Автобусна катастрофа край Берлин, поне 12 души загинаха

Трагедията с полските туристи стана на магистрала А10
26 сеп 2010 15:25,
50
Автобусна катастрофа край Берлин, поне 12 души загинаха
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Поне 12 полски туристи загинаха при катастрофа на автобус близо до Берлин тази сутрин, съобщи ВВС.

В автобуса е имало около 50 души, 14 от които са ранени тежко. Други 16 са с по-леки наранявания. Инцидентът е станал на магистрала А10.

Първоначалните данни сочат, че автобусът е бил засечен от кола и е излязъл от пътя.

На мястото на трагедията са пристигнали спасителни екипи от Берлин и околностите. Туристите се връщали в Полша след няколкодневна ваканция в Испания.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
8
 
! Отговори
Loshiq преди 13 години
Хайде стига си спамила , че правописа ти е като мисълта ти ХИЧ Е НЯМА.
13
6
 
5
 
! Отговори
Deutsch преди 13 години
iavno niama kakvo da pravi6 i se ligavi6. Tova forum li e ili kakvo.Za6to pi6ete bre hora izob6to.
12
5
 
3
 
! Отговори
bulg,,litiratura.. преди 13 години
oprawi si qko tupa6kiat sti:i bulg.izik i girmanskiat ti sa prepulneni s gre6ki--krImema-ti si OLIGOFRENNO-DEBILNA-koqto i forumistka da pogledne6-wse e po-gramotna ot tebe-sus takiva li PROSTAKESI e pulen selskiqt ti grad,????!!!///////
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Опитвах се да ти обясня, че в такива случаи хората реагират инстиктивно, а не мислят. Няма време за мислене. Дали само рязката маневра е предизвикала тежката катастрофа или има и още фактори все още не знаем за да кажем "ако не беше мръднал автобуса...". Сблъсък с лека кола също може да преобърне автобус.
10
4
 
3
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Oh my fuckin' God...
9
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Лошото е, че мен и близките на тези 11 човека изобщо не ги интересува кое е "най-вероятно" а са важни фактите. Защото по същата логика мога да ти кажа, че най-вероятно ако не беше мръднал автобуса, мъртвите щяха да са по-малко. При това моята вероятност е по-голяма от твоята вероятност.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Можеш ли да направиш съпоставка на населението на Германия с това на България? А след това можеш да проучиш колко километра годишно изминава средният германец годишно и колко средният българин. Разликата няма да е само 10 пъти! Ще е доста повече!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин Герой, дано не ти се случи да си на мястото на този автобусен шофьор. Лесно е да се приказва и обвинява на базата на 5 изречения в нискокачествен новинарски сайт. Шофьорът най-вероятно не е предполагал, че рискува живота на пътниците, опитвайки се да предотврати катастрофа.
6
5
 
4
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Какъв е тоя олигофренски автобусен шофьор, който рискува живота си и този на 50-те пътници само за да не се удари в кола с... колко ? 1-4 човека ??? КОГАТО КОЛА СЕ ОПИТА ДА ЗАСЕЧЕ АВТОБУС, ПО-ДОБРЕ КОЛАТА ДА ИМА ПЪЛНО АВТО КАСКО А ПЪТНИЦИТЕ В НЕЯ - ЗАСТРАХОВКИ ЖИВОТ !!!
5
4
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 13 години
Да ти кажа, броят на катастрофите в Германия, особено нелепи катастрофи с жертви, е в пъти по-малък от този в България. Германците ще направят разследване. Като гледам автобусът не е първа младост, може да не е бил 100% изправен и т.н.Но да се сравнява ситуацията по пътищата в Германия и България е просто нелепо...
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2, навсякъде може да се случат катастрофи, просто има разни комплексирани типажи, които постоянно плюят.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
11 души са загинали,а 30 са ранени, но нали днес са мързеливците на смяна, дето за цял ден написаха само 13 новини, та няма кой да актуализира новината
2
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде са сега онези перфектни читатели на днес.бг които да обяснят как само в българия такива катастрофи може да се случат?
1
0
 
42
 
! Отговори
mimito преди 13 години
bog da gi prosti !!!i da se molim da ne ni se slu4i i na nas,za6toto nikoi ne e zastrahovan ot podobno ne6tastie!