида в Пловдив по работа, ако искаш да се чуем? Аз съм интелигентен студент
60
6
 
7
 
! Отговори
Таня преди 13 години
Сажелявам Тан, Пазарджик е доста краен квартал на Пловдив.