Сомалийските пирати отвлякоха германски кораб

В плен са 20 плавателни съда с около 430 души екипаж
25 окт 2010 10:00,
20
Сомалийските пирати отвлякоха германски кораб
Снимка: shipspotting.com

Корабът Beluga Fortune, собественост на германска фирма, е бил пленен от сомалийски пирати, съобщи АФП.

Инцидентът е станал край бреговете на Сомалия.

Числеността на моряците, както и тяхната нациналност  все още не са известни.

По-рано на 23 октомври пиратите похитиха и танкера  MV York, собственост на гръцка компания. Нападанието е станало край кенийкия бряг.

На борда на танкера е имало 17 моряци, от които 14 филипинци, двама украинци и един  германец – капитанът на плавателния съд.

До момента в ръцете на сомалийските пирати са все още 20 плавателни съда с около 430 души екипаж.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Сомалияотвлечен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Хайдрих преди 13 години
По мое време дивизията Дас Райх щеше вече да е фертих. А на пазара щеше да има нови абажури :)
18
0
 
3
 
! Отговори
za 15 преди 13 години
Mnogo si typa..........predi mesec amerikancite za 20 minuti osvobodina korad, no v turski asite dnes.bg niama kak da go nau4ish
17
0
 
4
 
! Отговори
ало ало преди 13 години
Мали, сомалийците почнаха да се *** и с германци. Мъка ми е за тия пирати.
16
0
 
2
 
! Отговори
патил преди 13 години
Веднага ти отговарям защо МВР нищо не прави по въпроса!Ами защото пиратите са по-добре въоръжени!Бил съм БГ армия,виждал съм и сомалийски пират!Повярвай ми!Наистина е жалко,защото това са 16-20 годишни хлапаци с бързи лодки и гранатомети и може да стане чистка,но .... когато $$$ говорят,дори и МВР мълчи!
15
0
 
6
 
! Отговори
фифи преди 13 години
Права си, според мен. Мисля, че е международен картел който пере пари. Това са наднационалните мутри. Като видят някой готов да бъде обран и го острижат (нас ни подстригаха доста кораби и пари). Мисля, е е време нашето МВР да проведе операция "Бръснарите" и да омаха тия пирати и да конфискува обраните кораби и придобивки. То явно НАТО няма да ги гепне, но МВР - може. ЧУдно? Защо не пратят един зареден с експлоазиви стар прогнил рибарски траулер? Мисля, че ще има заря и преди Коледа?
14
2
 
15
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Не, просто натовците са некадърни, руснаците как освободиха техния кораб и сега като видят руски флаг бягат далеч, далеч...
13
2
 
9
 
! Отговори
Мина преди 13 години
До кога ще ни лъжат с тези пирати.Аз мисля че това е организирана престъпност и може спокойно да ги унищожат, но не искат това е умишлено.При такава модерна техника имаме и сателити ...
12
2
 
10
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Само руски кораби вче не смеят да отвличат.....НАТО-вските са апетитна хапка, беззащитни и жалки:)))))
11
0
 
3
 
! Отговори
ВР преди 13 години
До пост 7 .Ако е имало такава случка вярно незнам , пропуснал съм я . Но това което е станало потвърждава и моето становище.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората бачкат без почивен ден. Капитализъм.
9
1
 
15
 
! Отговори
korleone преди 13 години
Бермудския триъгълник ряпа да яде !!! Всички знаят и нищо не правят,делкат си ***,партиино си правят на товара,е га ти и водната митница!!! Сателити,командоси,тюлени,зелени и червени барети,флотилии,регати ,автомати,подводници- едно голямо нищо.Те не могат да се оправят с едни морски ***,а иначе надуват бюджети,нови сателити,ракети радари,морска и надморска видимост!!!***, абсолютни ***,а иначе на игрални филми комар да е хвана ли сме го!Плавайте спокойно те Ви пазят от далече!
8
0
 
7
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
до 4 - Наистина е за съжаление,че сте били свидетел на такива атаки и дано повече не Ви се случва -----до 6 - Чудесно изказване на Путин - поздравления за това,че го изтъкнахте /трябва да се напише във вид на лозунг и да бъде окачен в народното събрание,както и във всички кабинети на правителството/
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно не знаеш,че и това стана?!?Преди няколко месеца направиха тази грешка да отвлекат руски кораб!Хубавото е че екипажа се е скрил в помещение без прозорци и са спряли ел. захранването на кораба!До няколко часа е дошъл спец отряд,от 5 пирата,единия е "дал фира",а другите 4 са качени на лодка и пуснати на 600 мили от брега!Прав си че н смеят да посягат там,ама стават грешки ;)
6
3
 
26
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Сомалийците трябва да отвелечат един руски кораб и да искат откуп . Какво ли ще реши тогава Русия :)). Със сигурност не и да платят . Ама не смеят нали защото знаят какво ще стане. Имаше едно изказване на Путин преди години посегнеш ли на руснак посягаш на родината му .Ха сега де .
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма ....
4
3
 
17
 
! Отговори
ДО 1 преди 13 години
Сещай се кой им е спонсора?!?!?!Разбира се,че могат да ги изчистят ... но това си е "бизнес" и то добре платен!Обикновено искат откуп равен на стойността на товара (демек застраховката).Правят така,че единствените в случая,които да "губят" да са екипажа (стреса,глада,гаврата с тях и т.н.).За съжеление съм бил свидетел на такави атаки .... дано някои направи нещо по въпроса!
3
0
 
4
 
! Отговори
ccccccccc преди 13 години
orajie nema li na borda na tezi korabi,we.deva tia zasranci,deva.
2
2
 
35
 
! Отговори
nn преди 13 години
Само Русия и Израел постъпват адекватно в такива случаи-отиват на място и с право мерене правят всички пиратски лодки на трески.
1
2
 
13
 
! Отговори
мелодия преди 13 години
Може ли тези *пирати* да бъдат наречени *терористи* и САЩ да се справи с тях - обикновенно така постъпва -----/в логиката нещо ми убягва/