Най-малко 30 000 души са убити в конфликта в Либия

Според Преходния национален съвет други 50 000 души са ранени
8 сеп 2011 18:05, Елка Василева
18
Най-малко 30 000 души са убити в конфликта в Либия
Снимка: Reuters

Най-малко 30 000 души са убити и 50 000 са ранени по време на продължилия шест месеца въоръжен конфликт в Либия, съобщи представител на Преходния национален съвет, цитиран от ДПА.

Здравният министър Наджи Баракат заяви, че числата се основават на данни от болници, местни власти и бунтовнически командири.

"Ще имам окончателни данни след няколко седмици", уточни той.

Според телевизия "Свободна Либия" най-малко 4000 души все още са в неизвестност. Смята се, че са загинали или са пленници в градове, контролирани от привърженици на Кадафи.

През последните дни бунтовниците съобщиха, че са се натъкнали на масови гробове, в които били заровени цивилни, убити от оттеглящите се сили на Кадафи.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Ударът срещу Кадафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
tva sa glyposti sto procenta che ybitite sa mirni hora ot civilnoto naselenie ot bombantirovkite na nato.kato go gledam toia byntovnik mi pricha na pazach s pyshka ,lesna cel na obychen voinik ili snaiperist kva saprotiva shte okaje tozi paliacho.
17
0
 
3
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Е то това е демокрация!
16
0
 
4
 
! Отговори
Малка неточност преди 12 години
Оттеглящите се оживели сили на Кадафи погребали убитите от НАТО 30 000 либийци, между които жени и деца в масови гробове.
15
1
 
2
 
! Отговори
ЖИДОВЕ ... преди 12 години
*** мръсни- ще си платите за всичко !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
1
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Днес 15.09.2011г. Данайците поднесоха дарове на Либийските родоотстъпници!Къде е Височайшата новина?Може би е неудобна!?
13
4
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 12 години
GRU,Този "ненормалник", както наричаш Рейгън се занимаваше с "Империята на злото" и си свърши перфектно работата.Много носталгия има в спомените ти, сигурно се изживяваш като славянин!?!Хахаха... :-)
12
2
 
4
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
da mrat ,kvo stanalo neshto normalno da ima voini posle mir zatova ima inkybatori da rajdat drygi za da ima ravnovesie tva e jivota ,ne zvychi normalno no tva e iztinata edni ymirat drygi se rajdat kvo tolkova.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас! Едната сатрапия се заменя с друга. Арабска революция означава да се свали диктатурата и да се установи друга диктатура. При 6 милиона население 30 хил. жертви означава че е загинало 0,5% от населението на страната! И то са само толкова, защото неграмотниците не се целят а гърмят на посоки, видно от телевизионните кадри.
10
3
 
16
 
! Отговори
GRU преди 12 години
Западняците заразиха със СПИН децата в Либия, а после ни гледаха сеира. Това им беше отмъщението за "Локърби", което "Локърби" беше отмъщение заради нападението на ненормалника Рейгън срещу Либия. Някои от вас не си спомнят тази история, защото не са били родени.
9
2
 
17
 
! Отговори
regdh преди 12 години
Ако за някого може да се каже, че е ПИЧ в световната политика - това е полковник Муамар Кадафи. Дано да остане жив. Необходимо е, абсолютно наложително е да им спретне на западняците едно такова.........., което заслужават. Време е вече да се сложи край на безобразията на САЩ и всички алчни.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Избитите поддръжници на Кадафи от НАТО и от "бунтовниците" до момента по груби официални сметки са няколко ДЕСЕТКИ пъти повече от избитите "бунтовници" и "мирни граждани".Само в Бенгази,още в началото,зверски са изклани и *** няколко хиляди хора на Кадафи: Живи одрани, рязане на крайници и т.н. - тези хора официално защитаваме. "Бунтовниците" пленници не вземат - никъде там. Всеки заподозрян в подкрепа на Кадафи в най-добрия случай се убива на място. В Триполи избиха и ранените в болниците.
7
2
 
18
 
! Отговори
СМЪРТ ЗА НАТО преди 12 години
Ето тва им е хуманитарната операция!
6
5
 
15
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
На съвестта на евроатлантическите антихристи да бъдат.
5
20
 
5
 
! Отговори
ДОБРА НОВИНА преди 12 години
30 000 *** по малко
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
малко са
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нещо с мисленето малко сте зле както винаги. Що непременно кат се отеглят ще убиват цивилни ? А не например некви бинтовници или поддържащи бунтовниците /които всъщност се явяват врагове и при военни конфликти много ясно какво се получава/ Но обаче е по-удобно да не се спомене нищо такова а да се каже че просто така избил неколко хиляди на око ... който му падне. Та затва чакам да напишат че пил кръв....
2
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Той не пие кръвта на децата които убива, защото ги е заразил със СПИН.
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да точно така .... бега Кадафи и заравя койт му паднеАйде сега пуснете че е пил деца и ел кръф или ел деца и пил кръф както ви доде понеже нема значение !!!