Видях много ранени, всички бяха в шок!

Версиите на очевидците за взрива в Минск се разминават
Обновена: 12 апр 2011 14:52 | 12 апр 2011 09:39, Елка Василева
9
Видях много ранени, всички бяха в шок!
Снимка: Reuters

Очевидци на взрива в метрото в Минск разказват, че на метростанцията, където стана експлозията, е настъпила паника. Първоначално никой не можел да разбере какво се случва, а след това от метрото започнали да излизат окървавени хора с разкъсани дрехи и покрити със сажди лица.

"Жените плачеха и крещяха, а мъжете, тези, които не бяха ранени, започнаха да се връщат в метрото, за да помогнат на останалите да излязат. Миришеше на изгоряло дори на улицата. Видях много ранени. Всички бяха в шок", разказа жителката на Минск Юлия Кузменко за „Комерсант“.

В момента на взрива тя излизала от метрото и чула само силен гръм, а след това видяла как излизат ранени.

Друг очевидец – Игор, който бил непосредствено на метростанцията, когато избухнала бомбата, също казва, че видял много окървавени хора. Той самият по думите му изнесъл от метрото шестима млади души.

Друг свидетел на случилото се – Михаил Василиев, разказа, че при взрива се срутил таванът на станцията и отломките затиснали много хора, пише „Комсомолская правда“.

"Отдолу, от метростанцията идваше дим, миришеше на изгоряла пластмаса. Имаше коли на Бърза помощ, в които качваха ранените. Покрай мен пренесоха жена с откъснати крака. Хората ридаеха", пише „Московский комсомолец“.

Студентът Макс Лев в момента на взрива е бил близо до метростанцията. Той казва, че екипите на Бърза помощ и пожарната пристигнали много бързо.

По думите му след първоначалния шок хората от тълпата от метростанцията започнаха да изказват версии за случилото се.

„Основните се оказаха две: това е или дело на беларуските власти, които се стремят да отвлекат вниманието на гражданите от икономическите и останалите проблеми, или това е извършила опозицията, за да разклати властта“, казва студентът.

До вторник сутринта официално е потвърдена смъртта на 12 души, пише NEWSru. В пресата обаче отбелязват, че разказите на очевидците се разминават с изявленията на властите, така че не е изключено загиналите да са повече.

В социалните мрежи се появи информация, че само в моргата в болницата на Бърза помощ в града е имало около 30 трупа, пише Газета.Ru.

Освен това се изказват и съмнения, че взривът е бил само един. На такива мисли навежда фактът, че версиите на свидетелите силно се разминават. Едните твърдят, че бомбата е избухнала на перона на метростанцията, а други – във влака.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: метровзривМинск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
До 7Ти си пълен откачалник, който заслужава да е на мястото на онези хора! Как може да си толкова отвратителен и да правиш коментари върху чуждото нещастие.
8
5
 
6
 
! Отговори
не анонимен преди 13 години
само в цру могат да измислят такъв сценарий няма друга служба в света която би го направила -те си осиновиха и отгледаха осама и всичките диктатори .но господ гледа
7
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо търсите конспирация, може просто някой да е действал според религията си. Особено ако е бил напращял за секс и нали знаете - колкото човека избие, толкова девици щели да го чакат нейде си.
6
3
 
7
 
! Отговори
До Леле преди 13 години
Белорусия не е Америка да си трепят собствения народ, както го направиха ЦРУ! Вижте новините по СNN и ще ви стане ясно че на мушка е дйстващата власт. И явно външни сили са решили да донесат "демокрация" и "човешки права" на и без това нещастните хора. Тук ясно се виждат следите на американските и европейските спец служби а също и на службите с "библейски" произход. В момента Беларус води преговори с Русия за встъпването в съюз подобен на ЕС където се очаква да обединят своите икономически пространства Русия, Украина, Белорусия, Киргизия, Казахстан и др. А това е огромен пазар за "демократичните" хора и не искат да го загубят та трябва да свалят от власт Лукашенко и да си правят каквото си поискат както в Бг например. Другата причина е че мн. белоруски офицери консултират на място Кадафи за тактиката на военните действия а това е професионална помощ с която Кадафито може и да победи, а тогава еврейските демократи ще останат без нефт. Третата причина е че ако в Белорусия има про американско правителство, то като нищо американците ще поставят своя военна база там и ще се опитват да командват руснаците. Т.е. шах и мат за Русия. Така че няма никакво съмнение че този инцидент е планиран и изпълнен от западните спец. служби. Желая на белоруския народ мъжество и търпение, мн.скоро всички тея "демократични" убийци ще пълзят в собствената си кръв!
5
4
 
3
 
! Отговори
Разобличителя преди 13 години
Според мен, това гнусно кърваво деяние е дело на чуждестранни сили, които искаха смяна на управлението в Беларус,но не успяха да го постигнат на проведените избори в страната.Разобличителя
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗАЩО СЕ РАЖДАТ УБИЙЦИ , НЯМАМ ОБЕСНЕНИЕ , ТОЗИ КОЙТО ГО Е ИЗВЪРШИЛ ДА ГОРИ В АДА
3
1
 
33
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Знам, че и тук всекидневно ставаме свидетели на престъпления, които не ни се побират в главите, като спирането на лекарствата на онкоболните и умиране от глад на българските пенсионери и инвалиди, ама умишленно да сложиш това адско нещо в метрото,осъзнавайки, че ще загинат старци,деца, бременни жени, които нямат нищо общо нито с политиката,нито с големите пари, заради които е цялата дандания- не знам какъв "човек" трябва да си!Дано горят в ада всичките ***, ламтящи за пари и кървава власт!
2
1
 
29
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 13 години
Всеки един атантат има политически характер - независимо това дали са чеченци, дагестанци, руси, беларуси, араби или българи - винаги се цели промяна на политическото статукво! Но това никога не става, само умират невинни хора! Лека им пръст на загиналите, бързо одравяване на ранените и сила на ума и характера на осакатените за цял живот хора, те ще имат най-голяма нужда от помощ!
1
5
 
22
 
! Отговори
Леле преди 13 години
И двете версии са за политическа манипулация. Ужас! Не мога да си представя ,някой де избива собстевния си народ за да се задържи в политиката.Може би само американците на 11 септември ,но за това няма доказателства.