Средният размер на подкупа в Русия се е утроил

Това твърди генерал от руската милиция
Обновена: 1 мар 2011 10:54 | 1 мар 2011 10:53,
2
Средният размер на подкупа в Русия се е утроил
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През миналата година в Русия са започнали 8000 наказателни дела за корупция, а средният размер на подкупа се е увеличил трикратно и е надхвърлил 60 хиляди рубли (ок. 1500 евро). Това заявява заместник-началникът на отдела за икономическа сигурност към руското МВР Александър Назаров в публикувано днес интервю за"Росийская газета".

По думите на милиционерския генерал ако преди година средният размер на подкупа е възлизал на около 23 хиляди рубли, сега тази сума е над 61 хиляди. Възбудените наказателните дела за подкупи са били 8000, докато всички престъпления срещу държавната власт, интересите на държавните служби и службите в органите за местно самоуправление са над 37 хиляди на брой.

Назаров посочва също, че случаите на корупция в големи размери са се увеличили през годината с 30 на сто. Той обяснява, че нарастването на размера на подкупите се дължи до голяма степен на това, че държавата е активирала антикорупционни мерки.

"Корупцията е реално опасно занимание и чиновниците не искат да рискуват на дребно", посочва висшият милиционер. По думите му през 2010 г. към наказателна отговорност са привлечени четирима действащи и бивши заместник-губернатори (на Амурската, Волгоградската, Курганската и Брянската област), 10 действащи и бивши регионални министри и техни заместници, един депутат и четирима помощник-депутати от Държавната дума, длъжностни лица от федерални органи на властта, федерални учреждения и редица други високопоставени чиновници.

 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: милицияподкупРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
Сиганин преди 13 години
Инфлация Боевой, инфлация.
1
7
 
4
 
! Отговори
Боевой преди 13 години
Това е долна и *** инсинуация, гнусна империалистическа лъжа, измислена с цел да очерни светлия образ на Медопутя и на матушка всемогущая и малко голодная.