Погрешен лист се вмъкна в присъдата на Ходорковски

Съдията го изчете и после призна грешката
Обновена: 29 дек 2010 15:56 | 29 дек 2010 15:56, Елка Василева
10
Погрешен лист се вмъкна в присъдата на Ходорковски
Снимка: БГНЕС

По време на четенето на присъдата на бившия ръководител на ЮКОС Михаил Ходорковски и на бившия ръководител на „Менатеп“ Платон Лебедев погрешка бяха прочетени показания на свидетел и няколко други документа.

Това стана ясно, след като съдията заяви, че „посоченият лист е огласен погрешка“, съобщи РИА Новости.

Съдията не уточни в какво точно се състои грешката и как в присъдата е попаднал излишният лист.

ИТАР-ТАСС предаде, че погрешно са били изчетени показанията на бившия помощник на Лебедев Гитас Анилионис относно легализиране на парични средства.

Огласяването на присъдата по второто дело срещу Ходорковски и Лебедев започна в понеделник, 27 декември. Съдията Виктор Данилкин прие доводите на прокуратурата и призна двамата за виновни, припомня Lenta.ru.

Според следствието подсъдимите в състава на организирана група са откраднали от дъщерни компании на ЮКОС 218 милиона тона нефт, а след това са ги продали, присвоявайки си получените средства.

По-рано Ходорковски и Лебедев бяха осъдени на 8 години лишаване от свобода за мошеничество с акции и укриване на данъци. Присъдите им изтичат през 2011 г.

По второто дело обвинението поиска по 14 години затвор за двамата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 13 години
Малко четеш история..
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако в западна Европа и САЩ забогатяваха така светкавично както в бившия соц,не знам какви пари трябваше да имат.Там поколения наред събират богатство.При нас всичко става в един живот--милионер ,фалит ,затвор....
8
2
 
3
 
! Отговори
свидетел преди 13 години
Откраднал си нефта, па като го продал си и откраднал кинтите! Ей, по-голема кумунищина не беме видели. Путин бая си го е страх от евреина, та да го крие още 14г.
7
0
 
1
 
! Отговори
съдия преди 13 години
Роман Абрамович къде е да го пратя за 30 години в панделата.Долу Челси.Горе Ман Ю
6
5
 
6
 
! Отговори
stalin преди 13 години
путински комунизъм
5
0
 
9
 
! Отговори
до Елена преди 13 години
Не можеш изобщо да сравняваш Ходорковски с останалите. Той е нещо като Илия Павлов или подобен от наша гледна точка.
4
9
 
4
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Ходорковски, Асанж, сума ти господа в Китай ще умрат в затворите по света и редно е да помислим защо. Е ли Хитлер вечен? Да, вечен е. Историята го показва всеки божи ден. Май е редно да помълчим щом си пазим кожиците. Момчето пред танка на Тянанмън. Кой някога ще узнае къде е?
3
5
 
19
 
! Отговори
Ивка преди 13 години
Когато САЩ извършват престъпления срещу човечеството /Афганистан, Гуантанамо, Абу Гариб и т.н./ това е демократично, кагот Русия съди един престъпник това е недемократично:)))
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма човек отсам желязната завеса,който да отговори -защо в нашия лагер собственоста се подхвърля като горещ картоф...Зави ни се свят от следенето на движението на тая държавна собственост.И кой крив-кой прав-не е ясно,ама то целта е точно в това.И като се разбере колко са присвоили наглите,сетне как се изнамират тези пари,къде саааа...
1
13
 
9
 
! Отговори
Скалата преди 13 години
така става с повярвалите че има промяна в СССР .. държавният кконтрол е толкова силен че имам чуството че предприятията се приватизират от държавата(в смисъл че си ги купуват обратно не че ги продават)