Ето ти телевизор и мотоциклет, но няма да раждаш!

В Индия започна странна кампания срещу пренаселването
1 юли 2011 18:55,
64
Ето ти телевизор и мотоциклет, но няма да раждаш!
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Жителите на най-големият индийски щат Раджастан ще получат възнаграждения ако доброволно се подложат на стерилизация, съобщи АФП.

От днес там официално започва кампания за борба с пренаселването.

В рамките й всички индийци, преминали през стерилизация до 30 септември 2011 г. ще участват в специална лотария. Призът в нея е Tata Nano, призната за най-евтиният в света автомобил.

Другите награди са мотоциклети, телевизори и кухненски роботи. По предварителни изсчисления в кампанията ще вземат участие около шест хиляди души.

През 70-те години на миналия век в Индия мъжете, които имат две ил иповече деца задължително се подлагали на вазектомия. Тази мярка имаше задължителен характер и понесе много критики, след което бе прекратена.

По данни на ООН коефициентът на раждаемост в Индия е 2,588 раждания на една жена. Независимо от факта, че от 1990 г. насам показателят е намалял почти двойно, експертите смятат, че към 2030 г. Индия ще изпревари Китай по брой жители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: раждаемостИндия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
0
 
! Отговори
zzz преди 12 години
Айде, почва се :))))))
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много отдавна требваше да се направи тая стерилизация и сте ного смешни като говорите за 4овешки права как да защитаваме *** та те не си знаят имената на децата не знаят кога са родени даже са като ку4етата раждат се иако загуби следата малкото дори да се варне при маика си тя не го препознава строг контрол кастрация над две друг а4ин няма
58
0
 
5
 
! Отговори
за 53 преди 12 години
а нашите *** понеже могат да си го позволят имат по десетина....
57
1
 
3
 
! Отговори
чичко Адолф преди 12 години
Аз бях измислил всичко,ама съюзниците ми бяха лабави...
56
1
 
38
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Ние нека помислим, как да решим въпроса с нашите индийци (***).
55
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само преди часове гледах документален филм за Индия.Интересното беше,че западният журналист си поръча услуга,която е душевен оргазъм т.е. наема жена за интелектуален разговор от който да изпита удоволствие.Избраната от него жена се казваше Жасмин и специалността и беше разговори на тема Индия. Жената се оказа мъж,за изненада и на журналиста,но в разговора който проведоха даде инфото,че Индия годишно нараства с 20 милиона.
54
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
незнам откъде си взимате данните, но коефициентът на раждаемост в индия е много по-страшен. В един от най-брутално селските щати, той е над 7 деца на жена. В моменат раждаемостта в Китай се ограничава по всякакъв начин и е 12 деца на 1000 души (което например е с 10% по-ниско от най-ниската в историята раждаемост регистрирана в САЩ ), а в Индия е 21 на 1000. Индия е 1,3 млрд, а Китай 1,4 млрд в момента - сами си направете сметка. Прогнозите са Индия да надмине Китай до 6-7г, а не до 2030.
53
1
 
6
 
! Отговори
жени преди 12 години
Когато стигнем десетина млрд., може и да се постреснем!
52
1
 
31
 
! Отговори
Индия преди 12 години
Прави чест на правителствата на Китай и Индия затова , че се стремят да ограничават раждаемостта , за да се избегне пренаселение , което ще докара неминуемо сблъсъци и конфликти в бъдеще. В Южна Америка и САЩ също се води политика на ограничаване на раждаемостта , но само за тези , които не могат да осигурят на децата и бъдещите си деца отглеждане в нормални битови условия , образование и добро възпитание , защото нямат необходимия осигурителен доход и не полагат обществено полезен труд
51
4
 
10
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
Сещам се за един американец го питам имаш ли някакви братя и сестри. А той ми вика,Имам 10.Как така 10, не са ли много? I have 1 brother, 2 step sisters, 3 half brothers, 2 step brothers...Wow, wow I got it!
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 8 е много прав/а. Хората не могат да го допуснат, но е факт. Малко са тези, с будното съзнание, повечето са промити мозъци.
49
5
 
42
 
! Отговори
преди 12 години
"Поради нарушение на правилата на сайта нямате право да публикувате коментари."========================================================ДГД, *** долни, знаете ли колко ПРОКСИ има?!?И сега мнението ми по темата, макар че пак ще го изтрият:То индиец и *** си е едно и също!!!
48
4
 
27
 
! Отговори
чичо за 45 преди 12 години
Поведението на човека, определя неговата красота. Един духовно облагороден човек, като го погледнеш и ти е драго. виждал съм африканци (***), които са духовно красиви и това сеотразява на лицата, поведението им и ти е приятно да общуваш с такъв човек. А има и красиви по рождение хора, като се принизят до животни и зверове и стават грозни и не ти се иска да ги погледнеш даже. Има много красиви индуси (***), а има и много грозни - според поведението на човека е и то във всеки момент.
47
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Статията е провокативна с цел да плюем по ***.Индия няма нищо общо с Бг нито като манталитет, нито като местоположение. Сами да си решават проблемите. В Индия има двете крайности - елит живеещ в злато и много хора в средновековието.За нашите проблеми - социални помощи за деца само на жени с високо образование. За средно - 2 деца, за висшо - 3 деца. За останалите - социалните работници да започнат най-сетне да си вършат работата, за която вземат не малки заплати. Тежки обвинения и затвор за родители оставили безпризорни деца, на деца не посещаващи училище и на просещи малки.
46
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
при *** трябва по същия начин
45
3
 
1
 
! Отговори
tc преди 12 години
До 41 ей образования чакай малко.... нямаш право да говориш така като не знаеш ...
44
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо повечето от най-многобройните народи са толкова грозни и мизерни хора. Защо Индия не се пренасели от скандинавци?
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 41В САЩ имат по 4-5 деца белите и по 10 черните. Примера не е уместен.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!
41
1
 
7
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Големи капацитети пишат тук а то е много просто....катастрофи,епидемии,земетресения.....иначе ще се ''скачваме'' по двама и така ще си живеем за да има място за всички....