В Ел Ей се готвят за Кармагедон

Ремонтират една от най-натоварените US-магистрали
Обновена: 16 юли 2011 12:13 | 16 юли 2011 12:13,
95
В Ел Ей се готвят за Кармагедон
Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

В Лос Анджелис започна уикендът, наречен от медиите  "Кармагедон" (от англ. car и Армагедон). Oт днес за 53 часа за ремонт е затворен 16-километров участък от една от  най-натоварените американски магистрали - междущатското шосе  405, предаде Асошиейтед прес. 

Целта e реконструкцията на построения преди 50 години мост  Мълхоланд в района на прохода през планините Санта Моника и  разширяване на стеснен участък от пътя, където стават големи  задръствания. Стойността на проекта е 1 милиард долара.

Според статистиката за един юлски уикенд по лосанджелиския  участък на шосе 405 минават половин милион коли.
Опасенията, че затварянето на пътя, ще се превърне в транспортна катастрофа за местните жители, засега явно не са се оправдали. Шофьорите изглежда са се вслушали в предупрежденията  на властите да не използват личните се автомобили тези два почивни дни.

Асошиейтед прес цитира дори мнения, че положението днес е приличало не на ад, а на рай за шофьорите, защото в Ел Ей сякаш нямало движение. 
 

Градските власти се постараха да облекчат максимално положението. Оперативните служби наемаха хотелски стаи за  персонала си, за да не закъснеят служителите им за работа заради евентуални задръствания по обходните маршрути. В метрото и автобусите ще има безплатни маршрути.

Частните компании също се  включиха - авиопревозвачът ДжетБлу пусна специални полети между  летищата, намиращи се в двата края на града. Билетът струва само 4-5 долара, а полетът е половин час. Ресторантите, баровете и  кината предлагат големи намаления за времето, в което се очаква  да има задръствания.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Sega tyka pri mene e 9 i 30 sytrinta nedeliia v 11 chasa 6te govari kmeta na LA po televiziiata i kazaxa che 6te otvoriiiat magistralata do 3 chasa sledobet 14 chasa po rano otkolkoto be6e saob6teno be6e za 5 sytrinta v ponedelnik bytnaxa polovinata na mosta i dve koloni drygata polovina 6te bytat dogodina
88
0
 
1
 
! Отговори
СТАНИШЕВ преди 12 години
- "Ехх да можех и аз тука в БГ да открадна за 53 часа ЕДИН МИЛИАРД ДОЛАРА !!!16 КМ за лек ремонт за 53 часа да обруля 1 милиард долара данакоплатеца !!! "...е ,и аз щях да пусна евтини кебапчета за това време наоколо по капанчетата !!!хахахаха
87
1
 
5
 
! Отговори
S&P до 91 преди 12 години
"достатъчно само да им спреш тока, бензина или да им запушиш магистралите и светът свършва, както когато врътнеш шалтера в птицекомбината."Еее, не сме садисти - достатъчно е да им спрем кредитите и те сами ще почнат да се самоубиват. Даже за Америка стига да й свалим кредитния рейтинг на bbb-... хахаха
86
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците са ***, разбира се! Това е първата нация от бройлери - изкуствено създадена, отглеждана клетъчно, хранена с хормони, витамини и реклами, образована пред телевизора и накарана да живее заради дневната дажба кредит.Проблемът е, че изглежда толкова хубаво отстрани, че куп свободни пилета си поскаха същото. Сега и Европа, и Азия са в кафеза и вече е достатъчно само да им спреш тока, бензина или да им запушиш магистралите и светът свършва, както когато врътнеш шалтера в птицекомбината.
85
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде са всички *** от форума да започнат да ни обясняват колко били *** американците.До 89- Никога няма да ги стигнем! За съжаление!
84
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предупрежденията за предстоящото затваряне на магистралната отсечка са от доста време. Както се вижда, помислено е преди всичко за хората! Кога ще ги стигнем американците?
83
0
 
8
 
! Отговори
онбашията преди 12 години
хаха, полети между двата края на града, яко!!!
82
1
 
1
 
! Отговори
Nevena преди 12 години
za55 chasa ne mogat da slojat konusite po patya,obiknovenno remontite trayat ot 1 do 2 godini,zatova posmali ***.Taka ili inache v Amerika karat po 3-4 chasa da otidat do rabota i da se varnat ot rabota.
81
0
 
2
 
! Отговори
Гошко преди 12 години
Ето един интересен линк. Показно, как се прави ремон на магистрала и мост.latimes/news/local/photography/la-me-mulholland-drive-bridge-slider,0,6855261.htmlstory
80
1
 
7
 
! Отговори
Невен преди 12 години
За 55 часа затварят магистралата и ще я ремонтират заедно с моста - браво - при нас ще бъде успех, ако бачкаторите за това враме успеят да се съберат и да си извадят кирките и лопатите!
79
0
 
16
 
! Отговори
do 70 преди 12 години
Какво ако съм американофил? За да съм патриот, трябва да съм русофил ли?
78
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Печатат пари като луди, ***.Родината на световния тероризъм.
77
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Печатат пари като луди, ***.Родината на световния тероризъм.
76
3
 
13
 
! Отговори
До 77 преди 12 години
''Глей са ко стаа брато.'' Ако можеше да пишеш и на български, можеше и да ти се разбере, какво искаш да кажеш!
75
5
 
5
 
! Отговори
sya BOKO преди 12 години
GLEY KO STAA BRATO ZA 53 4ASA REMONT NA MAGISTRALA I MOST 16km DETO SA NA 50 GODINI, ZASHTO BYGAT HORATA LI PITAT KOMUN4ETATA? Funny A???
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако беше България, търговците щяха да ВДИГНАТ цените, водени от максимата "Ден година храни"...
73
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А знаете ли, че ако САЩ "прибере" всички долари, които са напечатали, нашата хиперинфлация от 96-та все едно е детска игра. Поне 90% от "зелените гущери" нямат покритие нито със стоки, нито с някакви банкови активи. Де факто Америка вече е фалирала. Глътка въздух дава само оръжейната промишленост. Но за да работи старото оръжие трябва да се използва за да бъде подменено с ново. Излиза, че войната крепи САЩ.
72
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам доста *** чакат да се порадват на края на Америка, това явление никак не е ново другарите Ленин, Сталин, Берия, Хрушчов, Брежнев, Андропов, Черненко, Путьов и още хиляди именни и безименни комунисти и чекисти от сто години ни убеждават, че Америка до няколко месеца ще загине, само че всеки път се случва точно обратното, и сега за пореден път ще се случи същото т.е очаквайте очакваното, Русия да се баталяса за пореден път.
71
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето това е държава! Каквото и да се случи веднага се реагира. Ремонтират пътя - хората могат и със самолет да се приберат вкъщи, има и безплатен транспорт. Бизнеса знае, че тези няколко дни ще са слаби и търговците намаляват цените. И така всичко е по-добре. Кажете ми това кога ще се случи в България?!
70
5
 
6
 
! Отговори
до 71 преди 12 години
Пич,споко,че ще ти стане нещо.Жена ти след малко си идва,още някои неща да й покажа....Много добро момиче е...))