Кадафи готов да се оттегли, но първо НАТО да спре ударите

Полковникът обещава да не пречи на реформите, заяви приятелят му Месич
Обновена: 23 авг 2011 14:49 | 23 авг 2011 14:49, Елка Василева
11
Кадафи готов да се оттегли, но първо НАТО да спре ударите
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Муамар Кадафи е готов да се оттегли от политическия и от обществения живот, при условие че НАТО прекрати нападенията си. Това послание е предал либийският лидер на големия си приятел Стипе Месич, бивш президент на Хърватия.

Хърватският политик твърди от първа ръка, че полковникът е готов да се оттегли изцяло и твърдо обещава, че няма да бъде пречка нито за въвеждането на многопартийна система, нито за провеждането на реформи, но при условие че преди това НАТО прекрати нападенията си, пише „Ютарни лист“.

В съобщение, издадено от канцеларията на Месич, се казва: „Мога да потвърдя също така, че властите в Триполи са се опитвали да стигнат с това послание по всички налични канали до страните, играли ключова роля в организирането и воденето на военните операции в Либия“.

„Искрено желая на либийците да постигнат мир и да задържат контрола си над богатствата на своята страна, в интерес на нейния по-нататъшен напредък и демократично развитие“, пише още в съобщението на Месич.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, ама не. Кадафи е лъжец, каквито са всички диктатори.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шест месеца веч как натовските дружини Бенгази бранят! Пристъпи ужасни, за пореден път напъват ордите диви. Кадафи Безумни сочи Триполи пак и вика търчете , тамо са раите! И ордите тръгват с викове сърдити и Алах гръмовно въздуха разпра. Бенгази отвърна с друг вик Ю ес ей, ура! Малко остана, скоро САЩ ще фалират ( за сведение на драскачите от МВР във форума , пари няма да има )- разбирай и НАТО е пътник. Ще освободят света и себе си ще престанат да мъчат. Заслугата ще е и на Кадафи, потайният комунизд, коварният тиран, газител на светите идеи за демокрация разбирай реституция, проституция, приватизация, глобализация и прочие конституция.
9
1
 
0
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
do 3 - prav si i ne si .. razbira se che Kitai ima golqmo vliqnie .. i moje da blokira rezoluciiq na OON no velikte darjavi ponqkoga se namisat i bez rezoluciiq na oon ... pravqt go i USA , Rusiq .. spomni si voinata v Gruziq Rusiq da ne bi da imaha Mandat na oon
8
1
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 12 години
Как Китай може да спаси Кадафи ли? Ами много просто бе приятел - има един съвет за сигурност в които Китай е постоянен член и стига да само да наложат вето над операцията на НАТО в Либия за да я прекратят, но това няма да стане защото така ще се конфронтират с най-големите си търговски партньори. Виж ако САЩ реши да напада Иран ще бъде интересно как ще реагира Китай, защото това вече ще пресече много сериозно китайските интереси.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Потропаха му на вратата на бункера бунтовниците и кадафчо,предусещайки "ласките" на народа си взе да се съгласява само и само да не го докопат либийците!Ако изобщо има някаква пропаганда в тази война, то тя е че 95% от либийския народ подкрепял кадафи...Като плати на 200 *** да рзвяват зеления флаг целувайки портрета му това не означава че са 95% от народа!
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко това, тази война в Либия се режисира от Рокфелер и Другарчетата му!Щастливи са капиталистите......дотогава докато парите им все още имат някаква стойност, и докато КРАЖБАТА чрез печатане на пари е оправдана?НО, ще дойде ден, когато ще трябва да си платят за гяволъка!Акциите-тоест "ценните книжа", съвсем скоро ще стават само за "тоалетна хартия" както и Измисления Долар Господар!!!Нужно ни е освобождение от НАТОвската и ЕС-окупацията и Бялата робия, геноцидно унищожаваща ни днес в лековерието и в мечтателството и индивидуализъма, както и в поголовната приватизация и насилственото раздържавяване наложени ни с клаузулите от МВФ и Световната банка и нейните глави на Отровната й Ламя. Той и Кадафи е, за Арабската лига, и затова го бомбардират. Западът не иска силни Федерации- конкурентни на ЕС. Милошевич,
5
5
 
5
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Световна мутра са САЩ. Живеят си евтино защото си печатят долари. На другите обаче не дават да си печатят и ги нападат за да им вземат петрола или каквото имат.Войната срещу Саддам стана набързо след като той обяви, че разплащането за Нефта ще премине от Долари на Евро и най-вече, защото и той почна да си печати долари, така наречените Садамки. Това най-много вбеси Печатарите от САЩ (Рокфелер и Другарчетата му). Войната срещу Кадафи е защото той реши да иска срещу петрола злато!!! Нека всеки да знае, че войните и в Ирак и сега в Либия се водят заради Долара. Петрола е само мъгла за пред очите на овцете. На САЩ не им дреме за петрола, докато могат да си печатат долари и да си го купуват. Но ако търговията премине в Рубли или Юани да кажем, тогава САЩ се сриват финансово на момента! Контролират ли петрола-контролират долара. Това е цялата им Игра. А европейските им марионетки са само техен инструмент!
4
2
 
1
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Брей,брей,брей......."Много сладък" тоз Либийски петрол........интересно как Китай, още не са се изказали по въпроса?!Кой купува най-много либийски петрол-Китай.....?! Американците искат да контролират либийския петрол, за да държат Китай зависим, понеже Китай има намерение да "загърби долара", а това би сринало Америка финансово тотално!!! Юанът най-скъп спрямо долара от 17 години насам! Китайската валута поскъпна до 6.4 юана за долар за първи път от 17 години. Юанът е единствената поскъпваща валута сред десетте най-търгувани валути в Азия през този месец, поскъпвайки с 0.7% спрямо долара, след като понижението на рейтинга на САЩ от страна на Standard & Poor's и сривът на световните пазари накара инвеститорите да излязат от по-рисковите активи. Китайската валута се оскъпи с 0.36% до 6.3948 юана за долар днес, което е най-големият й скок от девет месеца насам. Юанът ще е новата световна валута! Китайската валута ще бъде основната парична единица в света в близко бъдеще. Това обеща президентът Ху Цзинтао в ексклузивно интервю за водещи американски издания. Настоящият световен икономически ред е отживелица, смята той. В центъра на този ред е доларът. Рано или късно американската валута ще бъде изместена от китайския юан, обясни лидерът на най-населената държава на планетата. Властите в Пекин ревниво бранят своята валута, която не може да се купи свободно на международните пазари. Така цената на китайските стоки и услуги се поддържа изкуствено ниска, а САЩ не могат да ги конкурират.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само Китай може да спаси Кадафи. Как ли? - Не казвам
2
1
 
6
 
! Отговори
SG :) преди 12 години
А дали "страните, играли ключова роля в организирането и воденето на военните операции в Либия iискрено желаят либийците да постигнат мир и да задържат контрола си над богатствата на своята страна, в интерес на нейния по-нататъшен напредък и демократично развитие? Вие как мислите??:)
1
7
 
11
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
КЪСНО Е ВЕЧЕ ,ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА УМИРАНЕ!!! *** НЕ СИ ВЗЕ МИЛИОНИТЕ ,И ДА ПОТЪНЕ В ДЪН ЗЕМЯ , СЕГА СЕ СЕТИ МИР ДА ИСКА!!! АРАБИТЕ СА МРЪСНО ПЛЕМЕ!!