Арестуваха създателя на WikiLeaks в Лондон

Джулиан Асандж сам се явил в полицейско управление
Обновена: 8 дек 2010 15:22 | 7 дек 2010 13:38,
204
Арестуваха създателя на WikiLeaks в Лондон
Снимка: БГНЕС

Основателят на сайта WikiLeaks Джулиан Асандж е бил арестуван в Лондон, съобщиха от Скотланд ярд.

39-годишният австралиец отхвърля обвиненията за сексуални престъпления срещу две жени в Швеция.
Асандж е бил задържан в изпълнение на Европейска заповед за арест, след като се явил в полицейско управление в Лондон.

Очаква се по-късно той да се яви пред съд в Уестминстър. 

От WikiLeaks заявиха, че продължават да работят нормално след ареста на основателя на сайта.
Няма да променяме плановете си за публикации днес и следващите дни, съобщи говорителят на сайта Кристин Храфнсън.

Шведските власти обвиняват Асандж в изнасилване, незаконна принуда и сексуален тормоз, които се предполага, че са били извършени през август 2010 г. 

39-годишният Асандж, който е австралийски гражданин, е под силен натиск, откакто публикува стотици хиляди секретни документи за войните в Ирак и Афганистан, както и десетки хиляди класифицирани американски дипломатически писма.

Асандж получи нов удар в понеделник, когато швейцарските власти закриха една от банковите му сметки. Тя е един от източниците за финансиране на сайта WikiLeaks.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: Джулиан Асандж
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е хитър ход от страна на Асанж, сега вече Англия го пази да не го убият американците! Брилянтно пипната акция, другарки и другари! :)
47
26
 
4
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
Да живее САЩ и Американското правителство! Благодарение на САЩ света съществува! САЩ съдържа в себе си цялата история и потенциал на човечеството!Най-великата Държава в момента в Света - Империята наречена САЩ.Тези които наричат американците *** погледнете се каква безмозъчна и долнопробна балканско-ориенталска *** сте!ЗАПОМНЕТЕ ЧЕ ОТСЕГА НАТАТЪК БЪЛГАРИЯ СКЪСВА ВСЯКАКВИ ОТНОШЕНИЯ С *** РУСИЯ И ВИНАГИ ЩЕ БЪДЕ СЪС САЩ!Крайно време е България да изгради ракетен щит срещу Русия! Всички руски паметници в България трябва да бъдат унищожени!
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако ти вярваш на всичко в Гугъл си е твой проблем.Класифицираната информация е и ПОВЕРИТЕЛНО. Що по добре не проучиш какво се е случило с Манинг :)
45
0
 
12
 
! Отговори
ййкл преди 13 години
МАСОНИТЕ ЩЕ РАЗСИПЯТ ЧОВЕЧЕЦА,НО ДРУГ ЩЕ ГО ЗАМЕСТИ И МРЪСОТИИТЕ НА САЩ ЩЕ ИЗЛЯЗОТ НА ЯВЕ.
44
1
 
1
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Май ти си тъпия, от гугъл само ще можеш да стигнеш до стотиците статии в различни новинарски сайтове от цялото земно кълбо в които се пише за Брадли Манинг, ще видиш и изявленията на дебелаците от пентагона и т.н. Ама с теб няма да се занимавам, яво ти липсват първите 7 годинки и не са те научили как се води диалог. ***!
43
0
 
5
 
! Отговори
До №18 преди 13 години
А се закани да "изнасили" през 2011 - та и некои известни американски банки и за да се предотвратят бъдещи изнасилвания взеха "добрите хора" взеха та го прибраха.
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да влезна в ГУГЪЛ И ДА ВИДЯ КОЙ Е МАНИНГ ?Абе момче ти ме изумяваш. Кой е създателя на ГУГЪЛ ? Това че се пуска някаква информация в нета, не означава че е истина. Преди войната в Ирак, същият този ГУГЪЛ твърдеше, че в ИРАК има ОМУ (оръжия за масово унищожение). В последствие се оказа, че няма. *** ли си или да ?
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Специално искам да допълня нещо за обвиненията в сексуален тормоз към създателя на Уикиликс точно от шведки. Защото вече вървят предавания, които разследват точно това явление там и предупреждават мъжете туристи, за да не станат жертви. Значи в Швеция са регистрирани последната година най -много дела за сексуален тормоз в цял ЕС , заради много права на шведките и техния трик превърнал се в успешна бизнес идея за изкрънкване на пари , а именно да обвиняват след прекарана нощ даден "партньор" в сексуален тормоз или скланяне за простиция (като уж са предложени или дадени няколко крони), а проституцията е престъпление в Швеция. Мъжът трябва да плати солената глоба и част от глобата отива при амбициозната шведка , което подтиква множество шведки да обвиняват в сексуален тормоз, вместо да се налага да работят.Шведските полицаи обесняват бумът на сексуални престъпления срещу шведки с факта , че в закона се приемат много голям спектър от възможности , при които шведката може да се види подложена на сексуален тормоз . Така, че е много лесно да намериш някоя шведка да обвини някой неудобен в сексуален тормоз, усетила мириса на пари.
40
0
 
4
 
! Отговори
Плюшкин преди 13 години
Гадно е да се обзалагаш с живота на другите? ИЗлиза, че се кефиш на смъртта и страданието им? Ако този е невинен и са го оклеветили това срещу него е гадно несправедливо. Излиза че световните войници за справедливост и демокрация са си нагли егоисти, тоталитаристи и алчни завоеватели? Ако пък е имал връзка с жени и са ги накарали да го злепоставят пак е невинен. Не малко жени клеветят мъже дори под клетва? Едва ли такъв мъж има нужда да изнасилва, с миллиони пари в джоба? Не вярвам в обвинението
39
0
 
6
 
! Отговори
ъ преди 13 години
ъх, истриха ми коментара срещу юдо-масонските изверги....
38
1
 
4
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
37Щом от Пентагона са проревали, явно Манинг се е добрал до тия документи.
37
0
 
2
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
28И междувпрочем, за да спреш да изглеждаш като квалификацииките дето си се опитал да използваш, влез в гугъл и потърси кой е Bradley Manning и защо е арестуван. Ако не можеш да го направиш ще те разбера, все пак индивидите с IQ равно на номера на обувките им не им е лесно да научават нова информация.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре де, мислиш ли че ЕДИН ОБИКНОВЕН JARHEAD има достъп до строго секретни документи. Ако не знаеш и в тяхната армия има нива на секретност. Редника е с ниво ПОВЕРИТЕЛНО. Както е във всяка една армия в света. Тоя с поверително няма достъп нито до секретно, нито до строго секретно. ТОлкова е просто
35
1
 
6
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
Интересно нещо е инфото и човешкото възприемане на същото! Боби Цанков беше не знам какъв си, но го учиха! Георги Стоев и той по същата пътека! Сега този решиха да го изкарата сексуален маниак:) Интересно защо на мишоците зад компа нищо не им се случва, а на така наречените от тях симулатори, все нещо се случва и то недобро:)
34
0
 
22
 
! Отговори
Свобода на словото преди 13 години
Че от кога Шведската тройка е подсъдима....?
33
0
 
3
 
! Отговори
GLEN преди 13 години
Да бе,закрили му дедовия,той тоя пасе трева и повръща лимонада!Колко са нещастни!Че и си вярват!Той е замислил нещо друго!
32
0
 
4
 
! Отговори
444 преди 13 години
Според информацията в Уикипедия, той не е обвинен за изнасилване а че докато е правил секс по взаимно съгласие, презерватива му се е скъсал и той не е уведомил партньора си!!!:))))
31
1
 
3
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Ти явно много неща не знаеш ... Обикновенно обаче, тия дето не знаят е по-добре да си траят а не да се изказват неподготвени и да се правят на велики.
30
1
 
3
 
! Отговори
букмейкър преди 13 години
Приемам залози за това още време ще оцелее.
29
0
 
13
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
Изтеглиха си елегантно човека от полезрението на масите. Сега е налице повод за легално ровене в електронни пощи, блогове и т.н.