МВФ одобри 26 млрд. евро заем за Португалия

6 милиарда ще бъдат преведени на страната незабавно
21 май 2011 10:01,
19
МВФ одобри 26 млрд. евро заем за Португалия
Снимка: Reuters

Международният валутен фонд одобри заем в размер на 26  милиарда евро за Португалия и заяви, че незабавно ще преведе  транш от 6,1 милиарда евро от сумата, за да успокои опасенията  на инвеститорите относно дълговете на членката на еврозоната,  предаде Ройтерс. 

 
МВФ заяви в съобщение, че общото финансиране на  Португалия през 2011 г. ще включва около 12,6 милиарда евро от  МВФ и други 25,2 милиарда евро от Европейския съюз.
 
Средствата  са част от спасителен пакет на стойност 78 милиарда евро, които  ще бъдат отпуснати от ЕС и МВФ.
 
ЕС осигурява две трети от  сумата, а МВФ - една трета.  
 
"Финансовият пакет има за цел да позволи на Португалия да си поеме въздух от финансирането от международните пазари,  докато предприеме необходимите стъпки, за да върне икономиката  си в релсите", се посочва в съобщението на МВФ. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: МВФПортугалиязаем
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Заем...пък кой и дали ще го връща...
18
0
 
0
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
до 17 Много си прав приятелю , много си прав !!! САЩ са с рекорден дълг в момента и то благодарение на Китай !!! Ама кой да те разбере ....
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
САЩ били заробили португалците...заробени са ви главите от простотия и невежество. По-добре Португалия да беше фалирала, така ли? Ама не, чакайте, 2/3 от заема идва от ЕС. Значи ние заробваме португалците!Подхвърлям ви един факт: 3 трилиона от 13-трилионния външен дълг на САЩ се държи от Китай. Айде почвайте сега да коментирате, че Китай са заробили САЩ. Ама те щом са заробили САЩ, значи са заробили и Португалия, нали???Най-мразя бълграски *** да се правят на умни
16
0
 
10
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Не знам дали сте наясно със заплатите в Португалия и Испания , но вече рядко се взимат над 1000 евро , при безработица за двете страни 20 и 25% .В Испания вече 6 дена младите са на улиците и стачкуват без да спят и да пият масово в 40 града , нашите младежи сега са по балове , пияни , голи , по улици , ресторанти , масови побоища , катастрофи , чалга !!! Ето това ли ще ни управлява след 15 години, хора без ценности, собствено мислене, и алкохолно зависими ? Поне тук изразяват мнение и се борят !
15
3
 
8
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
хаха ти луд ли си ве Португалия била по зле от България хахаха
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Португалците теглят огромни заеми, а вие за 5 милиарда за АЕЦ Белене се дърпате... И то поне ще е нещо, което с огромна вероятност ще е рентабилно.
13
2
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
Долните американци заробват горките португалци ама те може ми си мислят ,че са им спасението , накъде отива света ? Ослепяха ли хората или оглупяха .. американската наглост обаче отива към своя край те самите имат много парички да връщат на сериозни страни като Китай например и не само ... искам да видя как гори пентагона и тогава ще съм щастлив
12
3
 
2
 
! Отговори
do 10 преди 13 години
Не са баш 8 милиона, а към 12. И то си е факт- Португалия е една *** държава, рай за простите български бачкатори, които се радват на 1000-1500 евро смешна заплата. Аз също бях наскоро там и съм погнусен от тази страна.
11
1
 
8
 
! Отговори
Водния преди 13 години
Гладен стой но кредит не тегли !
10
6
 
5
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Португалия е в момента дори по зле от България , бях на почивка там и много , много , много се разочаровах . Не знам какво ще им помогне заема , но и те като България са 8 млн. човечета , как ще ги връщат тия 26 млрд . и те не знаят още !!! Заплатата в момента е около 500 евро , в Испания 800 - 1000 за некфалифициран персонал , при ипотека от 1200 евро на месец за 35 години ...
9
0
 
6
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Със кредитите стана голямата криза! ;)
8
0
 
14
 
! Отговори
Безпартиен преди 13 години
Целта на финансовата система в Европа е , ипотечна зависимост на населението, неизгодни кредити , бързо и сигурно забогатяване на банките !!! В България хубавото е ,че голяма част от населението има жилище и опитите на властите да ипотекират населението ,малко или много не успя , строителните предприемачи видяха средния пръст и сега чакат по добри времена за продажби на натрупани безмислени имоти !!! Купувайте само ако сте крайно належащи , за инвестиране в имоти сме далеч от истината !!!
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе писна ми необразовани *** да се изказват в тоя сайт и да се правят на умни. No1 има ли сам представа за какво говори? На какво основание пише такива безмислици? Пак ли другите са ти виновни, *** необразован българино? Стига си мрънкал, ами се хвани с нещо.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще могат ли да дадат заеми на всички страни членки защото ние ревем за заем?колко години още ще изкара ес преди да се разпадне окончателно?и какво ще правим ние след това като нямаме никаква икономика?
5
3
 
9
 
! Отговори
шефа преди 13 години
Ето така ще се оправи свете, със заеми!!! :)Теглете кредити, българи, бъдещето е в кредитите, не случайно Днес.бг непрестанно рекламира банки :)
4
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 13 години
Аха, и три поколения сигурно няма да им стигнат...
3
1
 
9
 
! Отговори
aa преди 13 години
Сещате се ,че винаги ще си останем бедни!!!!!!!!!!
2
1
 
11
 
! Отговори
.... преди 13 години
Сещате се тия заеми колко години ще се изплащат, нали?
1
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Икономическите убийци (Американското правителство в сянка) съсипват дадена държава, лишават я от възможността да се справя сама със социално-икономическите си въпроси, и като клекне на колене после и дават заем, за да я заробят. Старата песен на нов глас.