Възпоменателна служба в катедралата на Осло за жертвите

В цялата страна знамената са спуснати наполовина
Обновена: 24 юли 2011 13:43 | 24 юли 2011 13:34,
23
Възпоменателна служба в катедралата на Осло за жертвите
Снимка: Reuters

Кралят на Норвегия Харалд Пети и кралица Соня, премиерът Йенс Столтенберг, членове на правителството и политици от всички партии присъстваха днес на служба в градската кадетрала в Осло в памет на жертвите от атентатите в петък.

Ние сме народ в траур, но посред скръбта търсим надежда, каза епископ Оле Кристиан Кварме по време на богослужението, предавано на живо по телевизията.

Катедралата бе препълнена, хора стояха дори отвън, с чадъри под дъжда. Купища цветя бяха струпани пред катедралата, където през цялата нощ идваха хора и палеха свещи.

В цялата страна знамената са спуснати наполовина. Полицията съобщи днес, че броят на загиналите засега остава непроменен – 92-ма, плюс 97 ранени.

Норвежката полиция провежда акция в Осло, свързана с бомбения атентат в петък, заяви представител на полицията пред Ройтерс, потвърждавайки информация във в. "Верденс ганг". Той отказа да съобщи дали са извършени арести.

Според анонимни източници специализираната контратерористична полицейска част Делта участва в операцията. Полицията бе предупредила, че вероятно ще предприеме вторични акции, за да се увери, че няма допълнителни заплахи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
24
 
2
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
svaliam ti shapka za dobroto iskazvane
1
58
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Християнството насажда омраза и трябва да бъде унищожено или заменено с Ислям. Когато Ислямът стане единствената религия в Света, тогава ще има мир.