Руски град забрани Свети Валентин

В Белгород се безпокояли за душевната безопасност на жителите
Обновена: 9 фев 2011 07:00 | 9 фев 2011 07:00,
109
Руски град забрани Свети Валентин
Снимка: Булфото

Властите в руския град Белгород забраниха честванията за празника на влюбените Свети Валентин, защото се притесняват за душевната безопасност на жителите му, пише в. "Дейли телеграф".

С указ на заместник-кмета се забранява студентите в града да празнуват по какъвто и да е начин деня на влюбените.

Забранени са концертите и партитата в дискотеките на 14 февруари.

Местната зоологическа градина пък беше заставена да отмени обявените намаления на билетите за влюбени двойки на тази дата.

Според управниците на Белгород Празникът на влюбените е в разрез с местните традиции.

В града е забранен и Хелоуин – Празникът на Вси светии, припомня вестникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
До Manuelche преди 13 години
Мануелхе, докъде може да стигне тъпотията ти? Разбрах, че си специалистка по "сваляне на гащите и надупване". Но не шуми толкова, неприлично е! България е ЕДИНСТВЕНАТА ПРАВОСЛАВНА СТРАНА, в която Рождество Христово се празнува по католическия църковен календар. В Русия, Украйна, Беларус, Румъния, Гърция, Грузия, Етиопия и навсякъде, където има православни, празникът се чества както беше у нас преди! Питай Вселенския Патриарх!Въобще не става дума за "ние отново да им "клекнем" и да си преместим
107
4
 
2
 
! Отговори
3456 преди 13 години
Нещо я подкараха като тези в Иран!Или само на мен така ми се струва?
106
6
 
3
 
! Отговори
да вземат преди 13 години
Да забранят футбола, той пък е английска игра! Да пият до пълно спиртосване! Леле, че са зле!
105
1
 
5
 
! Отговори
Гласът на разума преди 13 години
43, никога не съм членувал в партия. За малко ме бяха набутали в комсомола, но понеже ми бяха много смешни, престанах да им плащам 10 стотинки членски внос и постепенно забравиха за мене. А с руския проблем съм запознат отблизо. Ти също си ми смешен, с удоволствие ти тегля една тънка и дълга... :)))
104
3
 
3
 
! Отговори
ВАЖНО!!! преди 13 години
ИЗЛЕЗЕ НОВАТА 3 ЧАСТ НА ФИЛМА ZEITGEIST (MOVING FORWARD) ИМА ГО В YOU TUBE С БЪЛГАРСКИ СУБТИТРИ
103
0
 
10
 
! Отговори
Св. Валентин преди 13 години
Св. Валентин в Белгород не е забранен. Просто градските власти са решили да не се харчат вържавни и общински пари за неговото празнуване. Иначе който иска нека си го отбелязва където и както иска. Направете си труда да прочетете оригинална информация по случая. Не е трудно- всичко е в нета.
102
1
 
8
 
! Отговори
До Мanuelche преди 13 години
Коледата ако искаш изобщо не я празнувай. На мен ми е противно това комерсиализиране на подобни празници. А и за сведение, няма Коледа, има Рождество Христово. Само Велик ден не са пипнали още. Но както вървят нещата, скоро ще търсим скритите яйца, по западен модел.
101
2
 
5
 
! Отговори
darcas преди 13 години
След като са християнски празници, какво значение има? Хората искат да се забавляват и да не мислят за проблемите си. Не случайно римляните са измислили толкова празници и фестивали, за да няма бунтове.
100
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама вие на какво го обърнахте??? Колко обичаме или не руснаците , американците и ... , забраната е Белгород е защото "се притесняват душевната безопасност на жителите ". Защо не покоментирате кой се притеснява да душевната безопасност на българите??? Или за физическата безопасност? Чак и коментари кой колко е вярващ... Дали е това темата на статията ?
99
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РУСНАЦИТЕ СИ ЗАЩИТАВАТ НАЦИОНАЛНОТО, ВЗЕМЕТЕ ПРИМЕР БЪЛГАРСКИ ЗАПАДОПОКЛОННИЦИ, ПРЕДАТЕЛИ!
98
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Време е в България да забраним Русия, защото е вредна за човечеството.
97
8
 
5
 
! Отговори
Мanuelche преди 13 години
Неслучайно споменах за Коледа, защото братята руси я празнуват тогава и имаше идея ние отново да им "клекнем" и да си преместим нашата. Учудва ме обаче, че има хора, които с удоволствие биха си свалили гащите и надупили на Великая Русь, но на "Лошия Запад" - нееее, никога. И в двата случая става въпрос за грубо дупедавство, но незнайно защо да го направиш за руснаците им се струва привлекателна идея.
96
2
 
10
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: номер 90Религията е опиум за народите.
95
2
 
9
 
! Отговори
Фен преди 13 години
Браво!!!
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Една лъжа повторена безброй пъти става истина. По тази логика оставането на св. Валентин на 14-ти вместо на 10- ти февруари (както е според нашата църква) и чиста проба подвеждане по американците и католиците. След още десет години и дебат няма да има кога точно е празника.Става дума за национална идентичност ,не за вяра или купон.
93
0
 
7
 
! Отговори
Иви преди 13 години
Мanuelche - датата на празнуване на Коледа например не е от католици или православни - а от календара който ползват - Грегориански или Юлиански :)
92
1
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: МаркЧудесно предложение! И няма нужда да се мъчиш с прабългарския, направо можем да научим турски език и готово. Прабългарите са били тюркски (не турски) народ. Колкото и да им бърка в джигера на някои националистчета, този факт не може да се промени.Тангра е тюркски бог характерен за всички тюркски народи. Дори на съвременен турски бог е "танръ". Аллах е арабска заемка навлязла в турския с исляма.
91
6
 
6
 
! Отговори
Мanuelche преди 13 години
За мен Св. Валентин и Хелоуин могат да се нарекат "добра практика" - забавно е, хубаво е, не вреди на никого. За n-ти път - никой никого не кара да ги празнува. Не забравяйте, че преди Схизмата сме били една вяра всичките, а в момента се полагат много усилия да я преодолеем, да надмогнем различията. Аз пък съм против да ми местят Коледата на 6.1. като руснаците. Ще си я празнувам на 25.12. като католик.
90
1
 
10
 
! Отговори
... преди 13 години
Напротив! Когато хората имат вяра, по-лесно се манипулират. Именно за това е измислена религията.
89
6
 
4
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: номер 80Абсолютно си прав, да знаеш!!!"У русского человека нет чувства эгоизма, а значит, чувства ответственности. А так как у русского человека нет чувства ответственности, то разговор с ним может быть только один: вдарил палкой ему по голове, и он присел."(Андрей Кончаловский о телевидении: Я просто говорю то, что думаю)