Защитата на Ходорковски с обръщение към Медведев

САЩ критикуват Русия заради присъдата на Ходорковски
27 дек 2010 22:58,
10
Защитата на Ходорковски с обръщение към Медведев
Снимка: БГНЕС

Защитата на Михаил Ходорковски възнамерява да се обърне с отворено писмо към руските власти и международната общност за реакция на обвинителната присъда по второто дело срещу техния клиент и бившия директор на „Менатеп” Платон Лебедев. Това съобщи днес адвокат Вадим Клювгант, цитиран от РИА Новости.

„Ще има публично обръщение към президента, детайлите около което ще станат известни когато изготвим текста”, каза той.

„Такъв позор не остава незабелязан от света и реакцията ще бъде адекватна”, допълва той.

Междувременно осъдителната присъда на руския магнат Михаил Ходорковски ще има „негативно въздействие върху репутацията на Русия”, каза държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън, предаде АФП.

Още по темата

В свое изявление, първият дипломат на Съединените щати посочва, че присъдата на Ходорковски по второто дело за измами „повдига сериозни въпроси относно избирателното правораздаване – върховенството на закона се помрачава от политически съображения”.

„Този и подобни случаи имат негативен ефект върху репутацията на Русия по изпълнение на международните ангажименти за човешките права и подобряването на инвестиционния климат”, допълва Клинтън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
тж преди 13 години
В Русия управлява фашистка мафия с феодано отнтшение към човека.Навремило е за революция.Стига сте спали бе пияници!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Путин преди 13 години
Американците се правят на големи каубои,но ние не сме индианци!
8
0
 
2
 
! Отговори
bg преди 13 години
USA zashtitava Hodorkovski i Hashim Tachi.
7
3
 
0
 
! Отговори
а1 преди 13 години
дали е цар, комунистически фараон, или сега - в Русия е едно и също . Само другите в империята не ги търпяха повече и ги изгониха . Гадна история - да мумифицираш някакъв *** и да го сложиш в мавзолей. Болни азиатско - червени мозъци.И ние по тяхната *** . Има ги още тук- казват Дианабат , т Ашхабат може би . Прости *** глави
6
0
 
1
 
! Отговори
киноман преди 13 години
Някой гледал ли е филма "Олигарх"... Руски филм...Мисля ,че се продаваше преди 5-6 години чрез вестник "Стандарт"
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
според мен ходорковски е един евреин които е забогатял честно,благодарение на това че е умен и способен.тои и роман абрамович е умен евреин забогатял честно,но поне не се е опитвал да продаде акции на ексон -мобил.това е то разликата която прави путин между евреите забогатели почтенно по времето на демикрата елцин.
4
0
 
9
 
! Отговори
US АRMY преди 13 години
Хилари да провери мъжа си дали не си е окапал панталона с "кисело мляко", да види концентрационния лагер Гуантанамо, където даже съда са си спестили, та тогава да плямпа.
3
0
 
6
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Като прочетох подзаглавието си зададох въпроса - дали поради тази причина не осъждат престъпниците у нас
2
3
 
13
 
! Отговори
руснак преди 13 години
абе хилари ти научи мъжа си на морал , недей се исказва несъзнателно за другите държави , човешки права ли търсиш ? вие в 21 първи век още прилагате смъртното наказание ...убивате с приспивателно за животни ! работата ви е да съсдавате смут из света и размирици ..лицемери !
1
1
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 13 години
Тъй е,когато има спор между олигарси Путин и Ходорковски,според мен този Ходорковски,по добре да си стои в затвора,защото ще му видят сметката веднага...