САЩ изпращат войници за радиационна защита в Япония

Подразделението няма да участва в стабилизиране на реакторите на "Фукушима-1"
Обновена: 31 мар 2011 10:25 | 31 мар 2011 10:25, Елка Василева
8
САЩ изпращат войници за радиационна защита в Япония
Снимка: Reuters

САЩ изпращат в Япония подразделение на морската пехота за радиационна, химическа и биологична защита за оказване на помощ при ликвидиране на последиците от аварията в АЕЦ „Фукушима-1“, съобщи телевизия Ей Би Си, като се позова на анонимен източник от Пентагона.

150 американски войници, специализирани в обеззаразяване на персонала и мониторинг на нивото на радиоактивно замърсяване, заминават за Япония в петък, съобщи телевизията.

Представители на Пентагона подчертаха, че подразделението няма да има задача да участва в мероприятията за стабилизиране на реакторите на АЕЦ-а.

САЩ и досега оказваха помощ на Япония при ликвидиране последиците от аварията в АЕЦ, пише РИА Новости. 34-ма специалисти от американското министерство на енергетиката заминаха за Япония, за да организират работата на системата за мониторинг на радиоактивното замърсяване. Кораби от Седми американски флот с 2,3 милиона литра прясна вода на борда си помагаха в охлаждането на реакторите и басейните с отработено ядрено гориво във „Фукушима-1“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: САЩтрусът в Япония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРЕИ КАКВА ЛИ ПОМОЩ ЩЕ ОКАЖАТ,СИГУРНО СЕКРЕТНА ЩЕ ДА Е.ПУ ДАНО ТЕЗИ АМЕРИКАНСКИ ВАНДАЛИ ДА СВЕТНАТ И ДА ИЗГОРАТ.
2
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
толкова много японци - по една лъжица пръст да бяха хвърлили,да бяха я затрупали тази централа. защо си чакаха правителството,и то е като всяко друго,само за пари мисли. сега ще изтровят целия свят с тази радиация.
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
sega amerikancite 6te iskat da svalqt pravitelstvoto i da zavladeqt qponiq!...Moje da nqmat neft,ama imat oriz!