Светът брани иранка, осъдена на пребиване с камъни до смърт

Бразилия й предложи убежище, САЩ също се включиха в кампанията
3 авг 2010 20:13,
137
Светът брани иранка, осъдена на пребиване с камъни до смърт
Демонстрация в Ню Йорк срещу нарушаването на човешките права в Иран. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

САЩ официално се намесиха в кампанията за защита на иранка, осъдена на смърт чрез пребиване с камъни заради изневяра.

Съединените щати настояват Иран да приеме предложението на Бразилия да даде убежище на Сакинех Ащиани.

„Пребиване с камъни в XXI век е варварски акт и трябва да бъде забранено“, заяви говорителят на американското външно министерство Филип Кроули във Вашингтон. "Надяваме се Иран да се вслуша и да приеме предложението за даване на убежище“.

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва предложи в събота убежище на Ащиани, която е майка на две деца.

„Моля иранският лидер Махмуд Ахмадинеджад да даде разрешение на Бразилия да приеме тази жена“, заяви бразилският президент.

Ако присъствието на Ащиани в Иран не било приятно на неговия „приятел Ахмадинеджад“, жената може да бъде изпратена в Бразилия, добави Лула да Силва.

Иран обаче категорично отхвърли предложението на бразилския президент.

Властите в Техеран коментираха, че Луис Инасио Лула да Силва едва ли разполага с достатъчно информация по случая и външното министерство на ислямската република щяло да му изпрати повече детайли.

Още по темата
22 юни 2009 15:41
182

Децата на осъдената жена оспорват присъдата с аргумента, че майка им изобщо не е извършила престъпление.

Нямало никакви доказателства за изневяра, а присъдата е произволна.

Друг съд вече осъди жената на 90 удара с пръчка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още по темата: Иран
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази жена със сигурност е знаела какво я чака ако я хванат в изневяраРешението вероятно го е взела доброволно
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига сте намесвали другите проблеми на САЩ, това че и те са объркана държава и всичките ви теории и т.н. за тях няма значение. Тука става въпрос, че законно ще пребиват жена с камъни до смърт в 21 век, еми вас ако не ви се струва малко странно, не знам какво да ви кажа, трябва сериозно да се замислите каква ви е представата за човечност...
24
0
 
12
 
! Отговори
До Анатема преди 13 години
Простотията ходи по хората. Да си жив и здрав и да доживееш, теб да те пребият с камъни! ;)
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато сащ не му източат петрола нищо хубаво няма да се чуе или прочете за иран
22
2
 
16
 
! Отговори
US преди 13 години
Никой няма право да натрапва своето виждане за живота и правото на другия.==================================Ислямистите са тия, които натрапват исляма на другите народи. Затова и се стремят към ядрено оръжие, защото с оръжие в ръка по-лесно ще го правят.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи тебе ако те осъдиме да те пребиеме с камъни до смърт и САЩ се намеси ти съм сигурен няма да си доволен? Моля ви се бе как няма да се намеси, сега дали е САЩ, Русия или които и да е това си варващина. За изневяра да те пребият с камъни до смърт...
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако идеш на морето и попаднеш в мъртво вълнение, дано никой не те изтегли на брега. Природната стихия си има закони, кои сме ние, че да не ги уважаваме.
19
5
 
8
 
! Отговори
Че преди 13 години
***,те не чакат някой да им "даде" оръжие,а си го купуват с петрол.Силно демократичните държави им продават "миражи",танкове и радари и се молят за още и още.Лицемерието им стига до там,че пишат ноти,а под масата шумолят банкноти.Виж какво стана с Либия и "омразния Кадафи".Сега му лижат вмирисаните сандали,само и само да им даде някоя петролна концесия.Горката жена,нека Аллах спаси нейната душа!
18
30
 
6
 
! Отговори
Брей преди 13 години
Всяка страна има своите закони които са плод на култура, бит, религия и изторическо наследство. Законите са закони за да се спазват, а не да се нарушават.Никой няма право да натрапва своето виждане за живота и правото на другия. Особенно когато става въпрос за държави. А най-вече за САЩ, Англия и Израел.
17
2
 
22
 
! Отговори
Мк преди 13 години
Единствено в Турция и някоя друга малка мюсюлманска държава като Кувейт или Катар няма такива дивотии. По голямата част от ислямския свят са ето такива средновековни ***. "Моралистите" в тоя форум, които ги защитават сигурно няма да изкарат и две седмици в Иран без за нещо да ги бият с пръчки поне.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иранският върховен водач аятолах Али Хаменей заяви, че музиката не съответства на ценностите на ислямската република и не бива да се преподава и изпълнява в Иран, съобщава британският вестник "Гардиън", цитиран от БТА.Хаменей направи едно от най-крайните изказвания на ирански лидер след революцията от 1979 г., като заяви: "Въпреки че музиката е халал (разрешена - от арабски), нейното разпространение и преподаване не е съвместимо с висшите ценности на свещения режим на Ислямската република".
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аре къде сте сега антиамериканците, да защитите вашите братя революционери - иранците, ве
14
2
 
36
 
! Отговори
тежка картечница преди 13 години
гледайте филма "Пребиването с камани на Сорая М." Такава смърт е ужасна, а това в Иран е редовна практика. Предпочитам интелигентни ционисти, пред кръвожадни варвари мюсюлмани.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Брани с камъни.
12
0
 
7
 
! Отговори
ззз преди 13 години
Абе не , че нещо запознат съм с NWO ама замисли се ... през 18 век хората са нямали образование , храна и тн тоест раждаш се беден умираш беден и това поколения на ред. Ако е както твърдиш за къф им е било на NWO да си развалят рахата ? Да образоват хората и тн ? Само това не мога да разбера :)
11
10
 
8
 
! Отговори
Анатема ! преди 13 години
В съвременният масонски ред, в който живеем се набива на очи фактът, че за развратниците, обратните и кучетата се предлага специална защита, а за нормалните и морални човеци - нищо !
10
1
 
22
 
! Отговори
така така преди 13 години
"морална, а не ефективна" ?!? това може да е в България, но не и в Иран. потърси си в нета клипчета с изпълнението на "моралните" присъди в излямските държави...ще останеш изненадан колко "ефективни" изглеждат...
9
2
 
37
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
Тия неандерталци ще правят ядрена бомба ,а в 21век изпълняват такива Варварски присъди??????На такива само прашки и тояги трябва де се дават ,никакво друго оръжие не трябва да притежават тия диваци.
8
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иран е последният мохикан в арабския свят, който брани общочовешките ценности и се противопоставя на масонско-ционисткия план за Нов Световен Ред.Развратът и покварата на обществата са съществена част от средствата на илюминати за изграждането на бездуховен и безморален свят.
7
8
 
4
 
! Отговори
zzz преди 13 години
алоооо САЩ предложете убежище на комшиката , Славка мъжа и е дърмоли , че му измила бидоните със захар... на нея убежище ?