16 октомври – Ден на Стив Джобс в Калифорния

Основателят на Apple е олицетворение на калифорнийската мечта
16 окт 2011 08:38,
22
16 октомври – Ден на Стив Джобс в Калифорния
Снимка: Reuters

16 октомври е обявен за Ден на Стив Джобс в Калифорния в памет на основателя на Apple, който бе олицетворение на калифорнийската мечта, обяви губернаторът на американския щат Джери Браун в събота.

"В живота си, както и в работата си, Стив Джобс олицетворяваше калифорнийската мечта", посочва Браун в изявление. "Да се каже, че той бе влиятелен, е евфемизъм. Иновациите му преобразиха индустрията, а продуктите, които той измисли и разработи за пазара, промениха облика на целия свят на комуникациите", добави той.

"Още по-важно е обаче, че неговите идеи помогнаха най-разнообразни технологии, някога запазени за големи предприятия или за държавата, да станат достъпни за средния потребител", отбелязва Браун, цитиран от Франс прес.

"Стив Джобс бе калифорнийски мечтател, уникален в своята сфера, и е нормално да отбележим 16 октомври в памет на живота и постиженията му. Той въплъщаваше духа на щата Калифорния, на който целият свят гледа със завист, защото знае какво крие бъдещето", се казва в текста.

Стив Джобс почина на 56-годишна възраст след дългогодишна битка с рака, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Mickey преди 12 години
do 20Абе и единия и другия са един дол деренки, ама единия поне е създал нещо . а другия е просто търгаш и НИЩО ПОВЕЧЕ!"Единия е забранил публичната благотворителност":))))))Абе я да вземеш малко да попрочетеш , как ОТКРОВЕНО е крал дойната си крава Воз, и как не е искал да даде акции на иженерите им! Ако Воз не им беше дал от своите, Епъл щеше да е неизвестна история за тебе:)))
19
2
 
4
 
! Отговори
Rex преди 12 години
Айде зомбита, покланяйте се на своя гуру в новата си секта - Епъл, пък току виж като отхапете от ябълката на познанието на доброто и злото може да достигнете и до Богопознанието! Смешници!
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ей 13ти, ти си типичен пример за популиско творение. Единия е забранил публичната благотворителност (а не самият акт на дарителство) - именно Джобс, а другия се бие в гърдите колко е дал (именно за да има такива балъци с мнение). Хайде сега ореиентирай се кой, кой е или всичко с лъжичка в устата трябва да ти се слага. Бил Гейтс е уродливо творение на капитализма, силно афиширащ, без капка стил, крадлив и безкруполен.Отделно - ъпдейтвайте редовно антивирусните, че лошо, ще трябва преинсталация
17
1
 
10
 
! Отговори
губернатор преди 12 години
Не бил дал на бедните... в ред ли сте, ами милиардите данъци? Въпросът е вие колко дадохте на бедните..?
16
3
 
5
 
! Отговори
губернатор до 2 преди 12 години
"Ако това е калифорнийската мечта - да умреш на 50 ..."Ами всъщност да - щото ако беше в *** с тия заболявания щеше да умрял още на 30.
15
4
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 12 години
"...защото той е създал индустрия за милиарди. "Ами да,те в Америка това боготворят - индустрията.Затова по всичките си филми си повтарят като машини "обичам те","обичам те". Защото са кухи и ако ги чукнеш по гръдния кош ще звънне на ламарина.Изобщо дори не знаят какво означават тези думи защото те не се създават като индустрия.Нещастници.
14
0
 
2
 
! Отговори
etc преди 12 години
много вярно
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стив Джобс има късмет, че не се родил в България и не е изградил бизнеса си тук, защото днес не само, че нямаше да има ден на Стив Джобс, ами и 99% от българите цяха да го оплюят посмъртно, че е мутра, далавераджия и други подобни глупости! Просто толкова ни е акъла и не можем да оценим качествените хора в нашето общество, само защото имат повече качества и съответно по-големи финансови възможности от нас! Естествено, че в Калифорния ще го боготворят, защото той е създал индустрия за милиарди.
12
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо трябва да ми пука за един алчен и безкрупулен човек, който през живота си сигурно 1 долар не е дал за бедните??? Един Бил Гейтс е много по-добър пример за подражаване, най-малкото защото неговата фондация е дала милиарди за благотворителност!
11
4
 
9
 
! Отговори
Бряя ! преди 12 години
А , в България е ден на авиацията !Преди 99 години нашите деди бяха ПЪРВИ В Света !Стив Джобс , крал открития както е крал и Едисон !
10
12
 
18
 
! Отговори
Kolyo M преди 12 години
Мама ви лапешка на всички под мен, имайте поне малко уважение към починалите. Само знаете да плюете. Айде като целия свят знае кой сте и като направите нещо голямо, тогава се обаждайте. Пред компютъра сте велики обаче...
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната новина на Днес.Бг!
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американската мечта се състои в това някой, който е бил много беден в детството си да стане после приказно богат, независимо как. Голяма част от манекенките го казваха преди - "Бяхме много деца, бедни, татко излезе за цигари една вечер и не се върна /т.е. напуснал ги е най-безотговорно/. Много подобни случаи там. Защо трябва тогава да им завиждаме на мизерията, *** живот в детството, невъзможността да учат и т.н.???Това е амплитудата на оттласкването, която е вредна и в двата полюса.
7
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Аз също съм против благотворителността и просията, би трябвало да се осигури възможност за работа на всички. А персонално, той би трябвало да подсигури работа на много хора в добри условия на труд и заплащане, или някакси да се припокрият големите печалби с друг вид разходи. Както държавата преди дотираше тук някои отрасли и цени.
6
12
 
14
 
! Отговори
не преди 12 години
Напълно съм съгласна с Дарин.Можеше да е жив ако беше дал от милиардите си за изследвания срещу рака или пък за нещо друго добро.Всеки ден в бедните страни измират милиони...Той дори собственото си дете не е искал да признае дълго време.За някакви шарени играчки сме готови да обявим човек за идол.Това е разликата че са шарени,а се правят в Китай при ужасни условия на труд. И затова са и толкова скъпи, за да влизат парички в сметката на тоя е нека ги харчи там на оня свят.
5
2
 
9
 
! Отговори
Darin Ivanov преди 12 години
" One dies, million cry - million die,no one cries " Напишете това в търсачката и вижте снимката която ше излезе! Имейте предви и, че самия Джобс не веднаш е казвал, че мрази благотворителноста- като такава изобщо!
4
0
 
3
 
! Отговори
ti? преди 12 години
to tui veche sa izdegustirani raboti...
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Aко това ми е мечтата вече трябваше да съм умрял преди 3 години и да съм осигурил семейството си доживот.Аз съм далеч по скромен от Джобс.Ще поживея кротко още 15-20 години и ще оставя на децата каквото имам.
2
6
 
17
 
! Отговори
/??? преди 12 години
Ако това екалифорнийската мечта - да умреш на 50 и кусур години приказно богат...........................
1
8
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 12 години
Аз лично гледам с отвращение към духа на щата Калифорния, но Стив Джобс ми липсва.