Американски безпилотен самолет падна върху АЕЦ "Фукушима-1"

Не са били забелязани огън и дим след катастрофата
Обновена: 24 юни 2011 13:11 | 24 юни 2011 13:11, Елка Василева
12
Американски безпилотен самолет падна върху АЕЦ "Фукушима-1"
Снимка: Reuters

Безпилотен летателен апарат "Т-Хоук", използван за измерване на радиацията над японската АЕЦ "Фукушима-1", при полет неочаквано е паднал върху сградата на втория реактор на станцията, предаде ИТАР-ТАСС.

Според разпространено днес съобщение на компанията оператор на електроцентралата "Токио илектрик пауър" след катастрофата не са били забелязани огън и дим. Засега няма сведения за повреди по покрива на сградата на блок 2.

Произведеният в САЩ самолет "Т-Хоук" бе предоставен на японските партньори и от април извършва измервания на радиационния фон и прави снимки.

Машината, която се използва от САЩ в разузнавателни операции в Ирак и други страни, има система за вертикално издигане и може да застава неподвижно над обекти на земята, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално.......Янки дудъл......
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако е този T-Хоук, за който си мисля, той е с тегло осем и половина килограма и е нещо като летяща тенджера. :D Няма опасност за реактора.
10
1
 
6
 
! Отговори
me преди 12 години
Странно защо никой не се сеща за най-очевидната причина за падане на уред с електроника над АЕЦ. Дано разбира се да не е това, а просто машинката да се е развалила. Все пак не е правена, за да работи в среда с по-висок радиоактивен фон. А тя да увреди АЕЦ-а - не мисля. Би трябвало да е доста малка.
9
3
 
10
 
! Отговори
преди 12 години
Качествена хАмериканска техника!!!
8
4
 
4
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
Пак е работа на талибаните, да знаете...
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе това е толкова малка машина, абсурд да навреди на цялостта на сградата...
6
2
 
2
 
! Отговори
такива статии пишете преди 12 години
Отличаващ се с един непрекъснат поле, на Vertex 4 е свободно стоящи десетт засилено с две врати за лесно влизане и две vestibules за съоръжения за съхранение и допълнителна защита време. Extra large zippers make opening and closing the doors and vestibules a breeze. Изключително голям ципове направи отваряне и затваряне на врати и vestibules бриз. The Vertex 4 frame is made with strong and lightweight aircraft alloy aluminum poles and assembly is easy with tent clips that snap into place over the poles. В Vertex 4 Рамката е направена със силни и леки самолети полюси алуминиеви сплави и монтаж е лесно с палатка клипове, които щракнат на място над полюсите. The poles are all shock-corded together as one continuous system. Полюсите са всички удари с кабел заедно като една непрекъсната система. The top of the tent has a spreader section for increased head room and with factory sealed fly and floor seams, you're sure to stay dry in rainy weather. В горната част на палатката има раздел за разпръскване за увеличаване на главата стая и с фабрично запечатан летят и шевове етаж, вие със сигурност ще останете сухи в дъждовно време. The polyester fly and floor are urethane coated and also have factory sealed seams for maximum weatherproofness. В полиестер летят и етаж са уретанова покритие и също имат фабрично запечатан шевове за максимална weatherproofness. The fly buckles to the tent, offering a secure attachment and the mesh roof vents increase ventilation and improves star gazing. Мухата катарами на палатка, предлага охраняем закрепване и мрежа покрива отвори вентилация увеличение и подобрява звезда гледаше.
5
5
 
6
 
! Отговори
787 преди 12 години
USA pravqt vsichko za da zatriqt qponskata naciq
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а също така и горкия самолет...
3
2
 
19
 
! Отговори
ей преди 12 години
и самолета не е издържал на радиацията.....
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
gorkia reaktor.
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не му стига на магарето крастата, ами го нападнаха и конските мухи!