Гордън Браун разказа за ровенето в личния му живот

Бившият премиер атакува "отвратителни" вестници
Обновена: 12 юли 2011 16:39 | 12 юли 2011 16:39,
4
Гордън Браун разказа за ровенето в личния му живот
Семейство Браун напуска Даунинг стрийт 10. Снимка: архив Reuters

Бившият британски премиер Гордън Браун обвини News International media group на Рупърт Мърдок, че използват престъпници, за да се доберат нелегално с информация за личния му живот, пише Reuters.

Бившият премиер казава, че Sunday Times са имали достъп до негова банкова информация и други лични досиета. Също така е видял данни, събрани от The Guardian, че News International използват престъпници за събирането на лична информация.

„В един момент данъчните ми декларации се изгубиха, беше влизано в медицинските ми данни. Не зная как се е случило всичко това, но зная, че в два от тези примери има категорични доказателства, че News International са участвали в наемането на хора, които да намерят тази информация“, каза Браун в телевизионно интервю за ВВС.

„Зная също така, че хората, с които са работили, са престъпници, доказани престъпници, някои имат в досиетата си актове на насилие, както и измами“.

Браун бил потресен, когато през 2006 г. научил за предстояща публикация на The Sun на News International, че новороденият му син Фрейзър има кистозна фиброза, генетично заболяване, което често води до преждевременна смърт.

По това време The Sun е ръководен от Ребека Брукс – изпълнителен директор на News International, която е британският клон на медийната империя на  News Corp, пише Reuters.

Още по темата
8 юли 2011 17:02
8

Браун разказва, че се разплакал, когато научил за разкритието. „Сина ти да го показват из медиите, със Сара бяхме много разстроени“.

News International обаче да уверени, че Sun е получил информацията по законен начин.

„Отбелязваме си обвиненията, направени по повод материали, свързани с Гордън Браун“, пише компанията в изявление и иска информация, така че да провери случая.
 
Браун казва, че не отправя обвинения за това как е получена информацията, но бил отвратен от наскорошни разкрития на Guardian за Sunday Times и престъпниците.

„Само открих връзката между Sunday Times и както бих ги нарекъл елементи от престъпния ъндърграунд, на които е плащано, като се е знаело, че са престъпници, за да вършат неща, които са най-отвратителните, не само срещу мен, а срещу хора, които са напълно беззащитни“.

Брукс беше редактор на News of the World през 2002 г., когато таблоидът е обвинен, че е проникнал в гласовата поща на изчезнала ученичка, която по-късно е намерена мъртва.

Тя отрича да е направила нещо нередно, а Мърдок я подкрепя. Компанията закри  News of the World след 168-годишна история в опит да потушат разгарящия се скандал около методите, използвани от репортери, които препъват опитите да придобият компанията за платена телевизия BskyB.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Popa преди 12 години
Poshtenska banka veche ni kopira podpisite!!!!Ne vijdam nikoi da se vazprotiviava sreshto tova nedemokratichno reshenie na bankata.....
3
3
 
17
 
! Отговори
Банкеръ преди 12 години
Който държи парите и медиите, може да накара половината свят да произвежда ***, а другата половина да ги яде. Това е, тандемът банкери и медиии могат да направят със света всйчко, което им кефне. Всичко останало е ала-бала.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
о боже горкия.........та нас престъпници ни управляват
1
0
 
6
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
А тук само шоковете няма да закрият, че се финансират от престъпниците!!!