Трагедия във Волга. Потъна моторният кораб "Булгария"

До момента има една жертва, спасени са 169 души
Обновена: 18 юли 2011 12:20 | 10 юли 2011 16:31,
181
Трагедия във Волга. Потъна моторният кораб "Булгария"
Спасителната операция продължава и в момента. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Един човек се е удавил, 169 са спасени, а съдбата на трима е неизвестна, след потъването на моторния кораб "Булгария" в река Волга в Татарстан, съобщи ИТАР-ТАСС.

На кораба, който плавал от град Болгар за Казан, са пътували 173-ма души. Той претърпял повреда и потънал при село Сюкеево, Камско-Устински район, на дълбочина 20 метра и на 3 км от брега.

167-те пасажери са били спасени от минаващия наблизо кораб "Арабела", както и от други малки плавателни съдове. уточнява ИТАР-ТАСС.

"Булгария", построен в Чехия, е притежание на местна туристическа компания. Той е двупалубен и е предназначен за 140 пътници.

Спасителната операция продължава и в момента.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още по темата: Волгататарстан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
толкова злоба...няма.
147
0
 
0
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
Периодично си обещавам, че вече няма да чета коментарите на новините в Днес.бг, АБВ.бг и други подобни...очевидно не го спазвам. Няма да коментирам случилото се, няма да коментирам името на кораба, няма да коментирам националността, религиозната принадлежност, самоопределянето на пострадалите, сексуалната им ориентация, семействата им, изправността на кораба и т.н. Прочела съм доста коментари на различни събития, на доста езици, от различни хора - мъже и жени, грамотни и не толкова...е...
146
1
 
4
 
! Отговори
До Петьо - евреин преди 12 години
Това,че са приели исляма не значи,че в тях не е останало нищо българсо при положение,че те самите се наричат така.Има българи будисти като Дони и Коцето Калки да не би те да не са българи.Народността е едно,а религията нещо съвсем друго.Трябва нашите политици да възобновят връзките с тези нора,те са наша кръв и не го отричат като някои други,а напротив търсят контакт с нас.Хайде да не бъдем по католици от папата.Така са се стекли историческите събития те са се спасили от изчизване като са приели
145
0
 
2
 
! Отговори
нели преди 12 години
Потъват ви мозъците,България е като птицата Феникс винаги е ставала по силна когато са я нападали.Докато имаме българи като Кристалина Георгиева,Христо Стоичков,Васко Василев и мн.други знайни и незнайни по света България ще я бъде!!!Болг - значи БОГ. НИЕ СМЕ БОГОИЗБРАН НАРОД.ЗАПОМНЕТЕ ТОВА И ПРЕСТАНЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ ПО БЪЛГАРИТЕ.
144
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кораба Булгария е потънал държавата България- и тя е тръгнала да потъва
143
0
 
2
 
! Отговори
Игорь преди 12 години
Сейчас сообщили - 50 погибших, судьба 100 - не известна, но есть спасшиеся Трагедия! А сегодня упал на воду самолет АН-24, 7 погибших :( Завтра в России - траур по жертвам!
142
1
 
2
 
! Отговори
Игорь преди 12 години
Зачем ирония? уже признано, что погибло 50 человек! :( И судьба еще 100 неизвестна, но большая часть их тоже погибла!
141
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо не разбирам. Те волжко-камските българи ако са се отдалечили от корените си с приемането на исляма, то ние с приемането на християнството да не сме се приближили? Исторически факт - Кубрат е християни, Тервел също. Аспарух е син на единият и баща на другият - най-вероятно и той е християнин. Но това не значи, че народът е бил от тая религия. След покръстването на Б-я толкова земи се откъсват от нея, че и при Симеан страната е мн. по-малка от това което е заварил Борис. Национална катастрофа
140
9
 
0
 
! Отговори
до този под мен преди 12 години
Кан Кубрат да е бил християнин, ти наред ли се бе?
139
2
 
4
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
за 10% от тях все още има надежда на свветло бъдеще и то ако се върнат към своите корени спомнят кои са техните прадеди на истина и се откажат от тази лъжлива дяволска религия наречена ислам. Бог да помогне на нашите братя и да им даде разум.
138
4
 
1
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
това е лъжа но в ислама да се лъже е нормално явление. погледнете историята аспаруховите Българи прекращават дипломатическите и роднинските си отношения с волжските българи тогава когате те приемат ислам. и погледнете на техните имена няма нито едно Българско име имената им са мехмет,амир,ахмет,расул,ибрагим,саладин и т.н. нищо Българско в тези хора нее останало. НО И ЛОГИЧНОТО ЗАВЪРШВАНЕ НА ТАЗИ ИСТОРИЯ Е ЧЕ НАРОД БЕЗ ИСТОРИЯ НЯМА БЪДЕЩЕ.
137
3
 
2
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 12 години
разликата между волжските българи и дунавските Българи е такава че волжските са приели ислам и по този начин са се отрекли от своите корени и култура. има малко хора които имат истоическо съзнание но в процентно съотношение те не са повече от десет процента. основната част от населението не иска да се нарича Българи и не признава че България е била създадена от християнин КАН КЪУБРАТ.
136
0
 
3
 
! Отговори
az be преди 12 години
Това, че на кораба е имало 175 човека а е за 140 пасажера не означава ,че е бил претоварен! Все пак има и екипаж!
135
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина откаде нашите журналисти черпят сведения? Току-що съобщиха, че са спасени 79 души, намиращи се в казанското пристанище и един в някаква болница. На корабът е имало над 180 пасажера. Параходът е правен през 1955-та година, а вълните са били 1.5 метра. Бил е и претоварен. Това изяснява причините. А за бг журналистиката нямам думи. Една новина трябва да се провери от няколко източника преди да се напише.
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аааа, те са 103 чонека, а нашите са написали 3. Ношенска работа
133
0
 
9
 
! Отговори
аз съм 156 преди 12 години
Надписат на руската ТН стои вече с часове.До 154Общото е че това са наши братя по кръв.
132
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По ТВ РОССИЯ 24 постоянно има изписано - "На Волге затонул теплоход. Судьба более 100 человек неизвестна." Ако е така, то това е ужасна трагедия.А в горната статия пише, че съдбата на трима души е неизвестна. Кой ли греши?
131
0
 
7
 
! Отговори
До 154 преди 12 години
България се пише с главна буква бе ***,и с,,я,, накрая
130
9
 
1
 
! Отговори
maiorski преди 12 години
извинете но освен че името на кораба има несто подобно с българия ....какво общо с нас има тази трагедия ...на ден се случват подобни неща на поне 10 места ...но никой не казва нищо за тях ...само щот кораба се казва булгариа ли е това съобщение тук ?????колко "*** може да са нащр журналисти"...с подобно заглавие можете да постигнете над 1000 коментари пробвайте се ...
129
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никъде по световните медий не се съобщава за 169 спасени. Над 100 са изчезналите. Аман от ваште глупости.