От днес в Русия вече няма милиционери

Уволнени са 143-ма от 340-те генерали в руското МВР
1 авг 2011 21:37, Елка Василева
46
От днес в Русия вече няма милиционери
Снимка: Reuters

От 1 август в Русия вече официално няма да има милиция.

Днес приключва преатестирането, при което всички милиционери трябваше да се преквалифицират като полицаи или да бъдат уволнени, съобщи Би Би Си.

На 29 юли президентът Дмитрий Медведев заяви на съвещание за реформата във вътрешното министерство, че от ведомството вече са уволнени 183 000 души, а в близко бъдеще щатът ще бъде съкратен с още 48 000. Предстои целият личен състав на системата да бъде намален с 22 на сто, се казва в информацията.

От 1 март, когато влезе в сила новият закон за полицията, са уволнени 143-ма от 340-те генерали в министерството на вътрешните работи. Това съобщи Сергей Наришкин, шеф на президентската администрация и на специалната комисия за преатестиране на висшите служители от ведомството.

"На 21 юли вътрешният министър Рашид Нургалиев публично се изуми колко са корумпирани генералите, минавали през президентската комисия", отбелязва Би Би Си.
Министърът изразил учудване как офицерите могат да притежават големи недвижими имоти, включително в чужбина, "лесно да се занимават" с бизнес, заемайки отговорни длъжности, да бъдат "съучредители на едно място, арендатори - на друго . . .". "На какво ли не се нагледах в тази комисия", оплакал се той.

Според Наришкин обаче само 21 генерали не преминали преатестирането, и то повечето "не във връзка с компрометиращи обстоятелства". Останалите подали оставка поради навършена възраст или по собствено желание.

Три дни преди края на преатестирането президентът Медведев подписа поредния голям пакет от укази за уволнения и назначения във вътрешното министерство на Русия, включително начело на управленията в някои субекти на федерацията.

Би Би Си припомня смяната на трима заместници на Рашид Нургалиев и идването на двама нови - реформа, която доста поразтърси ръководството на федералното министерство.

Тази година бяха сменени и регионални шефове на полицията в 36 субекти на федерацията, шефове на главни управления и на транспортната полиция в редица федерални окръзи. Преатестирането бе осъществено от почти 1200 комисии, създадени от самите органи на вътрешните работи. Същевременно в руския печат и в
блогове се появиха множество твърдения, че милиционери са били изнудвани да плащат големи суми, за да запазят работата си. В тази връзка обаче не бяха образувани наказателни дела, добавя Би Би Си.


(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
3
 
! Отговори
Цивилен преди 12 години
Да не стане като в България.Станахме отначало ПОЛИЦИЯ и имапе вдин период в който бяха военизирани - някой като Бойко стигнаха до звание ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ.После ги девойнизираха - стаха цивилни.Погледнете ги на снимките комисарите от МВР носят генералски униформи като коледни елхи. ПАРАДОКС! Сега си върнаха и петолъчките на пагоните!?Имаше една от Полицията Нонка Матова която беше произведена генерал-майор и на полата си беше сложила лампази!!!Не е в името важно е какъв си бил и такъв ще си
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хептен ще ни бъркат сега полиция в Русия и полиция в България .
38
1
 
4
 
! Отговори
25255252 преди 12 години
преатестирането:)))))))))))))) Големи сте бе Днес Бг
37
6
 
6
 
! Отговори
Знаток России преди 12 години
хахаха, това е вицът на годината. )))) В Русия винаги ще има милиционери. :)
36
1
 
3
 
! Отговори
Стар комунист преди 12 години
Срам и позор за Медведев, дано е само фасада за пред западните толерасти!
35
2
 
1
 
! Отговори
шт преди 12 години
СЪДЕЙКИ ПО ФАКТИТЕ,ТАЗИ СТАТИЯ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ВИЦ-ВЖ СНИМКАТА!?
34
24
 
7
 
! Отговори
Kerin преди 12 години
Какво ни интересуват гнусните руски ***?
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не четете а слагайте минуси на постове, които не са на кирилица!Горното се отнася само за българи
32
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АТИЛА, който е СТРАНДЖАТА е избягал пак от 4-ти километър.
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Предстои целият личен състав на МВР да бъде намален с 22 на сто.
30
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Po-dobre i korumpirana polizia,otkolkoto nikakva
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пише се "шофьор", тикво!Този, дето е стъпил на капс-а, да не се напряга.Да си купи очила.
28
7
 
8
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 12 години
..КАТО НЯМА ВЕЧЕ "МИЛИЦИОНЕРИ"----НОВИТЕ ЩЕ БИЯТ ЛИ .... С ВОДКА ЛИ ЩЕ ЧЕРПЯТ..... ИЛИ ЩЕ ГО УДАРЯТ НА "МЪДРИ СЪВЕТИ"...ХА,ХА,ААХААААА....!АМА СТЕ ПЪЛНИ ***......ХА,ХААА!
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
един милиционер ,спира шофйор за проверка.и шофйора се обръща към него...другарйо ционер, милиционера мълчи.шофйора пак ,другарйо ционер.и тогава милиционера му казва.докато несе обърнеш към мен,както трябва.няма да ти обърна внимание.а пък шофйора му отвърнал.хиляда пъти ще ти кажа, ционер, ама МИЛИ нема да ти кажа.това е то милиционер.неса мили.
26
6
 
26
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 12 години
От преди много години ,от тати знам една поговорка:" Таралеж за възглавница и милиционер за приятел,не ти трябват"
25
4
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Как ли се...радват,широките руски...маси;мислят че...новите,ще бият по...малко.
24
1
 
29
 
! Отговори
Нас преди 12 години
Този на снимката вижда зор, а? :)
23
2
 
15
 
! Отговори
инфо преди 12 години
името милиция на руската полиция е без значение. важното е,че това са силовите органи на всяка държава. да,няма да изчезнат и то никога.
22
9
 
17
 
! Отговори
izmoren_mitnichar преди 12 години
Е да де, тези неща ги знаем. Колкото и ДС изчезна и се преобразува в по-големия дявол ДАНС , толкова и милицията ще изчезне от Русия. Милицията ще си отиде от Русия , когато Русия не е вече на картата...
21
3
 
13
 
! Отговори
инфо преди 12 години
по-кротко,хората си поправят грешките от миналото- милиция не е руско понятие, а е въведено преди комай 200години от французите,като значи ПРЕДИ ВСИЧКО ДОБРОВОЛНИ И БЕЗПЛАТНИ ОТРЯДИ ЗА САМООТБРАНА/само ги хранят в натура през службата им/. имало е милиции в ранна америка и в англия. от простотия каскетите след революцията въвеждат термина милиция САМО ЗА ДА НЕ Е ПОЛИЦИЯ.СЕГА ВЛИЗАТ В КРАЧКА. ние бяхме същите по същите причини и каскетско "мислене". съкращенията са само по повод случая.