Българи отказват да напуснат Либия

8 нашенци не пожелали да напуснат страната с румънски самолет
Обновена: 28 фев 2011 02:10 | 27 фев 2011 10:14,
151
Българи отказват да напуснат Либия
Снимка: БТА

21 българи са евакуирани от Либия с румънски военен самолет, който пристигна рано тази сутрин на летище Отопени край Букурещ, съобщава БНР.

В самолета са пътували 68 души – румънци, сърби, словенци. 

Повечето от пристигналите са работници от химически комбинат, който се намира на 120 км от Триполи. 

В завода са останали още 8 българи , които отказват да се евакуират.

Досега със самолети на румънските военновъздушни сили до Букурещ от Либия са превозени 33 българи.

Междувременно рускоезичната служба на Радио Свобода съобщи, че самолет на украинското министерство на отбраната евакуира от Либия около 200 души. На борда на самолета има и български граждани.

По информация на агенция Интефакс българите в украинския самолет са трима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още по темата: ЛибияТриполи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
11
 
! Отговори
някой преди 13 години
В допълнение: Понеже подобни новини ужасно ме шокират ще допълня, че гледах много репортажи от завръщащи се чужденци. Е, освен българите, не видях хора от други националности, които да се колебаят дали да напуснат Либия!!!В интерес на истината, от Великобритания направиха големи гафове и завръщащите се основателно недоволстваха и упрекваха правителството - два самолета не успяха да излетят защото единият - в Малта нямал застраховка, а пък друг самолет в Гетуик аварира.
48
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еврейската кръв на Кадафи проговори и зопочна да избива брачедите араби.
47
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Огорчен, че никой не ме цитира се самоцитирам:За мързеливите и неуките Втората световна ще продължава до края на дните им...
46
6
 
8
 
! Отговори
някой преди 13 години
Не мога да изкажа с думи това, което чувствам когато чета подобни новини!!!Първоначално си мисля, че не съм разбрал правилно, после - не разбирам как може да има такива българи, накрая започвам да си мисля, че през турското робство сме били по-свободни, а сега не само че сме роби, но и даже ни харесва да бъдем роби. Не знам как иначе да го осъзная това, че в една държава с мракобесен режим където в момента има гражданска война ще има нормален човек който да не иска да избяга??????
45
3
 
21
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Старите хора постоянно преувеличават. Но знаеш ли, не знам що е война, знам обаче, че всеки път, когато излеза на навън заведенията за пълни, паркирани са хубави коли, почти всяко лапе е с модерен и нов телефон. Почти всички семейства имат жилище (вярно често наследтвено, но имат покрив), имат покъщнина и т.н. Българите не знаем що е глад и беизходица (има изключение, не го отричам),все пак границите са отворени, ако на някой наистина живота е толкова тежък, може съвсем спокойно да търси другаде
44
4
 
8
 
! Отговори
До35 преди 13 години
Кви смесени бракове бе! зоофилията е престъпление и се наказва от закона.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
25,PIINI SI MALKO VODIZA.
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до *** 43Ако четеше повечко, щеше да знаеш какво пише в хартата за правата на човека и нямаше да ставаш за смях с ръсенето подобни тъпотии
41
5
 
4
 
! Отговори
аа...аман преди 13 години
Какво значи свещенно право бе ахмак...на държавата и струва след това милиони евро разходи за освобождаването им.
40
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За мързеливите и неуките Втората световна ще продължава до края на дните им...Лао Цзе
39
13
 
6
 
! Отговори
До 1234 преди 13 години
А ти знаеш ли що е война?Аз мога да не знам какво е война но дядо ми е ужаствал във Втората Световна Война и той ми е казвал "сега сме по-зле от тогава". Почвам да си мисля че беше прав.
38
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо бе *** не зачитате свещеното право на всеки човек да живее и работи където иска??!!??!!??!!
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ako nemogat da si iztegliat parite ot bankite ...bez pari v Balgaria shte sa jivi umriali.Tova da ne sa evreite v Izrael da davat pomosht na svoite repatrianti evrei. Tova e Balgaria strana na zavista i omrazata.
36
7
 
14
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Като България е война, като трудно се оцелява, защо седите тук, някаква страст към военните действия ще да е сигурно...За щастие мрънкалниците, които обитават форумите и дрънкат простотиите си, не знаят що е то война и що е то "борба за оцеляване", но това не им пречи да да се правят на жертви.
35
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми що да ходят от трън та на глог
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ima balgari sas smeseni brakove. Tam imat deca semeistva i zaemat po visoki postove v slujba. Pri tiah e nai trudno da naucnat kato znaiat glada v Balgaria shte e mnogo po goliam
33
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пичове, отдавна я няма желязната завеса. Всеки, който мисли, че в Либия е по-добре от тук, да хваща първия самолет за там, вместо да мрънка по форумите. Никой никого не спира да ходи където намери за добре. Защо не тръгвате, да ви кажа ли? Знаете, че и там трябва да се бачка. Не може да чакаш само отстрани с черпака.
32
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЧЕ ЗА КАКВО ДА ИДВАТ ТУКА? ТО ТУКА И БЕЗ ВОЙНА СИ Е ВОЙНА.САМО ЧЕ ТУКА Е ЕЖЕДНЕВНА ВОЙНА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ.ТАМ МОЖЕ ДА ИМА ВИЙНА ЗА МЕСЕЦ,ТУКА Е ОТ 22 ГОДИНИ
31
6
 
15
 
! Отговори
до 26 преди 13 години
26, ти написа:"Чакайте малко бе, хората може да имат милион причини да искат да останат там- например жена , с която живееш и която е либиика, така ли бихте оставили с лесна ръка всичко ?"Явно, не си бил там!... Някъде около 1986 един българин беше намерен окървавен пред дома, където живееше в Триполи..( много жестока работа около гениталиите му)..Разбра се, че имал любов с либийка..Нравите там са ужасни.
30
8
 
8
 
! Отговори
До 27 преди 13 години
Не бе в България всичко е добре. Ти в кой свят живееш.Държавата не била ***. Я прогледни малко.