Гвинея-Бисау е готова да приеме Кадафи

Либия участваше активно в икономиката на малката западноафриканска държава
Обновена: 11 сеп 2011 08:35 | 11 сеп 2011 08:34,
38
Гвинея-Бисау е готова да приеме Кадафи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Гвинея-Бисау е готова да приеме Муамар Кадафи, заяви премиерът Карлуш Гомиш Жуниор, съобщи Франс прес.

"Ако Кадафи поиска да дойде в Гвинея-Бисау, ние ще го посрещнем с отворени обятия и ще гарантираме неговата
сигурност", заявил той според местно радио в Кабо Верде.

Гвинея-Бисау не е ратифицирала договора за учредяването на Международния наказателен съд, който издаде международна заповед за издирване на бившия либийски лидер, чието местоположение остава неизвестно.

Малката западноафриканска държава, известна със своята политическа и военна нестабилност, поддържаше тесни връзки с режима на Кадафи, който инвестираше в хотели, селското стопанство и отглеждането на кашу, основния износ на страната. Кадафи бе доставил униформите на армията и осигурил ремонт на казармите.

Знамето на Преходния национален съвет на Либия, което бе издигнато над либийското посолство в Бисау преди седмица, в петък бе свалено, съобщи АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: КадафиГвинея-Бисау
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
6
 
1
 
! Отговори
MOR преди 12 години
Ще го приемем дори и прясно замразен, но го предпочитаме алангле !Парламентаристи от Гвинея.
37
3
 
10
 
! Отговори
марсоход преди 12 години
ето какво направи измислената държава америка и *** и от европа свалиха обединителя на африка, много е грозно че нация като нашата позори такива хора с думи а знаете самити ние на какво дередже сме и какви политици имаме този човек е велик и като наш тошо се бори за народ който не е готов и частица от това което му дава като нас селяните ги излъгаха че стават за граждани и виждате до къде стигнахме -чалга , убийство на деца , морална опадачност и прочие - срам и то голям
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи Кадафи е купувал униформи на гвинейците с парите, които е смъквал от гърба на европейските бачкатори? И това го намирате за похвално?
35
3
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Много *специалисти*, много нещо ..... Те относно избора на президент не могат да се разберат, Кадафи коментират... На светлинни години сте от Кадафи, така да знаете!
34
0
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 12 години
Хееее, КОЛКО СИ САШЕ ! :D
33
16
 
3
 
! Отговори
Истината преди 12 години
Браво на Съюзниците. Пребориха диктатора. България застава твърдо зад действията на НАТО.
32
9
 
4
 
! Отговори
ala-bala преди 12 години
Гвинея - Бисау?! Тия пък кои бяха? Колкото Саддам избяга от въжето, толково и тоя *** ще избяга.
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Империалистите не се спират пред нищо. Най-големите терористи са НАТО и американците. В сравнение с тях Хитлер е дребна риба.
30
0
 
10
 
! Отговори
Крис преди 12 години
Тази държавица няма нищо , което да предложи на "братския "хамерикански народ, така че няма какво да ги правят. Интереса е водещия при хамериканите, вижте Северна Корея, размахва им среден пръст , а не смеят да ги пипнат, щото са гладни ония.
29
1
 
19
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Има държави пич в света дето Интерпола не върви! Да вземем Венецуела, и там ли ще го арестуват ушатите плъхове от интерпол!! Ама че изедат нещо на Чавес както им е набрал на капиталистите !
28
5
 
11
 
! Отговори
Браво на Гвинея-Биса преди 12 години
На тази малка свободна и горда страна!Браво че не е подписала нечовешкия договор за Хага!!!Добре е е че има още такива държави в света!
27
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
щяла да го приеме?е как ще стане това?? - има международна присъда и е обявен за издирванехаха - ще го приеме ..ще видите кой ще го приеме него и синчето му убиййци гадове
26
2
 
16
 
! Отговори
Варшавски рейнджър преди 12 години
Колко ли месеца ще са нужни на НАТО да се сломи отбраната на Гвинея-Бисау.....?Хора запасявайте се с кашу защото цената му ще скочи главоломно на световния пазар...
25
7
 
9
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
боли ме дедовия за кадафи
24
6
 
12
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Това го знае ЦЕЛИЯТ български народ,но какво да се прави,нали знаеш,да не си показваме осраните *** пред света!Затова реваха за *** от Либия,че ще ги бесят!И сега тия неблагодарнички,нестига ,че не намазаха въжето,ами реват ,сякаш сме им длъжни за нещо!!Абе то к.....а си умира такава!
23
1
 
10
 
! Отговори
уйо преди 12 години
до 18 ако смяташ че образованието е било безплатно много се лъжеш а колкото за работата не приказвай защото за целият си трудов стаж съм имал 60 дни болнични и то заради трудова злополука тогава кафето не беше на мода при работниците работили сме извънредно и то без заплащане ходили сме по бригади точно за това става въпрос аз съм го изживял това а на вас по младите ви промиха мозъците с лъжедемокрация и за това наркоманията и самоубийствата се ширят
22
4
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Абе *** гербер,омръзна ми да ви уча!!Кога се пише В и кога ВЪВ??????? Значи да не се превърне ВЪВ Втора Гренада!!***,по-***,най-***,най-най-***,ГЕРБЕР!!!Че тръгнал и да се подиграва!Не вижда гредата в окото си,вижда сламката в окото на другия!!!
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едни правят хероин и кока, други се занимават с кашу.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И при мен Кадафи е добре дошъл. Срещу приличен наем ще му намеря цял вход на някой панелен блок. Пък ако му е малко може да наеме и целив блок.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анализатор преди 12 години
Съдбата на Гвинея-Бисау зависи от това дали американците обичат кашу или не.