Руските милиционери щели да стават полицаи

От 1 март са длъжни да спазват правата на задържаните
Обновена: 2 фев 2011 16:16 | 2 фев 2011 16:16, Елка Василева
28
Руските милиционери щели да стават полицаи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Съветът на федерацията – горната камара на руския парламент прие закон за полицията, съобщи Интерфакс.

Законът предвижда в Русия да бъде създадена полиция от 1 март. Документът заменя закона за милицията, който е в сила от 1991 г.

Преди това документът беше одобрен от долната камара – Държавната дума. Предстои законът за полицията да бъде подписан от президента Дмитрий Медведев, който е и инициаторът за приемането му.

Новият закон задължава полицаите да спазват правата на задържаните и да обясняват причината за задържането. На гражданите, попаднали в полицията, се дава право на телефонно обаждане.

Още по темата

От 1 март руските полицаи ще носят индивидуални знаци, на които ще е написана фамилията им и подразделението, в което работят.

Противниците на приемането на закона многократно заявиха, че реформата в милицията е насочена не към подобряване на качеството на работата на правоохранителните органи, а дава на полицията още по-голяма власт, която трудно ще може да бъде контролиран, пише Lenta.ru. 

Създаването на полицията в Русия става в рамките на реформата в МВР, която трябва да приключи до 1 януари 2012 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: милицияполицияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
4
 
! Отговори
УРА преди 13 години
Да живее Русия-велика и непобедима!!!
24
1
 
0
 
! Отговори
Absurde преди 13 години
Тебе ти трябват хапчета...
23
1
 
7
 
! Отговори
Вълкът козината.. преди 13 години
Полицията се грижи за реда и здравето на хората и служи вярно на народа.Милицията подслушва,подмолничи,бие и служи вярно на властта.Това,че комунизма си го преименувахме на демокрация не значи,че имаме демокрация...А впрочем и комунизъм не сме имали,нали?Трябва да се внимава с дефиницията на думите.Двуплюссериозно,ако ме разбирате...
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние сме по-зле и от руснаците техния от 1991а година, а тук Закона за МВР го променят през 2 години - нали трябва старите комунисти генерали да работят нещо ! И всяка година промените са следните - главна дирекция да се чете ГД , буквата 'в' се заменя с 'във' , ГДБОП се заменя с БООП ... Въобще не знам защо се смеем на братушките, като там поне бият яко а в България *** вече е повече човек от Българина !
21
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Много ясно какво съм искал да кажа или поне си мислех, че е ясно за всички.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
човекът има предвид, че Бг е братска за руснаците....
19
4
 
1
 
! Отговори
до българин преди 13 години
"българин", "братска България"????????
18
3
 
17
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Спомням си като бях малък и бяхме под "комунистическа диктатура" как половината врати на апартаментите бяха талашитени, никъде нямаше решетки, момичетата се прибираха сами по тъмните улички посред нощ, без да се боят от нищо, а по селата хората въобще не знаеха къде са забутали ключовете на вечно отключените външни врати.Но винаги се познаваше кога има арестуван ***, дори и за кражба на една проскубана кокошка - по писъците от мазето на районното.
17
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Мдам - жалко.Нашите полицаи милват ***-бандити по главичките или направо се оставят да ги бият колкото си щат, а руските милиционери, когато имат насреща си терористи, директно ги... да го кажем - елиминират. С автоматите.Мисля, че ако *** от Държавната дума си бяха направили една екскурийка до братска България, щяха бая да се позамислят.Най-голямата тъпотия на демократичният свят е, че и най-долните *** имали "права".
16
10
 
6
 
! Отговори
albast преди 13 години
това добиче на снимката ,този нов руски "полицейски" -с *** поглед,расови черти на долнопробната славянска раса е еманацията на болшинството рашини. ех,товарищи,таман ви бе почнал преди 300 лета батюшката-цар петър да ви прави нормални хора,сега пак ще преоткривате топлата вода с тези "полицейски". хахахах дано и да спрете да пиете самогон,да си асфалтирате пътищата,да научите да правите автомобили и да спрете с тези ваши противни филми" за войната" и тази противна групичка Любе,че не се издържа
15
4
 
6
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
със *** наречен България ли си правиш сравнения ?...
14
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Новият закон задължава полицаите да спазват правата на задържаните и да обясняват причината за задържането. На гражданите, попаднали в полицията, се дава право на телефонно обаждане.=======С това темпо, след 100 години ще станат нормална демокрация.
13
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този на снимката е есенцията и лицето на новата съветска власт. Издава цялата й същност. Горките американски полицаи ги карат да търчат и да покриват физкултурни норми, те са едни гнусни животни целите в мускули, и мъжете и жените.
12
8
 
12
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Това е тежката инерция на мазната руска мечка!21 г. след краха на соца си прекръстват милицията!Но Ленин още е в мавзолея!Имат си и вестници с имена като "Масковскии камсомолец"!Егати хората!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трудно!Нашите вече 20 години се мъчат да станат полицаи....
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и полицаи да станат пак ще са прости ката нашите
9
4
 
20
 
! Отговори
Иван преди 13 години
НА Руснаците не им трябва Полиция - а СТАЛИН
8
1
 
16
 
! Отговори
СеСеСеРЕ (СеРеСе) преди 13 години
На нашите мили ЦИОНЕРИ като им викаме "полицаи" да не би да са станали нещо различно от това, което бяха по времето на цоциализъмъ?
7
1
 
9
 
! Отговори
123 преди 13 години
не знам дали полицаи ще стават, ама вече със сигурност са станали милионери...там директно ти искат 500 USD за добър ден...или вечер...това го знам от личен горчив опит...
6
0
 
17
 
! Отговори
някой преди 13 години
"Новият закон задължава полицаите да спазват правата на задържаните и да обясняват причината за задържането... "Бе то и нашата полиция обяснява причината за задържането. Пример: "Защото сте истински престъпник!!!"