"Да се отреже нещо на онзи, който говори за рязане на Кавказ от Русия"

Путин: Кавказките републики не могат да са самостоятелни държави
Обновена: 24 авг 2011 11:22 | 24 авг 2011 11:22, Елка Василева
65
"Да се отреже нещо на онзи, който говори за рязане на Кавказ от Русия"
Снимка: Reuters

Премиерът на Русия Владимир Путин, коментирайки изказвания за това, че Кавказ трябва да бъде отрязан от Русия, каза: „На онези (политици и политолози), които говорят така, на тях самите трябва нещо да им се отреже, защото те не разбират какво говорят. Те просто не си дават сметка какво говорят!“

Според Путин, когато една страна започне да къса проблемни територии от себе си, това е началото на края на самата страна.

Путин е убеден, че някои републики в Северен Кавказ няма да могат да съществуват като самостоятелни държави, те „фактически веднага духовно и икономически ще бъдат окупирани от сили от далечната и близката чужбина“. После ще ги използват „като инструмент за това да продължат да разлюляват същата тази Русия“. „И каква ще бъде ситуацията в самата Русия в тази връзка? Нищо добро – само беда и трагедия“, заключи Путин.

Путин даде интервю по повод 60-годишнината от рождението на първия президент на Чечения Ахмат Кадиров, чийто текст е публикуван на официалния сайт на руския премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО *** не иска да се отцепват,да престане с терерора си срещу балкарците.Както и да насъсква кабардинците против тях.Не стига,че болшевиките убиха и изселиха два милиона руски българи,ами и до ден днешен ги тероризират и им отнемат цели селища,уж за бизнес,а цели семейства остават буквално на пътя,без къщи,без покъщнина,без прехрана - клошари.В ю тюб,можете да намерите клипа,как лично *** се разпорежда как да тормозят,бият непокорните балкарци,само да не ги обиждат при арестите
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само дето и Русия трябва да пусне уралските народи и Сибир, които нямат нищо общо с подмосковието. Въздух под налягане са руснаците в Русия, най-големите им умове работят зад атлантика.
63
1
 
1
 
! Отговори
Чоки преди 12 години
"това е началото на края на самата страна" - дай боже!!!
62
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Male , male, ama tozi se vze na seriozno, i zapochna da si viarva na fantaziite . EDNA KUKLA NA KONCI
61
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
О, досада, малката ботоксова ***//а пак тропа ядосано с краче
60
4
 
9
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Пичове,два народа в световната история са воювали до смърт-швабите и руснаците....друго всичко вдига ръцете и се надупва.....така ,че не плачете за Русия-тя от едни плюнки-българи не се интерусува....може и без нас,но ние без нея....не съм сигурен дали ще оцелееме-българите-другият *** не ме интересува!!!
59
1
 
1
 
! Отговори
Да,но преди 12 години
Към пишещите във форума (и особено към мноооого компетентните) въпрос:Какво е проект Крымская Калифорния ?!?? Кой е имал акции в проекта Крымская Калифорния от американците? Кога е сключен договора за Крымская Калифорния, колко пари са внесли американските евреи, коя е организацията, финансирала проекта, Кога е изтичал срока на договора между Правителството на РСФР и САЩ (конкретно Джойнт). и накрая: Как Сталин е прекарал евреите с проекта Крымская Калифорния, а после евреите са си отмъстили като са го убили 1953 г.
58
2
 
5
 
! Отговори
АБХАЗЕЦ преди 12 години
до ves666: ти май никога не си бил/а в Русия и си нямаш никъква представа къде е нефта, е от мен да знаеш че не е в кавказ !
57
1
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
ne moje tam e nefta ,sha ima boi.........
56
4
 
15
 
! Отговори
Русначе преди 12 години
Харесвам този другар, Путин. Той е пич, като аз се го виждам.Чудя се, кой от тези двама момчета ще идва на избори. По принип бих избрал и двамата. И медведев на мой поглед крут да и Путин пак.Поне има с какво да се гордее за руснаци сега. И общо взето икономическа ситуация изглежда похубаво от другите страни. Хубаво, че има България с приятелски хора навсякъде.
55
11
 
3
 
! Отговори
4ovek ot BG преди 12 години
6to ne si e..te m.ikata be svola4i bez sssr bg nemalo da ja bade ,tija gi raspravjaite na ruskite si republiki, BG ste ja bade ve4no i po-dobre ste stava bez vas ***.
54
9
 
5
 
! Отговори
do 50 преди 12 години
Ti 4ervena bliat kakvo pravi6 v BG saitove 6to ne si sedi6 v idiotskata darzava a si se navlekal tuk v BG svola4 dolna pijanica i ***.
53
8
 
5
 
! Отговори
муспи преди 12 години
Гаджето на Горби е еврейка, и жена му Раиса беше еврейка - такива са му разбиранията и затова е успял в живота.
52
3
 
9
 
! Отговори
До 50 преди 12 години
Горбачов -тая плюнка, има гадже?
51
1
 
5
 
! Отговори
за Гаргарин преди 12 години
ама че просто и гламаво
50
25
 
7
 
! Отговори
Гагарин преди 12 години
Горбачов предатулят на СССР и соц. лагера си живее необезпокояван и се кефи с американското си гадже/между другото милиардерка/!Путин ,офицер от КГБ организацията, която трябваше да пази СССР и Варшавския договор от врагове и която направо съдейства за тоталниья крах на Съветската империя! Та същия тозе Путин суднал акъли да дава!Такива , като тези двамата, Сталин би ги разстрелял моментално! Куршумите щяха да платят роднините!Е, нищо добро не чака Русия с такива лидери!!!
49
2
 
9
 
! Отговори
hfgdtu преди 12 години
До 47.А теб, какъв ли те чака ?
48
6
 
21
 
! Отговори
до геополитиците преди 12 години
К.ра ще го изядат малките държави -***. Най- голямата държава в света може само да го подава. Грузинците го лапнаха, Наакашвили ги продаде за жълти стотинки.
47
29
 
4
 
! Отговори
Nik преди 12 години
Русия започва да яде К*РА леко-полеко. Ама какъв К*Р ги чака само !!!
46
16
 
35
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне!Без Русия за България няма бъдеще. Русия е велика и винаги ще бъде велика.Русия според замисъла на Бога трябва да посочи пътя на всички други страни.ВангаПротивно на пренебрежителното схващане, споделяно от мнозина на Запад, Русия е велика сила и се гордее с факта, че останалите играчи на световната сцена трябва да се съобразяват с нея. Тя не е суперсила, а може и никога да не стане отново. Но от гледна точка на това, което китайците наричат всеобхватна национална мощ, а именно съчетанието от икономическа, военна и дипломатически сила, Русия днес заема едно от челните места в света. Русия не просто е по-богата. Тя разполага с нещо, от което други отчаяно се нуждаят. За енергийните си доставки Европа зависи повече от Русия, отколкото от Близкия изток. На практика руснаците вярват, че те карат влака, а европейците, изглежда, са съгласни с това. Европейските правителства се боят, че Москва може да манипулира енергийните доставки, а руските лидери знаят, че това им позволява да заставят Европа да се съгласи мълчаливо с поведение, което не би толерирала в миналото, когато Русия бе слаба. Русия сега може да разиграва европейските страни една срещу друга, разделяйки и следователно отслабвайки един Европейски съюз, който не е така сплотен и силен дори по търговските и икономическите въпроси, колкото защитниците му биха желали.Русия се изправя много силно и гордо на световната арена! Днес почти две трети от хората смятат Русия за велика държава. Преди десет години го мислеха само 14%. Този показател се заздрави за десетилетието на Путин. Русия е голяма, въоръжена и мощна държава, която всички уважават и от която всички се страхуват! Русия е най-великата и такава ще си и остане! Велика в армия, политика и дипломация! А Сащ могат, само да завиждат!!!Едгар Кейси: '...От Русия идва надеждата на света...'!!!