Синът на Кадафи Мутасим задържан в Сирт?

Властите разследват за убийство на футболист Саади Кадафи
Обновена: 13 окт 2011 08:39 | 13 окт 2011 08:35,
19
Синът на Кадафи Мутасим задържан в Сирт?
Триполи ликува след новината за залавянето на Мутасим Кадафи. Снимка: Reuters

Синът на Муамар Кадафи Мутасим е бил задържан вчера в Сирт при опит да избяга от родния град на своя баща, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен представител на новите либийски власти.

Полковник Абдула Накер, председател на Революционния съвет в Триполи, уточни, че Мутасим Кадафи бил заловен, докато пътувал с автомобил заедно с едно семейство. Той бил отведен в Бенгази, където бил разпитан.

Мутасим Кадафи е държан във военен лагер в източния либийски град, разкриха военни източници. Според тях той е изтощен, но не е ранен.

Представител на управляващия в момента в Либия Преходен национален съвет (ПСН) заяви, че синът на Кадафи, който ходи с дълга коса, се бил подстригал късо, в опит да промени външността си.

Все още няма официално потвърждение от независими източници за задържането на Мутасим. Джалал ел Галал, говорител на Преходния национален съвет в Бенгази, призна, че военните командири на ПНС в Сирт не
могат да потвърдят, но било сигурно, че са пленени бойци, близки до сина на Кадафи.

Новината за пленяването на Мутасим се разпространи за няколко часа и беше посрещната със стрелба от картечници и фойерверки в Триполи, Бенгази и Мисрата.

Мутасим Кадафи, който беше съветник за националната сигурност при управлението на своя баща, е единственият член на семейството, заловен досега от ПНС, ако това се окаже вярно.

Сейф ал Ислам е в неизвестност след падането на Триполи на 23 август. Дъщерята на бившия либийски лидер Айша, нейните братя Ханибал и Мохамед, и майка им Сафия избягаха в Алжир в края на същия месец.

Друг син на Муамар Кадафи - Саади - е в Нигер. Лидерите на временното правителство на Либия започват разследване срещу него за убийството на футболист, играл в националния отбор през 80-те години на миналия век.

Бившият полузащитник и треньор Башир Ал-Риани е познат още като „номер 9”, заради закона, забраняващ играчи, освен Саади Кадафи, които са имали кариера на футболист, да бъде споменаван по име. Ал-Риани е бил измъчван и убит през декември 2005 г.

Самият Кадафи, който управляваше Либия в продължение на почти 42 години, е в неизвестност, откакто столицата беше превзета от силите на ПНС.

Заедно с Бани Уалид, Сирт е последен бастион на съпротивата на привържениците на бившия либийски лидер.
Градът, на 360 км източно от Триполи, в чиято отбрана участваше Мутасим Кадафи, вече е почти изцяло превзет от бойците на ПНС. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
2ГУ ДС ВКР ПОЛИТБЮРО преди 12 години
Пирамида - ДДС подставено лице с сериозно лоби е Паскал Дойчев новия бг Кадафи и Башар ал-Асад не са нищо пред него- не плаща заплати и не пуска договори а кара Майбах като на Киро Японеца - от едно тесто са
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да са искали НАТО пак нямаше толкова да се орезилят както при тази война- с лъжливите си информации и измамните мотиви с които започнаха войната- уж защита на населението, а пък то било грабеж на богатствата на Либия. А пък световните медии станаха за смях и срам - с опашатите си лъжи. Всеки ден залавят по един син на Кадафи. Ами защо не съобщиха днес за града Герой Сирт - само убитите въстаници са 800
17
0
 
3
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Либийските бунтовници продължават лова за Муамар Кадафи: Този човек, да не е глиган или някакъв вид дивеч, та "бунтовници продължават лова" ? "Велика държава Америка", нападат и плячкосват целия свят с уж умиротворителна мисия, а колко невинни хорица са загинали заради тази амбиция. Къде е химическото оръжие на Ирак което уж заплашваше света... просто равносметката е 10 години точене петрола на Ирак без пари и всяване на терор в близкия изток, така че нормално е 1 л бензин в САЩ да струва 1.50 лв с включени екотакси и всички налози!Кой ще обедини Либия, ако Полковника падне: Да, НАТО естествено са все добри хора и едва ли ще оставят братския либийски народ да се мъчи сам с петрола си!Сега либийците са свободни да решават своето собствено бъдеще. Само ако се съобръзяват със САЩ, НАТО и ЕС... ...и с Билдербергерите и илюминатите!Един от арестуваните синове на Кадафи е успял да избяга:Всичко е МАСИРАНА дезинформация, водена от западните медии + Ал Джазийра и Ал Арабия. Истински холивудски екшън се разиграва!!! Аз си мислих, че филмът свърши пък той продължава. Хайде сейр драги зрители, тия ни взеха за мезе. Това там война ли е или театрална постановка? Синът на Кадафи Сейф ал Ислам не бил арестуван:Синът на Кадафи Сейф ал Ислам бил арестуван!Синът на Кадафи Сейф ал Ислам НЕ бил арестуван!На всеки кръгъл час, палачинката се обръща точно на 180 градуса. Истински холивудски екшън! Да живей прогресивната общественост!!!Да-а-а, прав е бил мъдрия първи германски канцлер фон Бисмарк - "Най-много се лъже по време на лов, по време на избори и по време на война".......!!!Хилъри се ядоса! :Насмитай ги тези некадърници около теб, че нито с оръжие могат да се бият, нито информационна война могат да водят. А трупат гигантски разходи за бюджета! Кой плаща......ааа???Сейф ал Ислам"Според него западните държави разполагат с технологии, които им позволяват да изпращат къси текстови съобщения до жителите на Триполи с твърдението, че режимът бил свален. "Това е война на технологиите и медиите", заявил Сейф ал Ислам."Бойци на опозицията изнасят ценни вещи от вилите на Кадафи:Триполи. Либийските бунтовници изнасят с камион ценните вещи от вилата на Саади Кадафи, съобщава в-к Дейли Телеграф. Опозиционерите са изнесли множество украшения, дизайнерски дрехи, оръжие, украсено със скъпоценни камъни. В края на акцията камионът е бил пълен догоре. Интересното е че: Тези приличат повече на някаква шайка мародери и разбойници отколкото на бойци за свобода!!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Днешните войни, в които все по-често се включват западните страни, освен геополитически задачи, решават как собствеността и природните ресурси от неправилните притежатели да попаднат в ръцете на правилните.Сега пред Либия има само един шанс за победа над врага да се върне войната там, от където тя дойде на либийска земя на територията на САЩ, Франция,Великобритания, Италия и на другите страни-агресорки. Само така иудо- либералното световно задкулисие ще прекрати военните действия срещу Либия чрез отнемане на морално-психологическата готовност на населението и армиите на страните агресорки да продължат войната.Либерално демократичната държава използва реториката на свободата и човешките права. Тя прави това със стратегическа цел преразпределяне на собствеността, но в същото време неизбежно става инкубатор на най-различни престъпници включително и на домашни терористи
15
1
 
4
 
! Отговори
No Name преди 12 години
Не знам на кого ти мязат, но във всички случаи е безсмислено да съдиш за някого по външния вид.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чии интереси обслужва,тетко Маро?
13
1
 
2
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
ВЕСТА за "залавянето" на сина на Кадафи вече бе опровергана от представител на ПНС в Бенгази.А този сайт продължава да държи дезинформацията за залавянето на челно място.Това е естествено, като се има предвид чии е този сайт, и чии интереси обслужва.
12
2
 
0
 
! Отговори
mmmdaaaa преди 12 години
do-9-----Ati za kogo tazish
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето ви доказателство:The Daily Lybian News сообщает;Аль-Мутассим выступил по Радио Бени-Валид"В последние часы позорные каналы "Аль-Джазира" и "Аль-Арабия" сообщили, что Аль-Мутассим Аль-Каддафи захвачен натовскими крысами. Тем не менее, великий ливийский мухаджир только что говорил с радио Бени-Валида и сообщил, что он здоров и возглавляет народ Бени-Валида в его сопротивлении натовским мятежникам и наемникам".Al-Mutasim Talks to Bani Walid RadioIn the past few hours the channels of shame, Al-Jazera and Al-Arabiya said that Al-Mutasim Al-Gaddafi was captured by the NATO-backed rats, however the great Libyan mujahid just spoke with the Bani Walid local radio station and said that he is healthy and leading the Libyan civilians of Bani Walid against the NATO rebels and mercenaries.thedailylibyanpost.info/
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, поредната лъжа от "свободните" западни медии, бързо публикувани и от нашенските западни ***.Доколкото си спомням плъховете от ПНС бяха хванали и Муса Ибрагим, само дето той не знаеше.
9
7
 
3
 
! Отговори
Do 5 преди 12 години
И ти ли така тъжиш за бай Тошо?Има все още няколко подобни страни с подобно спокойнстив. Вече света е отворен.
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na kogo li miazat tia na snimkata... tolkova mnogo si gi imame tuka
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Все още няма официално потвърждение от независими източници за задържането на Мутасим. Джалал ел Галал, говорител на Преходния национален съвет в Бенгази, призна, че военните командири на ПНС в Сирт не могат да потвърдят, но било сигурно, че са пленени бойци, близки до сина на Кадафи." *** СИ ТЪПИТЕ КОПИЛИТА, В НАЧАЛОТО НА ТЕКСТА Е ХВАНАТ И РАЗПИТАН, А В КРАЯ ХВАНАТ И РАЗПИТАН, АМА НЕ Е ЯСНО ДАЛИ Е ТОЙ! СМЕЕЕЕЕЕХ! КОЛКО СА *** И ПРОСТИ!!!
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пък като ги гледам тия "бойци" как спокойно стоят срещу насрещния огън, то май всичко е театър.
5
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още едно доказателство, че хората са неблагодарни. Живееха си спокойно и сигурно , сега се кефят. Скоро ще им се стъжни и ще го търсят пак Кадафито, ама да си го върнат.
4
3
 
13
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Колкото по-старателно ми описват дадено събитие, толкова повече се съмнявам в истинността му.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дафинкеее,платиненият ти спонсор гризна дървото!
2
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
arabska rabota. njama da se opravjat.
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всеки един от синовете на Кадафи е минимум по 2 пъти убиван и още толкова арестуван! Очаквайте до края на деня клип с негово изказване че е жив и свободен!