Сомалийските пирати получиха рекорден откуп

Освобождаването на 2 кораба им донесе "доход" от 12,3 млн. долара
Обновена: 7 ное 2010 07:51 | 6 ное 2010 23:49,
64
Сомалийските пирати получиха рекорден откуп
Снимка: БГНЕС

Освобождаването на два търговски кораба, заловени близо до бреговете на Сомалия, донесе на сомалийските пирати рекорден „доход“ от 12,3 милиона долара.

Пиратите получиха рекорден откуп от 9,5 милиона долара, за да освободят южнокорейския  нефтен танкер "Самхо Дрийм". 

Това стана няколко часа след освобождаването на сингапурския товарен кораб "Голдън Блесинг" за около 2,8 милиона долара.

За щастие няма пострадали в екипажите и на двата търговски кораба, отбелязва Би Би Си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: откуп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
Mangali преди 13 години
Shto ne im pusnat edna bomba na tiq cherni *** i da se priklu4i vsi4ko ? Shte se zatrie tazi "teritoriq" ot liceto na zemqta.Qvno nqkoi ima izgoda ot cqlata rabota za da ne se pravi nishto po vuprosa...
17
6
 
7
 
! Отговори
Многознайковци! преди 13 години
А тия пари отиват в Ал Кайда и другите ***,за да убиват още жени и деца по целия свят!Ако трябва да избирам между тях и американците съм 200% със САЩ,колкото и да не ми харесва политиката им понякога.Талибаните не мога да защитавам,както правиш ти НИКОГА!
16
6
 
5
 
! Отговори
Многознайковци! преди 13 години
"Оправете заглавието. Протежета на USA взеха тези пари! Всички знаем кой ги ръководи тия мишки."Е как пък в България всеки знае всичко и оправя проблемите по целия свят,а нашата държава все по-назад и по-назад отива???Или ти и това също знаеш??Дървени философи и крадци само останаха у нас май.Не знам кой кого и какво,само знам,че когато отвлякоха американец,американските спец.служби унищожиха похитителите за отрицателно време!А и спасиха пленника,за разлика от руските спецове...
15
4
 
8
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Да... поредната хамериканска дълавера. Хем пари хем и печелят от "охрана" .. Не може толкова големи сили и да не мога да ги хванат тия пирати?!? Някак е смешно.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Оправете заглавието. Протежета на USA взеха тези пари! Всички знаем кой ги ръководи тия мишки.
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вероятно страни като САЩ не правят това. Те в никакъв случай не продават оръжие и се борят за демокрацията по света.
12
9
 
7
 
! Отговори
оръжеен контрол преди 13 години
Как кой ги продава - безсрамните българи от завода Арсенал (ли беше)... Те снабдяват всички деца-войници в Африка и се грижат да се лее кръв.Това е то наследството на комунизма - освен производство на кръвопролития друго няма осъществено.
11
2
 
4
 
! Отговори
снайпер преди 13 години
Само едно не мога да разбера? Защо тоя, кадър е така, статичен? Защо фотографа не го е снимал през мерника на снайпер, като натиска да снима непрестанно?
10
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яко е да си пират.
9
2
 
11
 
! Отговори
Око нивел преди 13 години
Всичко е един маааалък бизнес. Имаш гладни хора, казваш им можете да крадете от силните и богатите, еи ви два калашкина. После те вземат първия си откуп с който нахранват половин град и си купуват още калашници. После следва другия откуп, нахранват 100 души защото другите са преяли от предния и купуват още калашници и др нещица.Кой обаче продава се не знае, но има кой да купува.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Такова чудо не е имало и в средните векове.
7
0
 
5
 
! Отговори
ивеца преди 13 години
Кириле, ти от там ли забогатя, гей нещастен.
6
0
 
5
 
! Отговори
Гълъбин преди 13 години
Ми тя *** нали от това те е отгледала ве.
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който не си плаща за преминаване го отвличат.На входа и изхода на Сомалийския залив стоят застрахователни компании. Иначе досега да са ги претрепали тия пирати ако някой не им дърпаше конците отвисоко.
4
0
 
26
 
! Отговори
Ивко преди 13 години
Не са попаднали на точните - руснаците. Онези ги пускат без навигационни уреди към бурята и казват, че това е хуманен жест. Резултата е - пиратите са в неизвестност от 3 месеца. :)))
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да поживеят в нашите условия 500 лв. заплата - наем, ток, вода, парно, gsm, интернет, храна, дрехи, лекарства, обувки, домакинство (прах за пране и т.н.).Да видят как една пиратска държава постъпва с народа си. Та белким се откажат от пиратството.
2
4
 
26
 
! Отговори
Капитан Врунгел преди 13 години
Някои има ли идея къде мога да кандидатствам за работа при тези момчета?
1
3
 
10
 
! Отговори
бебо преди 13 години
Какво? Тия рекетьори са станали миллионери? И то защото обраха наши и други кораби? Искам възмездие? Дайте ми 999,99 евро и се записвам легионер срещу пиратската флотилия? Не ми трябва и пушка даже: Ще им доставя някои от нашите храни, дето ги внасяме и ядем и след месец, ако не са умрели от дизентерия и не са окъкали осрова си, ще се предадат на международен трибунал. Нямаме ли мини? Поставете на стар бракуван кораб и .... на пиратите!