ЕП призова Франция да спре депортирането на роми

В резолюция депутатите поискаха правителствата да се заемат сериозно с интеграцията
9 сеп 2010 19:24,
71
ЕП призова Франция да спре депортирането на роми
Снимка: БГНЕС

Евродепутатите поискаха Франция да прекрати веднага депортацията на роми. Остра резолюция, подкрепена от 337 депутати, изисква Европейската комисия и правителствата на страните членки да вземат сериозни мерки за интеграция на ромите, които в голямата си част живеят в бедност.

245 депутати гласуваха „против“ резолюцията.

В нея парламентът „изразява своята дълбока загриженост по повод мерките, взети от френските власти и властите в други страни членки по отношение на ромите, водещи до тяхното експулсиране“ и „настоява тези власти веднага да спрат депортирането на роми“.

Преди дни Италия поднови разрушаването на незаконни ромски лагери около Милано и Рим. Преди две години Италия депортира десетки роми при мащабна операция.

ЕП също така е „дълбоко възмутен от късната и слаба реакция на Еврокомисията“ по повод депортациите.

Освен това евродепутатите са „сериозно загрижени от провокативната и откровено дискриминационна реторика, характеризираща политическото говорене по време на репатрирането на ромите“, което давало „правдоподобност“ на езика на крайно десните групи.

Франция от своя страна поиска от румънското правителство да превърне интеграцията на ромите в свой приоритет.

От август френските власти са депортирали около 1000 роми в Румъния и България.

Двама френски министри са в Букурещ, за да обсъдят спешен план, който Франция настоява да бъде приложен в Румъния.

„Франция ще настоява за полицейско и съдебно взаимодействие в борбата с трафика на хора и за интеграция на ромите в Румъния“, съобщи френският министър по европейските въпроси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
0
 
! Отговори
sarentan преди 13 години
pushtam si kiu4ek i dve biri zimam s kibaptcheta
28
2
 
0
 
! Отговори
sarentan преди 13 години
i ko da ni ma uplashat,pak she si posna kiu4ek i hi4 ni mi na h...q
27
2
 
6
 
! Отговори
до 7 преди 13 години
Разликата между американския *** и *** е от земята до небето. В САЩ не само *** е президент,а много добри артисти, лекари , учени са ***. И това не е отпреди 50 години, не е заради тази програма на интеграция. Това си е поне от 100 години. *** лекар тук,може и да има някъде,но той едно на 1000 сигурно.Да не казвам за актьори,учени.Американския *** не е *** ,а индианецът. Затова белите им направиха резервати,защото на 99% от тях не могат и не желаят да се интегрират.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
21 е прав. Много е гнусно да върнеш това което ти създава проблеми а да задържиш това което ти носи печалба а да си платил средна цена. За такова нещо в бизнеса режат уши или ръце
25
3
 
3
 
! Отговори
ники преди 13 години
защо спорите? ромите изобщо не са виновни, за това, че държавата проявява престъпно безхаберие по техния въпрос! правителството има всички инструменти, за да ги вкара в пътя и нищо не може да и попречи! просто не иска! вие на тяхно място, ако никой не ви иска сметка, какво бихте правили? представете си шофьорите какво щяха да правят, ако нямаше кат? не е луд, който яде баницата, а който му я дава! и още:"който иска да свърши дадена работа, търси начин, а който не иска - търси причина!"
24
1
 
4
 
! Отговори
Помощник преди 13 години
Тази декларация трябва сега да се залепи на публично място във всяко населено място в БГ - нека дори и най-неграмотният *** разбере, че пътят му към Европа е открит!
23
1
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 13 години
Изключително правилно разсъждение. Хвала на теб. Кото ни връщат утайкатка да ни върнат и каймака. Иначе да им пикам на демокрацията и принципите им.
22
2
 
0
 
! Отговори
sarentan преди 13 години
ko mi sa pravite ,si4kite ste kat naz,glani sti i vai qd 4i nie sa opravqmi seki idin put,siga da davat po 300evro ,posle pak sa vrastami i pak ni davaiti
21
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Франция има голям изседователски институт - "Луи Пастьор". Толкова мат'риал губи с това депортиране...То бива хуманност, ама чак пък толкоз...
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господа демократи , като ни връщате ромите върнете ни и професорите, стоматолозите, шофьорите и т.н. Иначе господа демократи в моите учи сте долнопробни мошеници. Това с връщането на ромите е все едно да си купиш чувал дрехи втора употреба , качество микс, и избирайки добрите за себе си, да върнеш дефектните на търговеца. Как се нарича това господа демократи? Като сте взели микса ще се грижите и за ромите, няма да ползвате само облагите от елита. Защо ни ги връщате , ами преобщавайте ги към вас си, вие сте по-богати, вземете ги в съседното на вас жилище , така както искате ние, бедните да го направи. Иначе всичко ми прилича на много ама много гнуснаТАРИКАТСКА ПОСТЪПКА НЯМАЩА НИЩО , АМА СЪВСЕМ НИЩО С ДЕМОКРАЦИЯТА.
19
1
 
13
 
! Отговори
Щандартенфюрер преди 13 години
А з призовавам Франция да ги депортира ама към оня свят.Или поне към Индия.Интегриран ***.Нема такова понятие.
18
1
 
8
 
! Отговори
Щандартенфюрер преди 13 години
А з призовавам Франция да ги депортира ама към оня свят.Или поне към Индия.Интегриран ***.Нема такова понятие.
17
1
 
9
 
! Отговори
разочарована преди 13 години
България е държавата на мутрите и ***...това е истината. Който не вярва да дойде да види как тук се живее и краде на чужд гръб и никой не те закача, понеже си потенциален избирател за следващите "лапачи" в парламента, без значение от цвета на партийната принадлежност. За жалост "Обичам родината, но мразя държавата" е мотото на всеки останал свестен българин!
16
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 13 години
7 червен анонимчоАбе ***. Стой си в гетото и марш от форума. Той е за бели хора!
15
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Разликата е ОГРОМНА.*** само си знаят п равата, а ЗАДЪЛЖЕНИЯТА - НЕ ХАЯТ ЗА ТЯХ.Защо техните защитници от ЕС не дойдат за малко в България, сред народа - да видят и чуят как хората непрекъснато са обирани, как на 5 родени деца, 4 са ***, които са потенциални лапачи на Бюджета. Но това са партийните ИЗБЕРАТЕЛИ.За това вкупом всички лизери ги защитават.Работа, ако им плащат по малко от 1000 лв - не искат и да хванат.
14
1
 
6
 
! Отговори
ники преди 13 години
вижте, ако някой някога е искал да изучи и интегрира ромите, до сега да го е направил! властимащите имат всичко необходимо да извършат това чудо, единственото, което липсва е желанието от тяхна страна! те просто не искат учени роми! на тях им трябва неграмотен електорат и вие знаете защо! и както е казал един велик писател:"Едно е да знаеш, друго е да можеш , а трето и четвърто да го направиш"!
13
1
 
5
 
! Отговори
bboydev преди 13 години
"дори и президента на САЩ стана ***! " Как се става ***? :DПо-скоро *** е станал президент на САЩ ;)
12
1
 
14
 
! Отговори
tulski преди 13 години
7 - и, да ти кажа честно просто демагогстваш.Между *** в САЩ и българските ***, особено турчеещите се има огромни разлики :1. *** искат да се интегрират в ам.общество.2.Те искат да живеят, като бели хора.3.Те желаят да бъдат амер.граждани.4. Те не крещят : смърт на американците.При нашите *** всички тези показатели са с обратен знак.
11
1
 
3
 
! Отговори
ui4o преди 13 години
еийй, *** да си на днешно време......
10
1
 
3
 
! Отговори
кузман преди 13 години
ми той бараката си е също *** ***, значи е солидарен с другите кюнци!