Противници на атомната енергия - на Бранденбургската врата

Активисти на “Грийнпийс” разгърнаха 18-метров плакат
Обновена: 29 май 2011 22:36 | 29 май 2011 22:32, Елка Василева
4
Противници на атомната енергия - на Бранденбургската врата
Снимка: Reuters

Десетки природозащитници се покатериха на Бранденбургската врата - един от символите на германската столица, настоявайки страната им бързо да се откаже от ядрената енергетика, предаде Асошиейтед прес.

Активистите на "Грийнпийс" в неделя разгънаха от върха на монумента 18-метров плакат, чието послание бе "Всеки ден с атомна енергия е в повече".

В събота хиляди хора в цяла Германия протестираха, призовавайки за отказ от атомната енергетика.

Атомната криза в Япония стимулира противниците на атомните централи в Германия, които отдавна се борят за каузата си, припомня АП.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
НКД преди 13 години
Атомната енергия е бъдещето. Невъзмогжно е да се повтори японското бедствие.Там реактора е по-стар и от чернобилския и все пак издържа,колко хора умряха - бройката ще е около 20 /говорим за радияцията/....тая радиофобия е глупава,ненаучна,маниакална и вредна...надявам се никой друг освен тъпите немци да не се отказва от аец
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до долните прасета има алтернативи
2
1
 
4
 
! Отговори
Bo преди 13 години
Интересно каква алтернатива предлагат? Може би въглища? Тези "еко" източници за добиване на енергия са по скоро в пожелателната сфера.
1
1
 
11
 
! Отговори
Един Човек преди 13 години
За момента ядрената енергетика е най-успешния метод за задоволяване на нуждата от елетроенергия. Алтернативните източници не биха могли да доставят нужните мощности на индустриална държава като Германия. Доставянето на енергия от ТЕЦ води до много по сериозно замърсяване и изразходване на ресурси.Винаги съм подкрепял идеята за екологично чисти храни,енергия... но хайде да бъдем реалисти!!!