Газпром: Не Борисов и Тадич, ние решаваме за "Южен поток"

Сърбия и България можели да изложат желанията си
11 авг 2010 10:31, Елка Василева
148
Газпром: Не Борисов и Тадич, ние решаваме за "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Сърбия и България могат да изложат своите желания за трасето на газопровода „Южен поток“, но окончателната дума за това откъде ще мине тръбата ще има Газпром.

Още по темата

Това казаха за сръбския вестник „Блиц“ от пресслужбата на руския концерн по повод информацията, че Белград се опитва чрез България да прокара своята идея газопроводът да влезе в Сърбия при Димитровград, а не при Зайчар, каквато е последната договореност между Сърбия и Русия.

От Москва не пожелаха да коментират срещата между сръбския президент Борис Тадич и българския премиер Бойко Борисов преди дни във Варна.

„Не желаем да коментираме какво са разговаряли президентът на Сърбия Борис Тадич и Бойко Борисов, премиер на България. Това са техни желания. Решението за трасето на „Южен поток“ ще зависи изключително от техническо-икономическата обосновка, върху която се работи“, изтъкнаха от Москва.

„Естествено, при определянето на окончателното трасе на газопровода ще бъде взето предвид и мнението на Сърбия, но окончателното предложение ще бъде дадено от Газпром“, отбелязаха от пресслужбата на руския газов монополист.

Газопроводът „Южен поток“ е съвместен проект на руския Газпром и италианския концерн Ени. По него ще се пренася руски газ под Черно море по тръбопровод, дълъг 900 км, до България и след това през Сърбия към останалите европейски страни. Стойността на газопровода се оценява на 20 милиарда евро, капацитетът му би трябвало да бъде 63 милиарда куб. м газ годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Здравейте, искате ли да печелите по над 200$ на месец от интернет? Вижте блога ми, сложил съм и скрйншотове с ДОКАЗАТЕЛСТВА за извършените плащания stabilnipari.blogspot
140
3
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Това, че след избирането на Янукович - влиянието на Газпром се разшири малкона изток, не означава, че контролират и Стара планина - така, че за нашата територия ние решаваме - *** нямат думата...
139
6
 
4
 
! Отговори
До Газпром преди 13 години
Не допусках , че Газпром ще се хване на приказките на наш Боко. Руснаците нямат ли посланик тук, който да им обясни, че Боко говори по хавата си. Едно и също аз да повярвам, че Боко ще направи България за три години средноевропейска държава с 200 евро средна работна заплата. Под достойнството на Газпром е да се занимават с глуписти.
138
2
 
1
 
! Отговори
2 преди 13 години
do 134 bravo za takiv komentar.
137
1
 
7
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Искат ли тези мушмороци да лапнат тръбите на нашата територия толкова години, искат.Разни посредници ми са навързали към Газпром тези дребни селски тарикати и ни доят.Разни продажни *** български политици продават националните интереси за жълти стотинки.Нашите политици какво направиха толкова време да имаме газопровод от Румъния,Турция и Гърция.
136
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Москва губи статута си на столица, съобщиха руските медии. Може би новата столица и новото правителство ще са по-мислещи
135
3
 
4
 
! Отговори
м..да преди 13 години
Това че ти си със селска психика и манталитет си е твой проблем.Не са ни виновни руснаците а ние самите . Помниш ли навремето когато Бакарджиев ни убеждаваха че тръба под Черно море не може да мине ,а след 2 години Турция започна да получава по нея газ. Затова газовата криза не засегна Турция и Гърция.
134
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че ти пък откога стана повече българин от другите българи?
133
7
 
9
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Тези руснаци какво са се разпасли , трябва Европа да ги постави на мястото.Лошото е,че ние сме селяните в Европа и не си знаем интереса какъв ни е.Уж сме в ЕС,а подкрепяме руските енергийни проекти.Когато ни спряха газа тия мушмуроци,отидохме да плачем в ЕС , оттам ни показаха среден и казаха да си диверсифицираме доставчиците.Лошото е , че руснаците са същите като нас дребни селски тарикати и от такива хора може да се очаква всичко даже и повторно спиране на газа.
132
5
 
2
 
! Отговори
Mango преди 13 години
До 133:Да здравствует,да здравствует дружба товарищи, во веки веков!
131
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мечтай си. По-скоро БГ ще се разпадне и ще бъде погълната от съседните дървави.
130
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бибитко пак се е изказал неподготвен. Иначе като се среща с Путин наживо стои в силно разкрачена поза и с две чупки в кръста, чинно наведен. Но след това разлайва кучетата. Тимипично по БКП-ейски и милиционерски. Комплексар!
129
4
 
5
 
! Отговори
9536 преди 13 години
бОЙКО -МУТРАТА ИСКА ТРАСЕТО ДА МИНЕ ПОД СИ-БАНК И ПОД БАНКЯ ,ЗА ДА СЕ ПООБЛАЖИ И ЦВЕТЕЛИНКА И ТОЙ , НО ЯВНО НОМЕРА МУ НЯМА ДА МИНЕ
128
5
 
9
 
! Отговори
------/ /----- преди 13 години
Да живее Българо-Руската дружба !!!!!
127
3
 
3
 
! Отговори
Чавко преди 13 години
Във Внецуела има много боб. Той прави газове.Ето как ще се справим с руснаците. НИЕ СМЕ СЪЩИТЕ.
126
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Спри с тежките наркотици, не ти влияят добре!
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пърдю е обещал на Бойко (пож. от Банкя) газ - ще му пълни балони от САЩ,ще ги плащаме с изгоден заем от Св. измамка с лихва 25 % (годишна).Най-после ще станем като Грузия - мечтата на Дянковите шефове.
124
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Русия империя на злото - дано скоро да се разпадне
123
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZATVORIHA MU USTATA HA TOIA HVALIPRACKO - BORISOV
122
8
 
7
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Брейййй, много Ченге, Много Комунист тук бре, де сте бр БЪЛГАРЕ???Вижте ги Родоначалниците на Мутренските образования в Нас/ Братската Руска КГБ? / нямаме нищо против РУСНАЦИТЕ бе ей Комунистите тук, а против ВАС и В БГ и В Русия защото сте РЕКЕТЬОРИ И безделници!