Вензелът "WC" – принц Уилям и Кейт

Британското кралско семейство се сблъска с нов проблем
19 яну 2011 19:42, Елка Василева
99
Вензелът "WC" – принц Уилям и Кейт
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

С хералдически проблеми се сблъска британското кралско семейство при подготовката на предстоящата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън, съобщи ИТАР-ТАСС.

По традиция на всички официални документи на прочутата двойка, а също на многобройните сувенири за широката публика, трябва да има вензел, съставен от първите букви на имената на младоженците. За Уилям и Кейт обаче това съчетание е "WC" (William и Catherine Elizabeth "Kate" Middleton), което по цял свят се асоциира с тоалетните.

Когато британската кралица Елизабет Втора видяла първите ескизи с  монограма на внука си и на бъдещата му съпруга, била неприятно изненадана, тъй като не подхождат на кралска фамилия, твърди източник от Бъкингамския дворец.

В резултат е било решено да се сменят местата на буквите.

Сега вензелът е CW. Именно този монограм ще бъде на всички официални сувенири, които се пускат във връзка със сватбата на 29 април.

В момента кралските съветници решават по-сложния въпрос, а именно след коронацията на принц Уилям, който е втори поред в наследяването на трона след баща си принц Чарлз, подобна рокада ще е недопустима по кралските канони. В  резултат Уилям видимо ще трябва да промени името си, преди да бъде коронован. 

Кралският монограм се поставя на обществени и държавни сгради, а също върху официални документи.
 

 


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
6
 
! Отговори
МОНАРХИСТ преди 13 години
каква е тази латиница ? прилича на арабица :))))))))
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горкото кралско семейство. Живи да ги прежалиш... каква участ, каква съдба :(
29
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз искам Народна Република, не Парламентарна, защото в момента Парламента и ГЕРБ и Цацка са ни шефовете, а Народна трябва да е републиката, на народа!
28
1
 
6
 
! Отговори
Конспиратор преди 13 години
Абе тия май си търсят повод да разкарат булката. Явно принца си е паднал по друга и сега се чудят как да излязат от ситуацията.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вензелът е направо кофти. Клонките винаги трябва да са нагоре, а не надолу като убяхнали марули... и жалко че нямат вкус. Един швейцарски шоколад има по бляскав щемпел.
26
2
 
10
 
! Отговори
Рапунцел преди 13 години
На теб явно ти е голяма мъка в живота, че Чарлз и Камила са грозни. Сигурно някой те кара насила да спиш с тях щом си толкова разстроена от начина, по който изглеждат. Наистина са грозни, но на мен не ми пука как изглеждат защото външния им вид не оказва влияние на моя живот.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нашето знаме прилича на футболен Т шърт.
24
3
 
8
 
! Отговори
нервна преди 13 години
Ами ако инициалите на булката са недопустими за кралската хералдическа трация, да я сменят с друга и да я пратят насам.Ако съдя по настроенията на кавалерите във форума на днес.бг,хич не биха и отказали.Пък момичето си е симпатично,не е като грозното куче Чарлз/свекъра/,нито е грозна като камила/като свекървата/
23
0
 
17
 
! Отговори
Пичай преди 13 години
За да няма сърдити, най- добре ще е и двамата да се прекръстят. Женската ще е Барби, мъжкото ще е Кен. Така инициалите ще бъдат BK (British Knights). Това ще ги извиси в очите на поданиците им защото ще изглежда, че милеят за страната и народа си. Всички ще си мислят, че са "Като рицарите" и никой няма да си направи асоциация с *** кецове от едноименната марка произведени на ишлеме във Виетнам от работник с 8 долара месечна заплата.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да и поправят имете : Kataharina , Kethrin. Например Джована е прекръстена на Йоанна. Да ни питат нас българите, ние сме баш - умници.
21
4
 
12
 
! Отговори
Иво преди 13 години
подхожда си много добре,немога да разбера как може в 21 век хората още да се занимават с монархии,що не бесят още на площада и да пращат принцове да се бият с ламята
20
4
 
4
 
! Отговори
Чужденец преди 13 години
извинявам се сърдечно - не съм пропаднал... не зная какво е знамето на БГ... дали има сърп и чук, дали пише НРБ или е като гладко яйце.
19
1
 
7
 
! Отговори
J* преди 13 години
Да я правят Кatherine и туй то. И да си сменят кралските "съветници" :D .
18
1
 
11
 
! Отговори
Скептик преди 13 години
Абе тя булката не е девствена от векове, те за някакви инициали се захванали. Традициите или спазват, или не се спазват.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** си е ***. WC си e добре.
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
нашият герб върху знамето има два лъва, има също малък герб, но короната и кръста са пре /махнати.... и аз се радвам че са премахнати короната и кръста.
15
0
 
13
 
! Отговори
Чужденец преди 13 години
Абе питай Гугъл и не ме знимавай с глупости. Трябва да си много пропаднал, *** и неук, за да не знаеш как изглежда знамето на собствената ти страна, която за добро или лошо ти се води и РОДИНА.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А до номер 3 какво ще напишеш? Аз пък на бас се хващам, че *** на кралските особи имат същата миризма като на некралските.
13
13
 
3
 
! Отговори
чужденец преди 13 години
Къде има герб и какъв моля ? Нашето знаме е като Т шърт.
12
1
 
5
 
! Отговори
Baby & Darling преди 13 години
Много си сприхав нещо. Май си останал без кинти и си го изкарваш на хората.